torsdag 28 juli 2011

På Spiken

Såg ni Mitt Kök på sin sverigeresa i Tv4 Nyhetsmorgon i morse? De åker runt till olika städer varje vecka och idag sände de från Spikens fiskeläger. Spiken ligger inte alls långt från vår stuga och det är ett måste att besöka fiskelägret varje sommar. Längst ut i fiskelägret intog vi häromdagen årets "Spikentallrik" med rökt sik. Där kan man verkligen njuta av vacker utsikt. Det är på Kållandsö i Vänern man strosar omkring men det känns som man är vid kusten. Vänern har en riktigt fin skärgård och mycket fint kan man se om man tar båten mellan Spiken och Läckö Slott. Imorgon sänds programmet från Läckö Slott som bara ligger tio minuter bort med bil. På lördag är Myllymäki och gänget tillbaka på Spiken med matmarknaden. Vill du se några fler glimtar av vackra Spiken än vad man kunde se på tv idag? Rulla ned och njut. Är du i krokarna rekommenderar jag dig varmt att besöka detta mysiga lugna ställe.
En av längorna där man kan köpa rökt fisk och andra prylar.
Hamnen med fiskelägret i bakgrunden.
Visst är båtar rogivande att titta på.
Här i bakgrunden skymtar byggnaden som bl.a. innehåller små söta butiker som Silverknappen.
Vackert helt enkelt.
Vass, vass och vass. Vackert det också.
Små smala gångar över lilla bergstoppen.
Längst ut i fiskehamnen äter du riktigt god "Spikentallrik" med rökt sik eller lax.
Bryggan som var med i morgonens inslag.
Kulglass från Klings glass är inte heller tokigt.
Kunde inte låta bli att fotografera denna Pix-båten, tyckte den hade så fin sits och sött namn. Guppade fint vid de gula näckrosorna gjorde den också.

5 kommentarer:

  1. När jag ser dom här bilderna saknar jag sommaren, ja ja, vet att det är sommar nu - men den regnar ju bort snart! Dina bilder, det är riktig sommar!!!!

    SvaraRadera
  2. Vilket bra utflyktstips! Har aldrig varit där trots att vi inte bor så långt ifrån! Ser ju jättemysigt ut! Får nog bli en liten dagsutflykt en dag:)

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Åh så vackert och mysigt det ser ut att vara!

    SvaraRadera
  4. Ser helt underbart ut!

    Ha en fortsatt härlig sommar!

    Kram Karin

    SvaraRadera