fredag 28 december 2012

Julkortsgranen 2012




Lillys egen julgran.

Jag gillar verkligen att få julkort. Det är så kul att öppna de fina kuverten, det ena finare än det andra med söta klistermärke och prydliga handstilar. Likaså innehållet, julkorten. Fina ändamål med kort från exv Cancerfonden eller härliga bilderna på barn. Lilly gillar verkligen när barnfamiljer skickar bilder på sina barn. Om det är någon hon inte känner vill hon veta vad de heter, sedan frågar hon om och om igen tills hon lärt sig.

I år fick hon en egen julkortsgran på platsen där adventskalendern hängt. Istället för att korten bara ska ligga i en hög där de inte syns. När sista paketet togs ned på självaste julafton fanns ändå en spik kvar. Så istället hängde vi en plåtstjärna i toppen och tejpade en gran där under. En julkortsgran. Nu går Lilly till sin alldeles egna gran med julkort som hon fått och julkort på barn. Hon pekar och upprepar vad de heter. Maja, Clara, Oscar, Ella, Gustav, Henry, Elsa, Edvin, Isabella, Lucas, Jacob, Alicia, Tage, Elsa, William, Alexander, Annie. Om hon glömmer ropar hon: "Mamma, heter pojken?"

Vi använde oss först av washi-tejp men den granen rasade ned på julaftons natt. Så på juldagen tejpade vi upp den igen och då med Ikeas paket-tejp. Vi har målade väggar i köket och jag gissar att det var målarfärgen som gjorde att washi-tejpen inte fäste. Jag hoppas nu att det inte hinner bli  fettfläckar innan vi tar ned den.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken fin julkortsgran! I love it!
    Det här ska jag försöka komma ihåg till nästa jul :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen att få kort i brevlådan. Kort som är skrivna för hand. När våra barn var små fanns det inte washi tejp. Vi fäste ett rött band vid taklisten där barnen kunde fästa alla fina julkort.
    Ett riktigt Gott Nytt År till dig och din fina lilla familj!
    Kram Anita

    SvaraRadera