måndag 12 augusti 2013

När man byter rum

Tjejrummet (hur det såg ut innan kan ni se här) har blivit killrum. 
(Mjukisdjur, gitarr och kudde från Ferm. Skeppet Hoppetossan från Micki. Lilla staden från Mokkasin.)

Äntligen fick vi tummen ur och gjorde nya rum åt barnen. Valter har tagit över Lillys bebisrum, och Lilly har flyttat till vårt gamla kontor. Till saken hörde att Valter har bott i en hörna av kontoret, så det var liksom inte gjort i en handvändning att flytta/byta. Men nu är det gjort. Hjärtat är lättat.

I lördags tömde vi Lillys gamla rum på alla hennes prylar. Gjorde samtidigt en genomgång av vad som skulle slängas/sparas/säljas/användas av lillebror. När rummet var tom (och alla andra rum i huset fyllt av hennes prylar), storstädningen var gjord då var det dags att samla in alla Valters leksaker som funnits både i gamla kontoret, hallen och vardagsrummet. Vi hann såpass att han kunde gå och lägga sig där vid sju som han brukar. Och Valter var med under hela tiden och såg hur vi flyttade hans saker fram och tillbaka. Han reagerade inte så mycket mer än att allt som vi tog fram var kul att leka med. Gissa hur det såg ut här hemma. Lillebror kom faktiskt någorlunda till ro i sitt nya rum och vaknade inte mer än vanligt under natten.


Valter har makens gamla skor hängandes vid sänglampan. Lilly har haft mina. Jag tror Mr Snake och Roboten kommer trivas här. Robotarna. 
(Robotar på hyllan är från Mokkasin, sängdjuren från Ferm Living. Även sänglinnen.)




Korgar och en bra parkeringsplats är ju viktiga i ett rum. 



Lilly bodde hos farmor, för det fanns liksom inte en möjlighet att hinna hennes rum samma dag. Efter att Valters grejer var borta från kontoret tömde vi på söndagen det på våra "kontorsprylar". Efter storstädning och ihopskruvande av nio kvadrater Bestå flyttade vi in hennes grejer, organiserade i lådor,   pyntade väggar, adderade några nya leksaker, var noga med att hennes prylar hon gillar skulle synas bra, piffade och donade. Jag var SÅ nervös när maken åkte och hämtade hem vår lilla tjej. Var så nervös över hennes reaktion. Hon har vetat detta i ett år, att hon ska byta rum. Hon har sett fram emot det men eftersom det dragit ut på tiden gissade jag att det nästan blivit overkligt för henne. Men hon har stenkoll våran tjej. När hon klev in i hallen hann hon inte ens krama mig. Hon var så nyfiken. Tog av sig sandalerna och sa sen att jag jättegärna fick följa med till hennes rum. Såklart jag gjorde. Hon blev såååå glad. Jag med. Hon såg nästan lite generad ut, så glad blev hon. Hon gick tyst runt och tittade på allt, med ett stort leende. Sedan frågade "har ni målat eller?". Nej vi hade ju inte det. (Jag är så kär i denna tapet så vi bestämde oss för att testa om den funkar i ett tjejrum innan vi tog bort den.) Trodde för en sekund att hon skulle bli besviken att det inte var nymålat, men hon tittade bara vidare på allt. På minimöblerna "Huset" från Ikea som stod i en bokhylla, på vägghyllorna som ser ut som två hus, på sänglampan som också är ett hus, på tavlorna som är ett äpple och ett päron (ett äpple i nya rummet var högsta önskan). Och så vet jag att hon gillar fåglar, så även en fågel finns i rummet. Och en på sänglampan.

Sen sa hon att hon hade längtat efter sin gosehund. Hon spelade en trudilutt på gitarren för Valter. Hon spelade en låt på den egna cd-spelaren. Och hon ville äta en låtsaskaka. I sängen. Det får man ju såklart första kvällen i ett nytt rum. Det gjorde vi. Sen läste vi en saga och därefter somnade hon i sitt nya rum. Det kunde blivit gråt. Det blev bara lycka. Underbart. Och hon sov hela natten och var lika glad för rummet när hon vaknade.


 Äpplet var det viktigaste i hela rummet. Förutom den rosa gitarren då tror jag. Och några fåglar. En på sänglampan och väldans många på trädet. 
(Tavlor från Fine Little Day, rosa gitarr från Mokkasin, låda från House Doctor, sängkläder och kudde och sänglampa från Ferm Living, chokladboll från Bombadill.



 Lampor är viktigt i ett rum. Så man kan läsa. 
(Lampa från By Rydens, se tidigare inlägg här.)




Två hus med småprylar och småkakor på bordet. 
(Vägghyllor från Ferm Living, stolar och bord från Mio, matta från svärmor)

2 kommentarer:

  1. Ni har gjort så fint till era hjärtan!! Förstår attlilly gillar sitt nya rum. Jag får nästan dåligt samvete för att mina barns rum inte är så gulliga!!! Kram fina du!!

    SvaraRadera
  2. Jattefint! Vi funderar ocksa hur vi ska gora om I barnens rum. Aldsta sonen borjar fraga efter eget rum nu!
    Kram!

    SvaraRadera