lördag 29 december 2012

Yoghurtmalta ala Leila




Har du risgrynsgröt över? Gör ris ala malta vettja. Har du inte testat Leilas tycker jag du ska göra det. Man gör en apelsinpuré som blandas ned i gröten tillsammans med grädde, matyoghurt och vaniljstång. Mums vad gott det blev. Vi kompletterade dessutom med små bitar av apelsin, tycker det blir gott med tuggbitar i som är lite större än grynen liksom. Och till detta en hallonsås. Här kommer receptet som ni också hittar på recept.nu (här).

2 liter hemkokt risgrynsgröt
5 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt
1 st vaniljstång
0,5 sats apelsinpuré

Apelsinpuré
0,5 st apelsin med skal
3 dl florsocker

Ingefärsrörda hallon
500 gr frysta hallon
1 tsk ingefära
1 kruka färsk myntak

1. Vispa grädde med skrapad vaniljstång.
2. Skär apelsinen med skalet på i bitar.
3. Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré.
4. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén.
5. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära.
6. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med färsk mynta.
 

6 kommentarer:

  1. Mm, det lät gott! Kan tänka mig att det blir en lite friskare och fräschare variant med lite apelsin i.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut. När jag var lite så var Ris a la Malta obligatorisk efterrätt. Nu blev jag sugen igen.

    GOTT NYTT ÅR till dej.
    Lissen

    SvaraRadera
  3. Gott! Min mamma gjorde alltid apelsinris till jul förr i tiden! Blev sugen på det nu!
    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Gott! Det är ingen hejd på allt man kan stoppa i sig i dessa dagar. :)

    Kramar och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  5. Neeeeej precis för 30min sedan åkte en hel hög gröt i soporna...;( jag hade gärna provat detta!! Stor kram

    SvaraRadera
  6. Låter smarrigt! Sitter och kikar på Leila precis nu på TV och funderar på att testa en gigantisk glassbomb som hon visar. :)

    SvaraRadera