torsdag 22 december 2011

Att känna doften av juligt fröbröd


Juligt fröbröd, innehållande fikonbitar och hasselnötter.


Julen är nära och stöket är nästan färdigt. Tur är det, för nu börjar jag känna mig ganska sliten. Måste säga att jag är ganska stolt över att vi började redan i fredags med sådant som kunde förberedas. Vanligtvis är jag den typen som är ute i sista minut. Nu är det bara revben kvar att griljera, lite städning och förhoppningsvis ska jag hinna lite mer julgodis. Och så var det ju det där med julgardinerna...

Idag har jag semester och hela familjen tog sovmorgon till halv nio (!!!). Jag vaknade jättettrött och redan innan jag klivit ur sängen var huvudvärken där. Somnade om en timma med värktabletter innan jag sedan lyckades ta mig ur sängen. Det är ganska konstigt egentligen hur mycket en graviditet kan ta på kroppen. Och knoppen. Mig ger den både huvudvärk och dåligt minne. I takt med att magen växer börjar jag även känna av tunga ben, fogarna och sammandragningar. För att underlätta för benen har jag fått stödstrumpbyxor. Jag ni läste rätt. Strumpbyxor med stöd från tå till midja. Fråga mig inte hur jag gjorde för att få på dom. Var först nyduschad och sedan helt genomsvettig. Det tog en halvtimma för två stycken distriktssköterskor att ta alla mått som behövdes för att beställa dessa måttanpassade saker. Ni kan försöka gissa hur det är att få på sig dom. Det känns ungefär som ett korvskinn, tror jag. Men samtidigt skönt såklart. Det är nog det närmsta korvskinn jag kommer i jul för att göra korv är inte något vi gett oss på. Gör ni? Däremot bakade jag bröd idag. Receptet kan ni hitta här.

Tyvärr glömde mitt hemska gravidminne att det skulle läggas pumpafrön ovanpå innan brödformarna skickades in i ugnen. Efter halva tiden kom jag på det och lade på dessa godingar. Dock fastnar de ju inte så bra eftersom brödet redan fått en yta. Nu ska här bli en kvällsmacka med nybakat juligt fröbröd och julskina. God kväll!

4 kommentarer:

  1. Vad du pysslar och donar! Jag är helt imponerad av din takt och vad du orkar med när du är gravid. Du är ju otroligt duktig. Du får sätta dig ner och bara vila när julhelgen kommer.

    Stödstrumpbxor - kan föreställa mig hur svårt det är med dessa ...ojojoj. Jag hade svårt med stödstrumporna när jag var gravid.

    Det där brödet ser fantastiskt ut - kan nästan känna doften genom bilden.

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Linda! Om det är någon man ser upp till så är det dig. Du är en fena på allt du tar dig för! Om jag hade haft hälften av din energi så hade jag varit nöjd :) och då är du gravid också. Ditt julbord kommer va kanon och jag tror inte någon kommer vara hungrig eller missnöjd efter det :)
    Stor kram till Er från oss!

    SvaraRadera
  3. Alltså gravidförvirring är inte att leka med! Det är galet hur rörig man kan bli...

    SvaraRadera
  4. Imponerande vad mycket ni gjort den senaste veckan! Särskilt med tanke på att du är gravid. Heja heja! Önskar dig och din lilla familj en riktigt god jul! Ta hand om er! Kram Sofie

    SvaraRadera