måndag 7 maj 2012

Ensam med två barn

Mellanmål i trädgården bjöd på jordgubbar, banan och knäckebröd.


Idag var första dagen som jag var ensam med mina två barn. Maken jobbar igen efter att ha varit pappaledig några dagar. Lilly var på förskolan mellan 8:30-13:30 men sedan var det jag och mina två små barn tills maken kom hem från jobbet. Jag har allt varit lite orolig inför denna dag. Första gången att hämta på förskolan med en Lillebror. Maken lämnade som tur var. Annars hade det blivit alldeles för mycket stress på en gång.

Hämtningen gick bra och även promenaden hem från förskolan. Lilly sitter nu i den upphöjda syskonsitsen på Explorern när Lillebror ligger under och sover, och än så länge är det lite spännande. Jag hade förberett mellanmål så vi kunde vara i trädgården en stund. Lilly älskar att vara utomhus. Det svåra är bara när man ska få med henne in. När Lilly var mätt och belåten blev sedan Lillebror hungrig och vi fick gå in. Det gick faktiskt ganska bra. Vi har bara gråtit ikapp alla tre en gång när Lilly prompt skulle bli buren samtidigt som jag skulle bära Lillebror från skötbordet tillbaka till vardagsrummet. Men det blev även mysiga stunder med mina barn. Lilly var trött och gillade att varva ned med en film under tiden som Lillebror ammade. Då lade hon sitt huvud i mitt knä. Såna stunder uppskattar man.Lillebror ammar och Lilly kollar Nalle Puh på dvd.

13 kommentarer:

 1. Visst kan det vara jobbigt med hämtning och lämning i början, tog nästan 1 månad innan jag kom in i rätt rutiner... Men nu e det inga bekymmer, men vad jobbigt det kan vara när man måste finnas för 2 små personer på en gång. Man kan ju liksom inte dela sig, en hel del tårar innan man hittar rätt i vardagen, men det kommer :) Lycka till :) /fia

  SvaraRadera
 2. Ja det är inte helt lätt men så småningom vänjer man sig och sen går det av bara farten. Mollie var ju nästan lika gammal som Lilly när trillingarna kom (1 år 8 mån) och jag kommer så väl ihåg att jag tänkte jag kommer ALDRIG att kunna lämna hemmet, duscha eller ens gå på toa. Men med lite fix och trix löser sig det mesta! Det jobbigaste tyckte jag var att man inte hade armar/famnar så att det räckte till dom alla! Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Känner igen den där oron. Och det där med att gråta alla tre. Men så hux flux så får man rutin på det med, när man minst anar det. Nu har du gjort första dagen och den är alltid värst. Det kommer gå prima det här!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på er tre. Även om det bara är några huvuden och ett par jeansklädda ben så anar jag närheten.

  SvaraRadera
 5. Så mysigt! Skönt att det gått bra ändå idag!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Så mysigt, vad fina dom är!
  Glömde svara på att markstenen är granit, det är sambon som gjort uteplatsen själv och bilder kommer! (Kanske efter helgen!) :)

  Kramar till er!

  SvaraRadera
 7. Mysigt :) Kommer ihåg stressen med 2 små, har 1 år och 9 mån mellan de 2 första och ibland var det en lång längtan till mannen kom hem...kram Diana

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Underbar värme o sammanhållning i bilden! Vilken ammande fotograf du är! Kramar Anna

  SvaraRadera
 10. Vilken mysig bild =)Jag önskar dig och dina fina barn en kanon fin dag!
  Kramkram

  SvaraRadera
 11. Mys! Ta tillvara på tiden som är nu även om det är jobbigt ibland och känslan av att inte räcka till infinner sig. Det går så fort och de är små så kort tid. Ni ser jättefina ut!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Åh så mysigt det ser ut, kram

  SvaraRadera
 13. Det är lite märkligt det där, när man plötsligt är själv med flera barn. Nästan lite scary, tills man inser att det ju går jättebra och att man är rätt bra på det. Mysiga bilder!

  Kramar

  SvaraRadera