fredag 30 december 2011

Att peta mellan tårna

 Dra isär tårna...


 Peta med det lilla pekfingret...


Dra undan luddet...

 Spana in luddet...


Och slutligen ge bort det.


Är det inte lite sött ändå. Även om det är just tåludd vi pratar om. Tänk att en 1,5-åring gillar att peta mellan tårna. Ja man kan ju undra hur hon lärt sig detta. Då måste jag raskt skylla på hennes pappa som envisas med att nagelklippningen är min uppgift och att han istället kan lära henne att hålla rent mellan tårna och fingrarna. Skämt å sido, jag vet inte riktig hur det kom sig att peta mellan tårna blev en grej. Ni kanske känner till den där ramsan "en liten ärta, en liten ärta, en liten ärta, en liten ärta, och en stor stor böna", den har vi gjort sedan hon var några månader och hon har alltid älskat när vi "drar" i hennes små tår. Ramsan har väl utvecklat sig till att även innefatta att rensa mellan tårna.

Lilly har alltid gillat när vi pillar på henne; killar henne i håret, klappar henne på ryggen, smörjer in hennes kinder med vädersalva. Sedan babymassagen gillar och också att få benen insmorda med hudolja. Hon gillar det mesta utom att klippa naglarna.

Det här med att ta bort ludd mellan tårna gillar hon så mycket att hon nu tar hon av sig strumporna själv och börjar peta. När som helst. Häromdagen när jag lyckades fotografera henne i sin julklappsdocksäng. Ikväll när jag smygkikade in på hennes rum när hon hade gått och lagt sig. Jag såg då en fot som smugit sig upp under täcket och där låg hon med röda svamplampan tänd och petade mellan tårna tills hon somnade.

När hon är färdig burkar hon också ofta be oss att vi ska göra rent mellan hennes fingrar när hon är klar med tårna. Hur gamla är barnen när man inte längre tycker detta är sött??

Julklappströjan är från Mini Rodini och heter Zig-Zag L/S Raglan Red och den hittar ni nu på rea hos Mini Rodini om ni vill.

9 kommentarer:

  1. Ha, ha, vilken liten goding hon är...strumpludd är en grej hos oss också...men det är från P och inte lika sött som när det kommer från Lily;). Jag blir galen på hans ludd som lämnar spår i lägenheten...men som tur är, är det han som alltid dammsuger;).

    Kram och Gott Nytt år!!!

    SvaraRadera
  2. Inte den blekaste aning :)

    Kram Mrs G

    SvaraRadera
  3. Åh, små barnahänder och -fötter, vad härligt det är :D Varför är inte mina fötter lika söta och gulliga som de där? ;) Ha ett fint nyår nu!

    SvaraRadera
  4. Härliga barn!! Mitt gudbarn som är på besök just nu har samma intresse för tåludd :o)

    Gott nytt år!!

    //Linda

    SvaraRadera
  5. hehehe. roliga bilder!
    fin tröja lilly har!!
    tusen tack snälla du. hoppas du har rätt för det hade varit en dröm :).
    gott nytt år till dig och din fina familj!
    önskar dig all lycka 2012!
    ny bebis o allt. spännande!!!!

    SvaraRadera
  6. Åh jag kommer ihåg när E höll på det med det där . Hon var nog i samma ålder som L då. Hon var helt fascinerad och kunde hålla på långa stunder. Så söta bilder på L!

    Jag vill önska ett Gott Nytt År och tack för all fin inspiration som du delar med dig av! Vilket år ni går in i med bebis/syskon!

    SvaraRadera
  7. Och glömde ju ..min man är från Jkpng så det blir några besök om året till familjen.

    SvaraRadera
  8. Gulliga bilder, önskar dig ett riktigt gott nytt år kram

    SvaraRadera
  9. Molly är likadan. Pill överallt. Ryggen, huvudet OCH mellan tårna. Kram

    SvaraRadera