torsdag 19 augusti 2010

Lattemorsor

Alicia och Lilly i matchande kläder på dagens utflykt. Foto: Åsa
Idag har jag nog tagit ett första kliv mot att bli en lattemorsa. En sån där morsa som sitter på fik och dricker latte, upptar entrén eller gången med en stor barnvagn, snackar med en annan lattemorsa under tiden som bebisarna skriker ikapp utan att lattemorsorna hör barnens skrik. Så, fast ännu lite värre, beskrivs lattemorsor i den här artikeln. Jag kunde inte låta bli att dra på mungiporna när jag läste den.
Idag har Lilly och jag träffat våra gulliga rumskompisar från BB, Åsa och hennes dotter Alicia som vi delade rum med i två dygn. Alicia föddes ganska exakt ett dygn efter Lilly, Lilly på lördagskvällen och Alicia på söndagskvällen. När Åsa kom in på BB-rummet vid midnatt började vi prata nästan med detsamma, trots att det var mitt i natten, att det var kolsvart i rummet, att det var knäpptyst på hela avdelningen och trots att vi hade en stor vikvägg emellan oss. Men nyförlösta förstagångsmorsor sover inte, man har ju en bebis att oroa sig för. Så även om vi inte drack latte då, pratade vi ändå natten igenom. Att få dela rum med en så gullig tjej förgyllde verkligen mina BB-dagar. Tack Åsa!
Idag blev det däremot en latte på ett fik på stan och sedan strosade vi omkring på kullersten vilket skumpar gott för bebisar som ska sova. Lilly som annars kan vara svårsövd somnade gott av detta skump. Hon var nog dessutom helt slut efter att ha åkt sin första tur med stadsbussen. Hm, om jag ska vara ärlig var det nog egentligen morsan som var mest nervös inför bussturen. Lilly skötte sig exemplariskt hela eftermiddagen och det kan nog hända att det blir en och annan latte på stan framöver.
Vi får väl dock försöka att inte leva upp till "lattemorsa" så som det beskrivs i artikeln som jag länkat till ovan :)

1 kommentar:

  1. Vad söt du är! Tiden på bb var verkligen jättemysig, nästan så att man saknar det lite. Fast maten kan man ju vara utan kanske...

    SvaraRadera