lördag 1 december 2012

Ett till tjugofyra


Ett till tjugofyra med Mr Fågel.

Så har den första adventskalendern i denna familj hängts på väggen. Ett till tjugofyra och jag höll på att ge upp häromkvällen när jag slog in alla paket. Att jag inte tänkte på att köpa presentpåsar/presentaskar istället. Korten som pryder paketen är från Mr Fågel.

Dagen har varit nästan lite för bra. Jag hoppas inte Lilly tror varje dag ska vara som denna i livet. Idag har hon både fått adventspresent från farmor, mormors-present i julstrumpan och hennes egna adventskalender dessutom.

Vi är inne i en period där påklädning kan vara väldigt påfrestande både för liten och stor. Det behövs ofta ett gigantiskt tålamod och ofta faller många tårar på liten. Så. Nu har jag tänkt att denna adventskalender ska vara mitt lockbete för att underlätta hemgång och påklädning på förskolan. Ska bli spännande att se om det fungerar.  Vi hittade ett sätt att locka med tandborstning och pyjamas på kvällarna, efter det får hon nämligen ta fram nappen. Det fungerar fantastiskt, så jag har hopp även nu.


I köket hänger den. Perfekt tillsammans med intag av mellanmål.

10 kommentarer:

  1. Oj, så många paket man har slått in till dessa uppskattade adventskalendrar.
    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Så många fina paketet. Hoppas att dina planer faller väl ut och att det fungear för dig (er). Vi har morgonen som är tålamodsprövande...att kommma iväg....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, vi har också svårt med morgnarna så efter den påklädningen har jag lagt in mormors julstrupepaketöppning :) Finns väl dock en risk att hon inte vill åka ändå, då skulle man ju vilja stanna hemma och leka med det man fick ;)

      Radera
  3. Åh så spännande det kommer att bli varje dag att öppna ett paket.
    Jättefint arrangerat.

    För Lilly måste det ha varit som lilla julafton idag :-)

    Ha en fin adventssöndag. // Lissen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo det var som lilla julafton :)
      Hoppas ni haft en fin första advent!

      Radera
  4. Jag vet hur det är... Påklädningen på morgonen tar numer typ en kvart för oss. Fattar inte att det ska va så trist och jobbigt att klä på sig... :) Ha en fin första advent!

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken fin kalender!! Du har en toppenfin blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord, vad glad jag blir!

      Radera
  6. Vilken fin kalender! Visst är adventstiden härlig! Kram!

    SvaraRadera