tisdag 19 juli 2011

Lucks goda kaffe

Nygamla kaffeburken med texten "Lucks goda kaffe".
Har ni hunnit ladda kaffebryggaren denna morgon? Första koppen dricker jag precis efter övriga frukosten och den tycker jag är den allra bästa koppen på hela dagen. Idag fick jag dessutom njuta av denna turkos-svarta skönhet när jag skulle ladda bryggaren. Jag hade länge gått och funderat på att byta vår Zack-burk och när vi häromdagen hjälpte svärföräldrarna att köra saker till sortergården dök denna goding upp på släpkärran. Jag kunde inte motstå den. Inte kunde jag skicka ned den i containern med plåtavfall. Hade ni? Jag lyckades hitta denna lilla information på internet. "Percy F Luck var en engelsman som hamnade i Sverige. Han startade Teboden i Stockholm 1875. Företaget startade butiker i många svenska städer och sålde kaffe, te, konfektyr med mera. 1945 köptes företaget av NK och blev bas för NKs livsmedelskedja. 1950 fullföljdes fusionen och Percy F Lucks & Co Handelsaktiebolag försvann." Informationen hittade jag här. Någon som känner till något mer om Lucks? Ps. Jag håller på att ändra lite på bloggens utseende och precis som när jag städar så blir det alltid mer stökigt innan det blir fint, hoppas ni har överseende ;)

5 kommentarer:

  1. Vacker burk!

    Verkligen fin fin!

    Sitter själv med min första kopp - espresso - eller närmare bestämt Nespresso - I Like!!!

    Ha det fint


    Maliin

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att du hann rädda den vackra burken Linda! Alldeles för fin för att hamna på skroten. :)

    Själv dricker jag inte kaffe. Jag har aldrig lärt mig och kommer nog inte göra det heller. Så kaffekokaren får maken rå om själv. ;)

    Däremot är jag en tedrickare. Vilket maken inte är. Så jag får ha mitt te ifred. ;)

    Njut av ditt kaffe och ha en fin dag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Superfin burk! Den var bra att du räddade :)

    SvaraRadera
  4. Alldeles för fin för att kastas - bra att du räddade den. Min dag börjar jag med en god latte. Är inte på humör innan dagen startat.

    SvaraRadera
  5. önska att jag inte darck kaffe så sent nu kan jag inte sova ;( men men kollar lite bloggar och det kan ju alltid va kul med mitt i natta :)

    SvaraRadera