onsdag 8 juni 2011

Kalasande för fem

Flaggspelet som jag gjorde till Lillys dop kom till användning igen på kalaset. 60 vimplar slingrade sig genom hall, kök och vardagsrum.
Idag hade jag och mina vänner genom Öppna förskolan barnkalas för fem av våra småttingar hemma hos oss. Det skulle ju bli ganska hektiskt att gå på sisådär tio-femton barnkalas inom loppet av några månader så därför har vi slagit samman till några kalas. Kul och praktiskt. Idag firar vi fem barn; Hugo, Elvira, Linus, Olivia och Lilly. Maj-, juni- och julibarn. Dagen bjöd på värme och växlande sol, hemgjorda hamburgare med mangodressing, skratt och gråt, presenter i massor och även andra överraskningar. Till exempel hittade vi ett getingbo under grillbordet och jag säger då det, det var tur kompisen Henrys pappa S var med för annars hade vi fått steka hamburgarna. S hade ett mycket effektivt sätt att ta bort boet och döda getingarna - håll en tänd tändsticka nära boet och spraya med hårspray i riktning mot boet. Värsta lågan och getingarna dog på stört. Boet brann också upp. Se dock till att ni är på en flamsäker ytan. Och, ni gör det på egen risk. Till slut fick vi i alla fall äta grillade hamburgare.
Tjejerna hänger vid gåstolen medans mammorna fixar inför kalaset. Fr. v. Olivia, Lilly och Elvira.
Inte varje dag man gör 20 stycken 130-grammare.
Precis vid ankomsten blev ett barn ledset. Skratt smittar men likaså gråt. Bilden är tagen när alla barnen i bild mer eller mindre gråter ikapp. Mammorna skrattar ikapp.
Varken Lilly eller Elvira verkar förstå att man ska sitta med huvudet upp och fötterna ned i en barnstol. (Foto: Sofia på bloggen Lova Majken Beijer)
Två födelsedagsbarn som redan fyllt ett år; Olivia och Hugo.
Julikillen Linus som redan går som en kung.
Presentöppning på gräsmattan, presenter fina som karameller. Oj vad mycket fint alla fem barnen fick!

1 kommentar: