lördag 11 maj 2013

Pigg-spruta?

Piggelinmedel i vaccinationssprutan... man undrar. 
(Byxor Name It, body Desigual)


För en liten tid sedan firade vi vår ett-åring. Han fick i samband med det en ett-årskontroll på BVC också. Såklart. Allt gick finemang. Min bvc-sköterska brukar säga att han är exemplarisk när han ska mätas. Han lägger sig raklång och sträcker på ena benet allt vad han kan. Ligger still och ler lite. 77,3 cm. Klart. En vikt på drygt 9600 gram. Kolla öron, kroppen, titta efter lampa, säga Mama. Och två sprutor. Läkaren sa som de brukar: "Han kan ju bli lite slö i eftermiddag". Haha, så här så min son ut efter lunch. Slö. Vad är det, hihi. Men som vid tidigare vaccinationer fick han feber på natten, men det gick över dagen efter och det blev inget långvarigt. Det är så härligt när man har glada barn. Vissa dagar är de ju extra glada och det blir så fina minnen. Denna dagen lägger jag på minnet.

Gå gör han inte än. Inte själv. Mer än gärna när han får hålla i två händer. Två ska det vara annars så sätter han sig ned. Han älskar att gå och kan gå hur länge som helst när han får hålla i båda händerna. Han blir så lycklig att benen sprätter fram. När vi tröttnar på att gå med honom tjurar han lite och sen tar han sin lära-gå-vagn. Rally-Valter. Jo han kör nästan rally med sin lära-gå-vagn nu. Kan svänger och backar och står PÅ flaket och rycker i handtaget så han guppar. Hua. När han går på gräset på baksidan av huset går han tills han kör emot nåt, sen vänder han och grå och skrattar igen hela nästa sträcka.

Nu när värmen äntligen kommit kan man spendera även kvällarna i trädgården. En skön kväll redan för drygt en vecka sedan tog vi en kvällsrunda i trädgården i väntan på att maken skulle komma hem från jobbet. Då tog både Valter och Lilly med sig sina vagnar och spatserade på trottoaren. Och ser ni häcken, då den 2 maj, fortfarande inte grön.  Fyra dagar senare den 6 maj började den slå ut ordentligt. Idag är den alldeles grön igen. Så härligt med vårens grönska, varma (varmare) kvällar och skön utomhusvistelse.



Fullt koncentrerade båda två på sina vagnar.
(Mössor Polarn & Pyret)


4 kommentarer:

  1. Piggt är bra :-)

    Sista bilder, hur rar är inte den. Så fin!

    SvaraRadera
  2. Men altså bara såååå underbara bilder! Jag blir så rörd av att se sådana små söta gå där med vagnarna, helt underbart! Kram Nilla

    SvaraRadera
  3. Så söta :-)
    Här hemma kör vi också gåvagn men då sitter Nikita i vagnen och Norton putter på ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Alltså bilden längst ner med två vagnförare - helt jäkla underbart!
    Kram

    SvaraRadera