onsdag 5 september 2012

Tvååring till tandläkaren


Vänster: Vi njuter av sensommaren och gungar dockan i väntan på att maken och Lilly ska åka till folktandvården. Höger: Såhär kul var det första gången på MC'donalds (foto: maken).


Bloggen lever men är inte riktigt så levande som jag skulle önska. Tiden räcker tyvärr inte till. Det kommer något inlägg då och då i alla fall. Några i efterhand. Här kommer ett sånt.

Förra veckan skulle vår tvååring till tandläkare. Eller tandhygienisten var det egentligen men till Lilly sa vi ändå tandläkaren. Just den dagen hade hon ramlat och slagit i munnen på förskolan så insidan av överläppen var blå efter ena framtanden. Det hade blött från läppen men tanden klarade sig. Men usch vad orolig jag blev. Tänk om hon redan skulle bli av med sin fina framtand. Som tur var hade vi ett besök hos tandhygienisten planerat just denna dag. Tänk så bra. Och mamman blev lugn efter detta. Jag sa nog tio gånger till maken innan de åkte att be dom kolla framtanden extra. Och det var ingen fara för tanden.

Besöket gick bra och hem kom en glad tjej med en ny tandborste och tandkräm och mätt efter att ätit hela hamburgaren på MC'donalds.

6 kommentarer:

 1. Vad härligt att det gick bra! Min lilla vägrade öppna munnen de första besöken! Numera öppnar hon dock munnen och har tom lagat hål utan protest!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Ja tänderna ska man vara rädd om. Alltid ledsamt när de små slår sig.

  Det är helt ok att du inte hinner blogga i den takt du önskar. Livet kommer ju trots allt först.

  kram

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj så söt hon är. Hur gullig är hon inte då som står med ena handen i byxfickan? En liten minimamma:)

  SvaraRadera
 4. Åh va skönt att det gick bra med tanden, Ellen ramlade också och slog framtanden när hon var typ ett, men gick också så bra.. jäkligt surt att slå ut de där tänderna när de precis fått dem ;)
  KRAM <3

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att det gick bra. De är ganska tåliga de små ändå. Molly vägrade tandläkaren första besöket. Knep ihop munnen och vägrade öppna den. Kram

  SvaraRadera
 6. Så skönt att det gick bra! Va kul att du är med & tävlar:) Ja visst är det skönt med lite egentid, det är guld värt:)

  Ha en fin dag!

  Kram

  SvaraRadera