måndag 9 september 2013

Auberginelasagne


Auberginelasagne (recept från Anna Halléns kokbok).


Vad roligt att ni var så många på Instagram som tyckte det lät gott med auberginlasagen. Några av er visste redan hur gott det är medan många av er bad om receptet för att kunna testa. Såklart ni ska testa! Den är inte vegatarisk som det kanske låter. Istället för pastaplattor används aubergineskivor, så den innehåller fortfarande köttfärs. Hoppas ni tycker det smakar lika gott som jag.

Auberginlasagne 4 personer:
2 msk smör
1 msk tomatpuré
600 gr kötfärs
600 gr krossade eller passerade tomater
1/2 tsk oregano
2 msk färsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 stor aubergin (eller 2 små)
2 dl grädde (40%)
2 dl creme fraiche
4 dl riven smakrik ost

Skiva auberginen tunt. Lägg den på ett hushållspapper och strö över salt och låt det dra ur väskan. Torka sedan av vätskan efter ca 30 minuter.

Skala och finhacka löken och stek den i stekpanna med smör. Den ska bli mjuk utan att få färg. Tillsätt köttfärs och stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, oregano och timjan och låt det puttra i ca 10 minuter.

Blanda grädde och creme fraîche med hälften av den rivna osten. Lägg knappt hälften av köttfärssåsen på botten av en smord ugnsform. Varva sedan auberginskivor med ostsås och köttfärssås. Avsluta med köttfärssås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.


Här hos Tant Gul hittade jag receptet. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar