onsdag 13 oktober 2010

Giraffen Sophie


Sophie la girafe / Sophie the Giraffe (Bild: www.Sophiethegiraffe.se)


När jag och några av mina nya "mamma-vänner" var på stan råkade vi hamna i en barnbutik (eller två), hur nu det gick till. Och dessvärre tror jag att alla lyckades skapa sig "behov" (begär) till våra små. Det är så lätt, så lätt :)
Lilla giraffen Sophie bara Lilly måste ha. Den var så söt och tydligen en klassiker fast att jag inte visste att den fanns förrän idag. Framförallt gillade jag materialet i den då den är gjord av naturgummi och kändes väldigt len. Den hade ett behagligt "mjukt" pipljud, luktade gott (tydligen naturgummits förtjänst) och dessutom är färgen på giraffen kemikaliefri ätbar färg. Men smakar det så kostar det. 225 kr för denna 18 centimeter höga lena lilla giraff.
"Den lilla giraffen föddes den 25 maj 1961 på Helige Sophies dag och fick därför namnet Sophie. På den tiden föreställde de enda leksakerna som fanns alltid lant- eller husdjur. Det var därför Monsieur RAMPEAU från Frankrike kom på idén att utforma en giraff i stället. Detta exotiska djur var den första på marknaden. Storleken och formen var idealiska för barnens små händer att hålla i. Sophie blev en omedelbar succé. Unga mammor såg genast att hon var perfekt för sina barn. När de första tecknen på tänder började hjälpte Sophie the Giraffe barnet att sluta gråta! Endast genom ryktesvägen spreds populariteten av den lilla giraffen. Sedan dess har generation efter generation av barn i Europa älskat att höra Sophie pipa när helst de tryckte på hennes mage eller huvud!"
"Vulli, ett företag baserat i Rumilly i Haute-Savoie regionen i Frankrike har bevarat hemligheten runt hur den magiska leksaken är producerad. Sophie the Giraffe ser idag ut precis som hon gjorde då. Sophie är fortfarande baserat på en ”traditionsenligt” sätt, en process som innefattar över 14 manuella arbetssteg. Hon är gjord av 100% naturligt gummi uttaget från saven från Hevea trädet. Sophie the Giraffe är en 100% naturlig leksak. Det är ett säkert och älskat val för ditt barn." (Text från www. Sophiethegiraffe.se)
Barn älskar tydligen Sophie! Visst borde även Lilly ha en liten Sophie?!

3 kommentarer:

  1. Ja visst är den söt! Stella fick en från ebay, kostar 150 kr med frakt och allt!!!
    kramar

    SvaraRadera
  2. Å tack för tipset Therese! Vad roligt att du tittat in här :) Hoppas ni mår bra! Gillar Stella sin giraff? Kramar

    SvaraRadera
  3. Hej! Jo, jag tittar in "hos dig" lite då och då - tycker din blogg är SUPER!! Stella är så där intresserad av giraffen, hon har fullt upp att upptäcka ALLT på samma gång och finner inte finessen i att undersöka samma sak någon längre stund. Men lite tugg och dreggel får Sophie då och då!;-) Hoppas allt är bra med er också och Lilly är verkligen en gobit!! Kramar

    SvaraRadera