lördag 6 april 2013

Dagen med stjärnglans

En dag med stjärnglans.

Så var dagen här som Lilly väntat på så länge. Torsdagen som hon skulle till frisörskan för första gången. Och dagen då hon skulle få åka buss ensam med mamma. Båda två var nog lika stora. Hon njöt. Jag njöt. Såklart man inte kan annat än göra en sådan här förmiddag när humören är på topp. Jag hade med mig Lilly med det gladaste humöret och hon satt helt stilla i frisörstolen och gjorde precis som Michaela sade. Håll ned hakan mot halsen. Blunda. Håll huvudet rakt. Lilly var så stolt efteråt för att Michaela hade berömt henne för att hon gjorde precis som hon bad om. Mamman var också stolt.

Så även om vi hade lite bråttom hem egentligen (Valter skulle till babysim) så tog vi oss tid att njuta fullt ut. Lilly älskar att sitta på fik och prata och kika på folk, så det gjorde vi. Vi gick till mysiga fiket Napoleon och satt en lång stund. Mackor och färskpressad juice unnade vi oss. Och så pratade vi. "Mamma titta, sitter det två pojkor där borta". Och så pratade vi om att pojkarna satt på höga stolar. Och om de var stora eller små pojkar. Sen såg Lilly en tavla. "Mamma titta, är det bara gubbor på den tavlan?" Ja, eller nej, en tant med kjol var det nog också. Men ändå. Och fem minuter senare var bordet närmast tavlan fyllt med gubbar. Och så fortsatte vi.

Sen skuttade vi genom parken i solskenet till bussen. Och sen fick mamman springa från busshållplatsen för att hinna hem och byta barn. Lämna in Lilly till mormor och morfar som passat Valter och istället ta med sonen och lämna Lilly hemma. Tur jag skulle bada efter den springturen.


Ovan till vänster: Lilly letar efter vantarna i fickan i väntan på bussen. Ovan till höger: Som ett ljus hos frissan. Under till vänster: Stolt tjej som är färdigklippt. Under till höger: Skuttande solstråle genom parken på väg hem.



Badkillen som missat tre gånger babysim, då är man lite skeptisk. Nöjd men lite skeptisk. Att dyka kände han inte för idag. Det nya för denna gång var nog att utforska omklädningsrummens skåp och att traska fram och tillbaka längs bänkarna.


6 kommentarer:

  1. Mysdagar med söta barn kan man aldrig, aldrig få för många av.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härlig dag! Älskar de här dagarna. För mig blir det ju mor-dotter alltid. Våra stunder tillsammans.
    Guld.

    SvaraRadera
  3. Å, sötnos! Mysdagar är bäst. Guld tycker jag med!

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Sötnosen!! Vilken härlig dag!! Kolla gärna in min tävling som jag har just nu!! stora kramen!

    SvaraRadera
  5. åh, sista bilden är så go!! :)

    SvaraRadera
  6. Så fin hon blev i håret, tänk att gå till frissan första gången! Längtar tills den dagen kommer för oss med :D
    Läste inlägget ovan, så gullig hon är som är pappe-sjuk!

    sv: Ja de äggen är ju kanon att ha på påsktårta!

    SvaraRadera