måndag 31 oktober 2011

Puh på promenad

Är det inte fantastiskt att barn redan vid 1,5 års ålder liksom kan fatta tycke för olika saker. Nalle Phu är något Lilly gillar. På dvd, som gosedjur och i bokform såklart. Gosedjuret Puh fick hon av farmor och farfar häromdagen och självklart skulle även Puh med på promenaden.

 Vackra färger att skåda på höstpromenaden.


 Att titta på änderna är så populärt så Puh fick hoppa åt sidan en stund.


 Sista sträckan ville Lilly promenera och testa sina nya skor.  Även Puh skulle gå såklart.


 Min tjej har börjat visa att hon är en egen person och har ett humör och egen vilja. Det betyder tårar då och då, men det går snabbt över. Ser ni tåren på kinden??

 Som sagt, Lilly ville gå. Men bara fram och tillbaka på en sträcka om tio meter och inte hemåt som jag ville. När jag sa att vi skulle gå hem satte hon full fart tillbaka mot änderna med tårar igen på kinderna.

Nya vinterjackan är från Molo och den fyndade jag till halva priset hos Babyshop.se som antagligen sålde ut den för att det var enda storleken som fanns kvar. Ibland har man turen på sin sida. Mössa med underbar passform från Villervalla.


Höstskorna Paul från Vincent fodrade med ett ganska tunt fleecefoder.  Perfekta i väntan på snön.

lördag 29 oktober 2011

Ljung sällskapar

Vita ljung vid entrétrappan.


De små sockertopparna har fått sällskap av ett fång ljung. Jag tycker det är något alldeles extra med vita ljung. Jag gillar i och för sig vita blommor överhuvudtaget men såhär på höstkanten är det ju extra trevligt att mötas av just ljung på entrétrappan.

fredag 28 oktober 2011

Att få oväntade presenter


Höstens varmast och mysigaste tröja - Thea Cardigan från Peak Performance. (Bild: www.peakperformance.se)


Jag blir visst överöst med presenter idag. Först från Oii Design och sedan från maken. Inte för att Jag gjort något särskilt utan för att De är så generösa. Vilken dag.

När maken kom hem från jobbet sa han att det hänger en påse på dörren och undrade om jag inte hade sett den. "Det är Du", utbrast jag direkt. Han kan inte ens dra en vit lögn för mig utan att jag ser på hans min. Och det var det ju såklart han. En fin kartong från Peak Performance med en fantastisk fin lammullströja i. Bara minuterna innan hade jag sagt till Lilly att jag fryser och lärt henne hur man huttrar när man fryser. Vips hade jag höstens varmaste och gosigaste tröja!


Varför, undrade jag. Egentligen ganska konstig fråga. För snarkningarna i natt och timmarna jag blev sömnlös sa han först. Men sen ändrade han det till att det är en börja-jobba-present. Nästa vecka ska jag alltså börja arbeta igen efter cirka 1,5 års föräldraledighet. Men bara tre dagar i veckan och det känns som en utmärkt start. Jag förlänger helgen med att vara föräldraledig måndag och tisdag. Maken förlänger helgen med att vara föräldraledig onsdag-fredag. På så sätt får vi båda en "lång" helg och Lilly får vara hemma ett tag till.

Tröjan var det ju. Och varför. Sen kröp det fram att maken anade att han skulle få frågan från mig på tisdag kväll fem i tolv vad jag ska ha på mig på onsdagen när jag börjar jobba. Han har alltså redan förberett svaret ;)

Fin gest av Oii Design
En webbutik som imponerar stort både vad gäller fint utbud och god service är Oii barnkläder. Jag hade nyligen beställt ett par byxor till min dotter men tyvärr visade sig lagersaldot vara fel. Därför fick jag idag ett mail om att byxorna inte fanns att tillgå. Som plåster på såren vill de skicka en mössa till oss och undrar vilken storlek vi önskar. Är det inte fantastiskt!?  Har ni varit med om något liknande??

Dessutom tipsade de om att kan beställa byxorna direkt på Mini Rodinis hemsida. Det kallar jag service det. Så nu är mjukisarna åter igen beställda och koftan ligger här hemma och väntar på sin nederdel.

(Bilder: www.minirodini.se)

onsdag 26 oktober 2011

Höstvindar och klädstorlekar
Tyvärr hann inte vipporna slå ut ordentligt innan hösten tog gräset. Kanske fick de lite för lite vatten den sista tiden också. Men visset gräs gör sig fint när vintern kommer.


Trädgården har nu helt ändrat färg. Gräset i krukorna är bronsfärgat. Den vanligtvis blodröda japanska lönnen är nu mer än eldröd. En helt fantastisk syn. Vindarna var kraftiga idag så vi får väl se hur länge bladen sitter kvar. Med sådana höstvindar som det var idag fick Lilly inviga sin skaloverall från Polarn & Pyret som vi köpte på rea i somras. Jag har varit så nöjd med köpet ända fram tills idag. Jag tror jag blir galen på det där med klädstorlekar till barn...

Hur svårt skulle det egentligen vara att införa någon slags standardisering i mått på barnkläder?? Ja menar, barnen mäts ju trots allt i centimeter. Varför ska storleken behöva skilja sig så mellan olika klädmärken?? Självklart får man köpa en storlek större om man har ett kraftigare barn eller en storlek mindre om man har ett tunnare barn, men generellt tycker jag det är alltför stor skillnad på klädstorlekarna idag. Min dotter som snart är 16 månader använder nu kläder både i storlek 74, 80 och 86. Enligt många butiker motsvarar strl 74 6-9 månader, strl 80 9-12 månader och strl 86 1-1,5 år. Inte är min dotter 6 månader längre, men hon kan ändå ha vissa kläder i storlek 74. Visst är det en djungel.

Något annat djupt och filosofiskt jag funderat över är varför det står just "9-12 mån". 9 TILL 12 månader. Vad menas med det?? Ska barnen kunna ha denna storlek när dom är just mellan nio och tolv månader?? Så tolkade jag det när jag var nybliven förälder. Men det har jag fått tänka om på för när jag handlar till Lilly kan hon inte börja använda dessa kläder förrän den sista siffran. Tanken är kanske att man ska läsa det som att man kan BÖRJA använda dom då någon gång. Tycker ni förresten det är enklare med de märken som bara skriver ex.v "9 M"?? Vad menas då?? Man kan ju inte bara använda kläderna när barnen är precis 9 månader ;) Ni förstår att jag överdriver det hela lite nu va?! Men som sagt, hur svårt kan det vara?

Hur stora barnen är vid en viss månad är ju så individuellt så varför heter klädstorlekarna ens något men månader?? Längden är ju alltid längden, varför inte bara låta storleken avspegla längden. Sen kanske vissa klädmärken är ledigare i formen och passar fylliga barn bättre medan vissa klädmärken är mer slimmade och passar tunnare barn bättre. Lite spelrum måste det väl finnas för klädmärkena för att kunna göra "sin" stil liksom.

Hur som helst. I somras på rean passade vi på att köpa en skaloverall. Eftersom jag då vet med mig att Polarn & Pyret är stora i sina storlekar och att jag därför får tänka att Lilly använder en viss storlek när hon uppnått den sista månadsangivelsen, räknade vi ut att hon kommer vara ca 1,5 år när vintern kommer. Så storlek 86 (1-1,5 år) tänkte jag skulle passa fint. Nu är hon som sagt "bara" 16 månader och har alltså två månader kvar. Men hörrni, ska man behöva gå med grenen nere vid anklarna och ha 10-15 cm byxben vikta inåt och ärmarna snurrade tre varv?! Inte skulle jag vilja krångla mig fram på det sättet i alla fall. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag tyckte jag gjorde ett kap på rean men ikväll åkte jag iväg och köpte ytterligare en overall istället. Så var det med det reafyndet.

Stegen blir korta med grenen nere vid anklarna...

Väl inne igen dansas det hej vilt när hon äntligen kunde röra fritt på benen. Här i mörklila body från HTKF i storlek 12M.

Riktig frestelse


Ibland är man ju bara så sugen på något gott till eftermiddagsfikat. Och när man har hembakade chokladbollar som ligger där i kylen och frestar en då har i alla fall jag svårt för att låta bli att ta några. Ett tetips såhär i höstkylan är Friggs Kanel-te.

För er som skickat krya-på-sig-hälsningar till min sjukling - TACK! Nu är hon frisk igen efter en virusinfektion med prickar och feber. Mitt i sjukdomen trilskades dessutom båda nedre hörntänderna med att titta fram, i alla fall nästa. Jag har inte fått känna och kan inte riktigt se om de spruckit igenom eller om de är precis under ytan, men nära är de i alla fall. Idag var första dagen på över en vecka som Lilly visade intresse för mat. Sånt gör en mamma glad.

söndag 23 oktober 2011

Från solstråle till sjukling

Min sjukling slappar på vår säng.


Tänk att ena dagen skiner hon som en solstråle, näst nästa dag har min plutta fyrtio graders feber. Fyrtio komma noll, usch vad varm hon var. Och ledsen. Toppen varade bara i en dag, sedan har febern sjunkit för varje dag. Men idag ilsknade dock några röda prickar ytterligare som funnits i över en vecka redan. Jag hoppas att hon kan får vara helt frisk och kry när hon vaknar imorgon.

Trots sjukdom har hon ändå haft ork för små busiga stunder; att leka med tungan är roligt för tillfället. Dagarna innan hon blev sjuk busade hon utomhus med sin gudfader som också fångade solstrålen på bild.


Febersjuk men busig emellanåt.                              En solstråle bland solens strålar. (Bild: min svåger)

lördag 22 oktober 2011

Pjäs i bambu

Turkos vas i bambu från BoConcept. 


Tänk att varje gång jag går in på BoConcept hittar jag något som jag skulle vilja ta med mig hem. Denna vas i bambu skulle gärna få pryda våra byråer i sovrummet. Gillar du också BoConcepts accessoarer?

Denna gång hejdade jag mig och lovade mig själv att inte köpa några fler inredningsdetaljer till rummet förrän gardinerna är på plats...

torsdag 20 oktober 2011

Knasig placering bevisad

Luckan Straight från HTH. En fantastiskt fin bild från köksleverantören. Tyvärr har vi inte lika mycket rymd i vårt kök. (Bild: www.hth.se)


När vi flyttade in i vårt hus rev vi ut det befintliga köket och satte in ett nytt från HTH. Vi ändrade planlösningen enligt önskemål som vi hade; att ha diskhon vi ett fönster var något som stod högt på min lista, jag ville också att spisen fläkten skulle vara det som liksom väcker intresset när man kliver in i rummet. Båda dessa krav lyckades vi uppfylla bra. Jag är verkligen nöjd med vårt kök men det finns två saker som jag gärna hade gjort annorlunda om jag hade ändrat det idag. Det ena är p.g.a. utseende/underhåll och det andra av säkerhetsskäl. 

Det som jag skulle gjort annorlunda idag för att minska underhållet är att välja inbyggd kyl och frys istället för rostfritt. Man får verkligen torka fingeravtryck hur noga man än är och fingeravtrycken kommer inte bara från barn kan jag lova.

Det jag skulle ändrat på av säkerhetsskäl att mikrovågsugnens/extraugnens placering. Att ha den vanliga ugnen placerad i bänkhöjd är jag hur nöjd som helst med då det är smidig att ha den i arbetshöjd och det är lättare att hålla små barn ifrån en varm ugnslucka. Men att placera mikron/extraugnen ovanpå ugnen är något jag i efterhand har funderat mycket över varför vi gjorde. Det liksom bara blev så. Varje gång jag fäller ned luckan för att ställa i något tänker jag på hur bökigt det är att lyfta ex.v. en full kopp sådär högt. Ännu bökigare blir det när man bär ett barn på andra armen. Och varje gång jag fäller ned luckan får jag en otäck bild på näthinnan att den ska träffa min dotter eller mig själv i ansikten. Just idag fick jag allt detta bevisat för mig då jag fick en kopp varm choklad rakt i ansiktet... Som tur var det jag, inte min dotter. Henne hade jag minuten innan satt i sin matstol. Jag skulle helt enkelt bara ta ut en kopp med varm choklad. Koppen var ganska full. För full. Vilket gjorde att muggen (utan öra) i sig blev varm. Reflexmässigt ryckte jag till med handen. Koppen välte. Och ni kan nog förstå hur det blev när allt detta skedde i ansiktshöjd. 

Jag blev helt skräckslagen och stod helt stilla några sekunder för att känna efter. Fick för mig att huden skulle börja krulla sig. Kände hur det sved och brände. Choklad över halva mig och halva köket. Hela mikron, ugnen, skafferiskåpet, kylen, frysen och Lillys lilla spis. Resten hamnade på min morgonrock och på golvet. Båda tjejerna fick avbryta frukosten och istället ta en dusch. Efter några lager med aloe vera ser jag faktiskt helt normal ut. Jag är så glad att chokladen inte var några grader varmare.

Så hör Ni. Om ni ska renovera ert kök råder jag er till att placera ugn och mikro bredvid varandra istället för ovanför varandra. Fundera i alla fall en gång extra på detta innan ni bestämmer er. Det är inte bara säkrare utan dessutom stiligare tycker jag. Se så elegant det ser ut.

Säker och stilig placering av ugn och mikro/extraugn. (Bild: www.hth.se)
Precis såhär knasig placering har vi på vår mikro/extraugn. (Bild: www.hth.se)

tisdag 18 oktober 2011

Att klippa till

Tyget är från Designers Guild och heter Satinato i färgen aqua.


Jag är mitt uppe i att klippa till tyg. Tyg till gardiner i sovrummet. Gardiner som väntat på rullen i cirka ett och ett halvt år. Jag hade tänkt att sy dom de sista gravidveckorna när jag väntade Lilly, men det blev aldrig av. När Lilly väl kom till världen blev det heller inte av. Nu äntligen har jag fått tummen ur och ta tag i tygrullen. Tygrullen med elva meter tyg som ska räcka till fyra längder som jag sedan ska sy ihop till två breda längder. Tro att jag är nervös för att klippa fel... Jag har mätt hela eftermiddagen. Först kontrollerat tyget och mätt totala längden på rullen. Sedan mätt varje längd. Och kontrollmätt varje längd. Nu när Lilly somnat för kvällen ska jag sätta saxen i tyget och klippa.

Tyget är ett mörkläggningstyg som ska kunna dras för fönstret och altandörren på natten. Det ska bli skönt att slippa skenet från gatlyktorna som lyser in mellan persiennerna. Dagtid ska fönstret täckas med ett skirt tunt benvitt tyg som ska släppa in solljuset sådär lagom.

Gardinerna fästes i dubbla dragskenor i taket som är monterade bakom en kornisch som byggts ned från innertaket.  Bakom kornischen sitter en ljusslinga och att bara ha fått upp de vita längderna ger redan en härlig känsla till rummet. 

måndag 17 oktober 2011

Före/efter: badrummets planlösning

Moodboard över vårt badrum i väntan på riktiga bilder. (Bilder: lånade från de olika badrumsleverantörerna)


För en tid sedan gjorde jag en enkätundersökning här på bloggen där jag frågade vad ni tyckte bäst om att läsa om här hos mig. Renovering, Hos oss och Före/Efter-bilder var populära ämnen och därför ska ni nu få en första liten inblick i vårt badrum. Jo visserligen fick ni den allra första häromdagen men den räknas ju knappast.

Jag har inte några före-bilder då jag konstigt nog helt måste glömde bort att fotografera innan allt revs ut. Därför tänkte jag istället bjuda på planritningar från Före och Efter samt ett litet moodboard. Riktiga efter-bilder utlovas när jag fått ordning i mitt bildkaos...

Innan renoveringen var badrummet ett klassiskt 60-talsbadrum med inbyggt badkar, handfat, bidé och wc. Golvet var täckt av ett riktigt snyggt mosaikgolv i svart/vitt/rosa. Hade det inte varit för att vi ville ändra planlösningen och för att vi ville ha golvvärme hade jag nästan kunnat tänka mig att ha det kvar. Men man ser ju dock på fogarna att det är slitet, så att renovera totalt för övrigt och lämna golvet kvar var inget alternativ ändå. Väggarna runt badkaret var helkaklade och resten av badrummet hade halvkaklade väggar. Kaklet var gammelrosa 10 x 10 cm plattor. Tapeten över kaklet var en cool retro medaljongtapet i rosa/orange/lila/vit. Tapeten var nog utbytt på 70-talet tror jag. 

Istället för badkar ville jag ha en rymlig dusch. Två handfat stod också högt på önskelistan eftersom vi i lägenheten där vi bodde innan hade vant oss vid var sitt badrum. Men hur får man plats med detta plus helst massor av förvaring på en ändå ganska liten yta om 6,5 m2. 

I badrummet fanns också ett "normalstort" fönster (ca 1 m brett och normalhöjd) som begränsade oss mycket hur vi kunde placera det ena och det andra. Det släppte visserligen in gott om ljus men det var inte öppningsbart så att vädra gick ändå inte. Till råga på allt består utsidan på huset av tegel och jag ville absolut inte göra någon lösning där vi fick täcka den delen av fasaden med annat material typ trä. 

Allt brukar lösa sig, så även detta. Vissa saker kräver bara lite tid. Ena dagen hittade vi tegelstenar på vinden som skulle räcka till att sätta igen en del av fönstret och ungefär ett halvår senare av funderingar vaknade jag en dag och hade kommit på hur allt skulle placeras i rummet för att få plats med det vi önskade. Här får ni se före- och efter-ritningar.

Såhär såg det ut före:

Och efter:

Vårt nya badrum med både rymlig dusch (1 x 1,1 m2) och dubbla handfat med rymlig låd-kommod under båda. Ljusinsläppet består nu av ett 60 x 60 cm öppningsbart fönster som är placerat ganska högt på väggen.

lördag 15 oktober 2011

Hokus pokus

Helt perfekt "putsade" silverbestick efter den enkla rengöringen. Inte ens i spåren är svärtan kvar.


Idag var första gången som jag provade att rengöra silverbesticken utan att faktiskt putsa dom. Att pusta är ju ett evighetsgöra och man måste låta det ta tid om man ska få dom riktigt fina. Vet egentligen inte varför jag inte testat att rengöra dom med bikarbonat tidigare. Jag har hört att det ska fungera men har nog liksom inte riktigt trott på det. Nu kan jag intyga att det fungerar hur bra som helst! Bikarbonat + aluminiumfolie + kokande vatten = SANT.

Såhär enkelt är det: 
Koka en stor gryta med vatten. Under tiden vattnet kokar upp lägger du ett lager aluminiumfolie i botten och lite på kanterna av diskhon. Häll i det kokande vattnet. Strö i ca 1 msk bikarbonat för varje liter vatten. Lägg i besticken och var noga med att alla har kontakt med aluminiumfoliet. Låt dom ligga i några minuter sedan är det bara att skölja och diska. Klart! Jag skulle till och med säga att det blir bättre än att putsa dom för nu försvinner till och med det svarta i de små spåren som man annars aldrig kommer åt. Titta på bilderna nedan och se det glänsande resultatet.

Nu är lördagsmiddagen räddad, fniss. Tyvärr tar jag fram dom alldeles för sällan och ikväll har jag ju inte råd att använda dom när dom är så fina, hihi. Fast med tanke på makens middagsinsats ikväll då han bjöd på Leif Mannerströms kyklingrullader borde besticken ha använts. Det var inte något man slänger ihop bara sådär, särskilt inte när man får tunnskiva kycklingfile´ själv dessutom. Men MUMS vad gott det var! Grymt kan jag lova. Tack för middagen. Och tack morfar i himlen för att du har samlat så fina bestick till mig.


 
Riktigt svarta bestick...


Smutsen sätter sig istället på aluminiumfolien.Glänsande vackra Rosenholm. Visst är det hokus pokus.

torsdag 13 oktober 2011

Efterlängtade detaljer


Toalettassessoarer i serien Air från Smedbo. (Bilder från www.hemvaruhuset.se)


Ungefär i ett halvårs tid har jag varje gång, jo varje gång, jag gått på toaletten tänkt att jag direkt efter toalettbesöket ska klicka hem en ny toalettpappershållare. Och en ny toalettborsthållare. Men det är något konstigt med minnet för så fort jag lämnar rummet är det som bortblåst tills nästa gång jag ska gå på toaletten. Ikväll har jag äntligen beställt de efterlängtade detaljerna.

Nu har vi en toalettpappershållare som står på golvet bredvid toalettenstolen. Vid wc-stolen står även wc-borsten på golvet. Och det är just att de står på golvet som gör att jag vill ha nya. Jag vill slippa lyfta på dessa prylar när jag dammsuger eller skurar golvet. Tycket dessutom att det ger lite lyxig hotellkänsla när man placerar dessa på väggen istället.

Nu ska alltså allt upp på väggen. Ska bli så skönt härligt att slänga den provisoriska toalettpappershållaren som vi köpte för tre år sedan när badrummet var nyrenoverat. Det enda bra med denna är att man kan ha fyra reservrullar på pinnen. Nu får vi istället nöja oss med en reservrulle. Det gör jag gladeligen.

Rumsdoft Clean CottonJag är är väldigt känslig för dofter. Det är inte så att jag ogillar att det luktar. Tvärt om gillar jag dofter och mina minnen är ofta förknippade med dofter men jag tycker att många, väldigt många dofter är starka och stickande. Sådär så man får spräng i huvudet liksom. Men när det är en doft jag gillar, mmmMmmm vad jag kan lukta då. Men ofta har jag oparfymerade produkter då jag heller inte gillar när dofter blandas.

Nu testar jag för första gången en rumsdoft på toaletten med bambupinnar i någon slags olja. Mest för att jag tyckte den var vacker på något sätt. Den står väl placerad på en hylla bredvid blöjhinken. Tillsammans med de turkosa Buddha från Indiska. Doften är Clean Cotton. Fräsch liksom.


Rumsdoft Clean Cotton.

onsdag 12 oktober 2011

ChokladblommaFrosten är snart här så jag räddade chokladblommorna i trädgården. 

Chokladblomma (Cosmos atrosanguines) kallas den på grund av sin doft av kakao. Den inte bara doftar gott utan är dessutom vacker. Färgen är så djupt rödbrun att den i vissa ljus är svart. Riktigt vacker måste jag säga. Blomningen sträcker sig ändra från maj tills frosten kommer, blommorna är 40-50 cm höga och vajar fint över bladverket.

Nu ska jag göra fruktsallad och bjuda mina mammavänner på!

Pyjamas i händerna


Stolt tjej som klätt av sig pyjamasen alldeles själv. 


Lilly tar sig en tupplur redan vid nio på förmiddagarna och då brukar pyjamasen fortfarande få sitta på. Idag när jag hämtade henne efter tuppluren möttes jag av en tjej som stod med pyjamasen i händerna. I händerna! Jag vet då inte hur det gick till, men av var den :)

tisdag 11 oktober 2011

Anna flyttar in

 En kopp hemgjord varm choklad ska nog smaka gott i en stor tekopp från Grön Anna.


Grön Anna har idag flyttat in i våra köksskåp. Maken brukar vanligtvis säga att principen "en in, en ut" gäller för matserviser men denna gång har han faktiskt inte frågat vilken som ska "ut". Det måste betyda att han gillar den. Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om Grön Anna än men hon är ju en klassiker och jag gissar att jag kommer börja gilla henne allteftersom. Nu har jag i alla fall kämpat och flyttat runt i köksskåpen för att skapa plats åt alla delar. För det var riktigt många. 12 av varje - mattallrikar, stora assietter, små assietter, kaffekoppar med fat, tekoppar med fat och äggkoppar. Dessutom uppläggningsfat, karott, kaffekanna, bringare, sockerskål, gräddkanna, såskanna. Ni förstår att jag har fått rumstera om i köksskåpen...

Servisen tillverkades 1898-1943 och 1963-2002. Först hette den "GrönA Anna" och senare "Grön Anna". Historian kring porslinet kan du läsa HÄR.


Många delar av Grön Anna från Rörstrands, nydiskade och redo för en plats i köksskåpen.

 
Kaffekanna, karott, sockerskål och gräddkanna.

torsdag 6 oktober 2011

Hemstickade tomtedräkter

Tomteröd, grå eller mörkröd tomtedress. Lika fina vilken som.
 

Jag fortsätter på tema hemstickat. Idag vill jag visa er några fantastiskt söta tomtedräkter som jag fick levererade av mor häromdagen. Tre stycken jackor med tillhörande luva. Min stickande mamma tänkte att Lilly kanske har några vänner som också vill ha tomtedräkter i år. Fjolårets tomtedress gjorde ju succé. Det känns ju lite avlägset till julen ännu men faktiskt så har ju Ikea redan klätt granarna så först ut är jag inte.


 Matchande tomteluva och jacka.


Mörkröd med benvita kanter.


 
 Mellangrå med ljusgrå kanter.


 Tomteröd med vita kanter.

onsdag 5 oktober 2011

Hemstickade raggisar

Hilma har inte bara beställt tossorna utan även gosiga sockar. Den två små sockorna längst fram är till Hilma och de tre lite större ska värma fötterna på Henry. Visst är det skönt att dra på raggsockor såhär på höstkanten. Utan tvekan en av höstens fördelar. Den ena färgen känner du kanske igen från raggsockorna i storleken större.

Garnet heter Fabel och är flerfärgat, vilket gör dessa fina ränder/mönster. Och min stickande mor är så noga med mönsterpassningen att hon till och med letar fram var i garnnystanet hon ska börja för att randningen ska bli exakt.