tisdag 25 september 2012

En liten stor och en liten liten


Liten blir stor. Liten är för liten.



Här har vi helt plötsligt börjat med potträning. Att sitta på pottan har Lilly gjort då och då sedan länge men att gå när det faktiskt behövs har vi inte tränat innan. Nu tränar vi på allvar utan blöja då och då. Och jo, hon går på pottan. Hon kan gå och kissa fyra gånger på en halvtimma när vi tränar. Det är liksom det som får fokus då.

Det var förskolepersonalen som föreslog att vi skulle lämna henne utan blöja på dagis för att hon verkar intresserad och kikar mycket när äldre barn övar. Kände att jag ville låta henne gå utan blöja hemma först, så det har vi gjort nu sedan några dagar. Och även häromdagen när hon var blöjlös på förskolan hade gått utmärkt. Såklart att små olyckor inträffar. Men alla andra gånger som det hamnar där det ska så blir hon så stolt. Rätteligen. Liten blir stor.

Liten liten då. Jo. Valter har inte gått upp i vikt på en månad. Han kunde gärna fått gå upp några hekton eller fem. Men istället har han gått ned 5 gram. Viktminskning, usch vilken oro i mammahjärtat. Jag har aldrig varit med om detta innan. Kanske beror det på att han varit förkyld konstant sedan Lillys förskolestart med öroninflammation osv. Eller så kanske det beror på att han inte äter på nätterna mellan 18:30-05:30. Eller så behöver han mer än bröstmjölk nu. Eller eller. Man kan fundera ihjäl sig. Nu ska han minsann få äta tätt i två veckor. Sen hoppas jag på viktökning igen.

1 kommentar:

  1. Hoppas han går all in vad gäller mat nu när febern släpper igen!! gud så länge han klarar sig utan mat, Hugo äter fortfarande nästan två gånger varje natt, iof bara några minuter men ändå, så börjat funderar om han äter för att han är hungrig (kanske också får i sig för lite) eller om han "äter" för att han vill komma upp och snutta lite!? jaa alltid har man något att ora sig över!! Tips på potträning, tas gärna emot! Ellen vägrar!!!

    SvaraRadera