onsdag 20 juli 2011

Aperture 3

Försöker lära mig Aperture.
Något jag ofta tänker på är att få bättre ordning bland våra digitala foton. Nu ligger de i flera olika mappstrukturer beroende på kamera samt att jag försökt skapa en ny struktur där alla bilder ska passa in. Men det är ett antal bilder och det tar ju lång tid innan man sorterat alla. Här i huset är det jag som är chefen över bilderna och det ligger på min lott att reda ut det här. Det är inte så att jag vill lämna uppgiften till någon annan för jag gillar att skapa ordning. Eller rättare sagt skapa förutsättningar för det. Jag har väl en tendens att överarbeta lite och kanske inte alltid så lätt för att upprätthålla ordningen men när jag väl gör det gör jag det till fullo. Eller inte alls. Ja ja, jag är ju den där "allt och/eller inget"-typen ni vet. Så nu sitter jag här med en herrans massa foton att skapa en struktur för. Maken köpte programmet Aperture till mig i födelsedagspresent. Snäll han är som försöker underlätta för mig. Programmet ska tydligen vara bra på att just hantera bilder. Även bildredigering ska vara smidig men det är nog framförallt hanteringen av bilderna och hur man kan skapa smarta album m.m. som är det stora. Nu efterlyser jag Dig där ute som använder detta program. Jag skulle behöva någon att resonera lite med kring upplägget av projekt, album, mappar, smarta album osv. Finns du där?

2 kommentarer:

  1. Jag har inte programmet men jag har en man som tjatar på mig om att jag ska ha bättre ordning på fotona. Kanske ska jag föreslå programmet du pratar om.

    SvaraRadera
  2. Som jag önskar att jag kunde vara dig behjälplig. Tyvärr kan jag inte. Vet inte ens hur man redigerar en bild. Teknisk idiot and so on.

    Hoppas du ska kunna skapa ordning och reda :-)

    Ha en fin dag

    SvaraRadera