lördag 22 december 2012

Revben och köttbullar


Dan före dan före dan.


Såhär dan före dan före dopparedagen har vi gjort det sista som går att förbereda inför julafton. Eller ja, bland det sista. Det är säkert något som behövs kompletteras med i matväg imorgon och lite snabbstädning står också på schemat imorgon. Men i matlagning. Vi har lagt revbenen i marinad och vi har gjort köttbullar. Växelvis med att bygga med Lego, ritat snögubbar  och klippt i papper och snöre. Växelvis ja, för det är ju så det blir när man har barn som vill leka. Vår dotter gillar dock att vara med i köket. Eller älskar kanske jag ska säga. Det går knappast en dag utan att hon vill vara med och laga middag. Dela och smaka. Likaså idag fick maken hjälp med att pensla marianden på revbenen. Eller måla som Lilly säger. Olala vad marinaden luktade gott förresten. A'la Morberg. Receptet hittar ni här.

Köttbullarna gjorde vi i ugnen. Ett hett tips måste jag säga som spar mycket tid och de blir dessutom rundare än i stekpannan. I alla fall mina som får platta sidor när jag steker dom i stekpannan. Så ska ni göra många köttbullar, skicka in dom i ugnen. Det spar ju inte bara stektid, man kan ju dessutom diska och snygga i köket samtidigt som köttbullarna blir klara.

8 kommentarer:

  1. Vilken mysig blogg du har! Jättefin design, är det du själv som knåpat ihop den? :) God jul! Kram Bullermamman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad glad jag blir! Jo det är egen-knåpat.
      GOD JUL till dig också!
      Kram Linda

      Radera
  2. Ville bara önska dig en riktigt God jul tillsammans med din familj!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Så många köttbullar! Voila! Så runda och fina blir aldrig mina. Mer som flygande tefat :-)

    Önskar er alla en underbar underbar jul!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! Hihi, mina brukar också bli missformade när jag steker dom i stekpanna, därför var ugnen så bra för mig :)

      GOD JUL!
      KRam Linda

      Radera
  4. Vilket bra köttbullstips! Önskar dig en God Jul! Kram

    SvaraRadera