torsdag 27 september 2012

Garage blir rum

Från ena dagen till nästa.


Igår hade vi ett garage. Idag har vi inget. Det känns ganska häftigt på nåt sätt att en sån grej kan hända "över en natt" liksom. Att renovera kräver lite planering och alltid när dagen närmar sig känns det som det fortfarande "borde" ligga på framtiden. Men nu är vi igång. Igår var stora dagen då beviljat bygglov damp ned i brevlådan och även dagen då hantverkarna kom. Snacka om tajming.

Igår hade vi alltså en garageport som kördes till Återbruket. Mursten murades upp och idag har fönstret kommit på plats. Idag har de grundputsat invändigt och återkommer imorgon med putsning av utsidan samt insidan.

Har man hus har man att göra brukar jag säga. Här är ett exepel. Vår renoveringsstart i källaren.

6 kommentarer:

  1. Ska ni inte ha ngt garage nu? Vad skall ni ha där istället? Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä vi ska inte ha något garage, vi har faktiskt aldrig kört in bilen där :) 60-talets garage var inte så väl tilltagna på bredden om man säger så. Vi har det som förråd istället. På sikt kommer vi ha det som kombinerat förråd och extrarum.

      Radera
  2. Vad spännande! Alltid kul med förändringar! Följer med spänning...

    SvaraRadera
  3. Har man hus så har man att göra -ja så är det ju! :-)
    Här kan du ser vår källare "gillestuga"
    http://tankebubblor.blogg.se/2011/september/renoveringen-i-tv-rummet-klar.html#comment

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du kommenterade här! Jag blev väldigt förtjust i er belysning i ert rum. Stort tack för du lämnade länken här.
      Man kan tro att det är detta rummet vi ska fixa men det är i andra änden av huset som vi ska börja tror jag, där finns en gillestuga. Den har precis som ert rum tre fönster, även i samma storlek som era tror jag. 80-90 cm vill jag minnas. Imorgon ska jag kika lite mer noga på ditt inlägg. Tack!

      KRam Linda

      Radera