måndag 20 februari 2012

Maison Belle i mitt badrum


Maison Belle i mitt badrum.


Nu har denna produkten från Maison Belle testats några gånger här hemma och jag känner mig redo att ge ett omdöme. Limescale betyder ju kalkbeläggning/kalkavlagring och min tanke var att använda denna för rengöring i duschen. Denna produkt är jag dock inte lika överväldigad av som andra jag tidigare lämnat omdömen om. Har du erfarenheter av produkten? Jag är nyfiken på vad du tyckte, låt mig gärna få veta.

Något ni kanske är nyfikna på är hur jag tänkte när jag använde mig av en ryggskrubborste som rekvisita till detta rengöringsmedel... Ganska knasigt, jag inser ju det. Då i fotograferandets stund var jag nog fångad av att det var en borste och att den var brun. Och att den var ny och inte såg ofräsch ut. Jag lovar att jag inte har rengjort duschväggarna med den. Däremot kan jag intyga att den var riktigt skön att skrubba ryggen med. Inhandlades på Åhlens i helgen och kostade runt 80 kr.


Omdöme av Maison Belle Limescale
Doft: Fräsch av lavendel och mynta men mintdoften är lite stark vilket ger mig hosta när jag sprayar. Luktar för mycket "wc-rent" liksom när myntan tar över. Dock fortfarande trevligare doft än många andra produkter eftersom denna är doftsatta med essentiella oljor. Alltså inga kemiska dofter.
Konsistens: Tunn något grumlig vätska.
Användning: Bra sprayflaska men lite för tunn vätska för att man ska känna att man har ett medel att "arbeta" med, särskilt på duschväggar av glas och kakel i duschen. Jag vill gärna ha något medel som ger en blankare yta än vad denna gav så att man liksom kan känna med skursvampen var man svabbat. I handfatet tycket jag lite bättre om produkten.
Efter användning: Visserligen rent men känner mig inte riktigt hundra nöjd med resultatet.
Flaskan: Ännu en sån där flaska som är tjusig och skulle tålas att stå framme om man vill. Jag föredrar dock ändå dold förvaring. Positivt att flaskan är nedbrytningsbar. Och återanvändningsbar.
Pris:  69 kr/500 ml. Jämför priser i flera webbutikern innan ni beställer, det kan skilja mellan 10-30 kr per produkt. Magasin Krantz har i nuläget bra priser på dessa produkter.
Totalt omdöme: Plus för att rengöringsmedlet inte innehåller farliga kemikalier. Måste nog för övrigt säga att jag tycker det var en något onödig produkt i min leverans. Produkten är lite för klen för att ta riktigt svåra kalvavlagringar gissar jag och att skrubba glasväggarna i duschen gör jag hellre med något annat medel. Kanske kan Maison Belle Bathroom kännas lite fylligare, känner du till den? Eller som städexperten Marlene Eriksson ofta säger, med diskmedel utspätt i vatten i en sprayflaska kommer man långt. Och varför inte lösa lite av All Purpose i vatten i en sprayflaska. Fungerar nog lika bra.
Betyg: 3 av 5. Städmässigt egentligen en 2 - 2,5 men eftersom det är ett miljövänligare alternativ vill jag ändå ge den en 3:a.
 Ryggskrubborsten kan du hitta på Åhlens.

8 kommentarer:

 1. Trodde det var en duschtvå m borsten innan jag läste! Vacker flaska o bra m ekologiskt tänk! Jag tycker att det bara är vim som tar bort på kakel! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, det var det jag gissade att ni skulle tro. Lite lustig kombination i bilden med skrubborste och duschrengöringsmedel :)

   Radera
 2. Älskar dom produkterna, måste nog investera i lite nya sådana.kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De andra ha provat har jag gillar. Det jag främst gillar med dom är miljötänket.

   Radera
 3. Tack för kommentarer i min blogg!

  En sån där skrubborste från Åhlens har jag med :) Bra tips om rengöringsmedel utan kemikalier, men jag hade såklart önskat att du gett den en femma - då hade jag köpt på stört! Kanske är det ännu bättre att bara använda ren citron? Måste testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade önskat att jag velat ge den en femma, hade lite högre förhoppning om denna. Jag kommer med en annan fempoängare snart :)

   Radera
  2. Jo juste det ja, bara citron är nog inte så tokigt. Städexperten Marlene Eriksson brukar väl säga att man ska ha en halv grapefrukt och liksom skrubba badkar osv med. Men det är ju inte alltid man har grape hemma när städandan faller på :)

   Radera
 4. sv: Hehe så känner jag med men det är bara att görat haha :) Jag hatar att lyssna på mig själv, bland det värsta jag vet fniss :)

  SvaraRadera