tisdag 11 januari 2011

Jag fegade på färgenJackan blev grå men mössan är ju pigg.


Jag fegade, det blev den grå jackan istället för den röda. De praktiska och långsiktiga tankarna talade högst så det blev den grå till slut även om jag tycker att den röda är lite coolare då den ser ut som en jacka "från förr". Men grått är ju lätt att piffa till med färg på exempelvis mössan. Här ser ni en gosig mössa som min mor stickade till mig förra vintern, en sån där mössa med lite häng i bak. Jackan var hur skön som helst på dagens promenad. Otroligt bra passform och till och med en luva som sitter behagligt på plats.
Sedan Lilly kom har behovet (begäret) av kläder till mig själv minskat radikalt. Dock märker jag ett större behov av funktionskläder. Kläder som är bekväma på promenader i vått och torrt, kläder som ska passa i pulkabacken, kläder som ska vara sköna under o.s.v. Och jag har lärt mig genom åren att om jag köper funktionskläder av fin kvalité blir jag så mycket nöjdare så mycket längre. Visst är det många gånger dyrt när man inhandlar kläderna men om man fundera över produktens PPT (pris per tillfälle) kanske det egentligen inte blir så mycket dyrare.
Att tänka på produktens PPT är nog bra för "konsumtionshysterin" som råder. Det får oss att fundera över hur många gånger vi faktiskt kommer använda produkten. För hur många av Er har inte ett plagg i garderoben som ni aldrig använt? Jag kan direkt erkänna att jag gjort många sådan köp genom åren. Även ett billigt plagg är ju dyrt om det bara hänger i garderoben. Ett plagg som är dyrare vid inköp men används ofta är ju faktiskt ett klokare köp. Fast det optimala vore ju om priset var lågt och produkten används många gånger. Tyvärr brukar jag inte lyckas med detta. Jag tycker att hållbarhet och passform ofta ger vad man betalar för. Sen finns det såklart undantag. Så, är PPT ett sätt att minska konsumtionen eller bara ett sätt att motivera dyra inköp ;)
Jag läste ett bra tips på någon blogg (minns inte vilken) hur man ska göra för att få råd till inköpen man vill göra: "Köp det du verkligen vill ha och inte det som du nästan vill ha." Något åt det hållet i alla fall.
Jackan blir smidigt att slänga på sig inför alla promenader som blir nu med en dotter som helst (för tillfället enbart) vill sova utomhus i en rullande skumpande barnvagn. Snälla, har ni några tips på hur man får en bebis att sova inomhus dagtid????!!!!

3 kommentarer:

 1. PPT - mycket kloka ord! Hmmm, det där med sömn är ingen lätt match. Stella sover inte bra på natten - har aldrig gjort - men på dagen funkar det ok om man lägger henne när hon precis börjar blir trött - gnuggar öron och ögon. Så fort hon börjar bli ledsen när man lämnar henne för tupplur på dagen går jag in, vyssar lite och stoppar om. Tills hon somnar. Kanske blir det enklare ju äldre de blir, då de blir trötta av att röra på sig (?) Lycka till och hör av dig om du har facit på hur man får dem att sova på natten;-) Kramar

  SvaraRadera
 2. Bra val, väldigt snygg!
  Väldigt träffande och bra skrivet, väl värt att tänka en gång extra på. Håller med om att kvalitet och pris nästan alltid går hand i hand.
  Jag har precis hur mycket som helst i garderoben som jag använt en gång... Motiverar det med att jag vid mina garderobsrensningar skänker mycket till bätre behövande.

  Ha en härlig helg, hoppas vi ses nästa vecka!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. @Therese: Tänk att det ska vara så svårt med sömn, har redan hunnit med ett misslyckat sövningsförsök idag. Blir väl till att rulla vagn snart igen misstänker jag. Skönt med frisk luft men ibland skulle man behöva vara inne och vila. Tack för tipset! Jag åtekommer när jag har receptet på god nattsömn ;) Sköt om er! Kram Linda

  @Linda: Tack :) Det är fint att skänka till bättre behövande, då behöver man inte ha riktigt lika dåligt samvete för att vi konsumerar. Hoppas ni mår bra och att vi ses på måndag eftermiddag! Trevlig helg till er också! Kram Linda

  SvaraRadera