torsdag 3 januari 2013

Rosa söta onyttigheter


Sött i rosa.


Igår städade vi ur skafferiet på alla onyttigheter efter helgerna. Om suget blir för stort framöver får vi smaska på de här bakelserna istället. Och om inte bakelserna räcker får vi baka några muffins. Visst är den bedårande den rosa bakmaskinen.

Jag fullkomligt älskar träleksaker, det känns så bra av många anledningar. Att slippa plast och farliga ämnen som kan vara där i, att träleksakern håller sig fina så länge och att de helt enkelt bara är fina att titta på. De blir liksom som prydnadssaker utöver att de också är leksaker.

Kakfatet köpte vi till Lilly i julklapp. Att hon sedan fick en rosa bakmaskin av sin kusin verkar ju hur planerat som helst fast att det inte var det för fem öre. Resultatet blev väldigt välmatchat och tjusigt.

Tillägg: Som någon påtalade så innebär ju inte träleksaker per automatik att det alltid är "rena" produkter. Helt rätteligen.

7 kommentarer:

  1. Älskar också träleksaker fast barnen väljer alltid dem i plast och gärna om de låter. Suck! Jättefina bakelser!

    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Så himla kul att hitta en kommentar från dig hos mig, har ju följt dig på Instagram ett bra tag och ska sitta här & njuta lite fina bilder och inspiration.
    Gott Nytt År!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Gud så fint! Just dom där sakerna har jag inte sett tidigare.
    Vår dotter har en dela av kakorna etc från Jabadabadoo - oxå superfina!
    Kram

    SvaraRadera
  4. oj vilka fina klappar... så söta!

    SvaraRadera
  5. Jag håller med dig. Föredrar träleksaker. Men det kan ju vara lurigt med det också. Träslag? Har leksakerna lackats? Miljövänligt? Färg? osv. Det är inte nödvändigtvis bättre val. Tyvärr är Molly i värsta Barbie/Monster High åldern. Bara sådana dockor och prylar som hör till dem. P L A S T I G T!!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du har så rätt Sahra, visst beror det på färg osv även i träleksaker. Jag generaliserade, erkänner :) Jag gillar sidor som ekokul osv, och det kan ju faktiskt vara i plast också. Söta giraffen Sophie till exempel. Det är väl som med allt, det kommer perioder då man får köpa på plast, ljudligt och Hello Kitty :) Hihi.

      Radera