torsdag 10 maj 2012

Förskolan hit och dit

Hemma igen tar Lillebror en förmiddagslur. Han gillar när vi håller handen mot hans ansikte samtidigt som man kan hålla nappen på plats.


Nu kommer ni väl snart sluta läsa min blogg så som jag tjatar om vår vardag. Hämtning och lämning till förskolan verkar vara det största i mitt liv nu och det är det nog efter mina familj såklart. Jag gillar att ha struktur och kontroll på läget, detta är något som ändrar sig när man får barn. Man vet aldrig när spyan eller bajset kommer. Igår fick vi byta bajsblöja precis innan vi skulle gå och hämta på förskolan. Overallen och mössan var redan på, bara att ta av igen. Och på igen. Som tur är är personalen på förskolan så himla trevliga och förstående så jag behövde liksom inte ens ursäkta mig. Blev nog bara fem minuter sen så det var väl ingen grej i och för sig.

Idag är första dagen som Lillebror och jag både lämnar och hämtar på förskolan. De dagarna maken reser i jobbet kan han inte lämna, idag är en sån dag. Morgonen gick jättebra. Lilly klädde på sig ytterkläderna utan ett pip. Hon satte sig i vagnen utan att protestera. Att gå är annars det som gäller nu men det hann vi inte idag och det är dessutom svårt att både köra vagn och hålla koll på en springandes Lilly. Som sagt, Lilly satte sig utan protest. Hon har ju sin nya syskonsits på Exploren som liksom sitter lite upphöjt. Det gillar hon för hon ser så himla bra där. Lillebror sov gott i vagnen både till och från förskolan.

På förskolan är det byggarbetsplats i några veckor nu. De ska göra om utemiljön på hela gården, både fram- och baksida. Förskolan är toppen på alla sätt men visst var gården i behov av renovering. Nu blir det totalrenovering. Framsidan bestod innan bara av en enkel vanlig sandlåda och asfalt. Nu kommer framsidan göras om helt och anpassas till småbarnsavdelningarna. Det är inte färdigt, men visst ser det ut som ett kul ställe för barnen. Se.


Ny sandlåda till de små på förskolan. Tänk vad kul de kommer ha att springa in och ut i husen och på "bryggorna".

5 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Hoppas allt är bra och det verkar ju gå hur bra som helst för er. Du är en duktig mamma ;)

  SvaraRadera
 2. Ja det tar ju ett litet tag att komma in i de nya rutinerna. Det är ju de små som bestämmer. Vill de bajsa när overallen är på så gör de det. Det är bara att le och göra det som ska göras. Mysbebis!

  SvaraRadera
 3. Så söt han är och så den lilla, lilla handen. För mig är det helt okej att du pratar bebis och vardagsliv - jag försöker så smått sätta mig in i hur det kan bli snart :)

  Förskolan make-over ser ju fantastisk ut. Inbjuder till lek och små hus brukar de ju älska!

  Kram.

  SvaraRadera
 4. Inte sluta vi läsa. Det är ju så livet är. Mycket vardag. Lite helg, fest och glamour däremellan. Så fin bild på lillebror.

  SvaraRadera
 5. Sånt är livet! Ett tag kändes det som allt min blogg handlade om va hur sjuka/friska vi var. Men just SÅ va ju vår vardag då, ful av sjukdomar! Så skriv på, vi läser såklart! :D

  Va fint de kommer få på dagis! :D
  Kram

  SvaraRadera