torsdag 18 oktober 2012

Mumsigt majsknäcke


Tjejerna bakar majsknäcke och lillebror sover ovanpå den sövande diskmaskinen.


Lilly och jag bakade knäckebröd enligt ett recept från min kompis Frida idag. Ett knäckebröd gjort av majsmjöl och fröer. Men flingsalt. Så himla gott. Ni var flera på Instagram som önskade receptet. Här kommer det.

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt

1. Rör ihop de torra ingredienserna + olja.
2. Häll på vattnet och rör om.
3. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av kavel och plastfolie.
4. Strö över flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen i 70 minuter i 150 grader.


1 kommentar:

  1. Jag brukar faktiskt göra det där knäckebrödet och det är riktigt gott. Nu va det ju ett tag sedan så det kanske är dags att göra det igen =)

    Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera