måndag 29 augusti 2011

Busa med blixten

Det går ju inte en dag utan att jag höjer mobilen för att ta ett litet foto. Jag brukar ha blixten avslagen eftersom jag inte gillar resultatet med blixt (bevis nedan), men idag var den på auto och oj vad det blixtrade. Lilly blev smått överraskad och trodde nog att jag busade med henne. Hon tyckte det var så roligt så hon knep ihop hårt med ögonen och sedan spärrade hon upp dom igen, om och om igen i väntan på att det skulle blixtra igen. Men det kom ingen mer blixt. Men mycket bus och skratt blev det. 

De fina kläderna Lilly har på sig fick hon av kusinerna i helgen. Lilly har spenderat hela helgen hos sin mormor & morfar och kusintjejerna passade då på att ge Lilly en present som tack för de ärvda kläderna. Gissa om mamman blev glad när hon hämtade sin dotter  :) Blommig topp och randiga leggings från Polarn & Pyret. Byxorna är liksom finstickade, så sköna! Men nu var det ju egentligen bustjejern ni skulle få se. Ni förstår nog att vi busade ordentligt med tanke på hur suddiga bilderna är. Offra sig i skördetider

Äppelpaj med knäcktäcke och vaniljvisp.


Visst får man offra sig såhär i skördetider. Även om det bara är en vanlig måndag måste man ju ta hand om dagens fallfrukt. Vad gör du för gott av dina äpplen? Ikväll gjorde jag en äppelpaj men knäcktäcke. Jag säger bara, mmmmmMakalöst god! Receptet hittar du HÄR om du är sugen.

Uppdatering:
Jag fick ett mail med frågan om ingredienserna till pajen eftersom man måste vara medlem i Matklubben för att se detta. Här kommer listan.

150 gr smör
1 dl sirap
1/2 dl grädde
1,7 dl vetemjöl
1,7 dl havregryn
1,7 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 äpplen

torsdag 25 augusti 2011

Konjaksbrun kärlek

Blir ni också kära i saker ibland? Idag har jag kärat ned mig i denna väskan från H&M. El classico läderväska i konjaksbrun färg. Visst skulle den hålla många år??? *övertygar mig själv*

Konjaksbrun läderväska från H&M.

onsdag 24 augusti 2011

Lyx eller budget - kuddar

Kudden Dot från Hay eller väldigt lika från BoConcept, vilka gillar du bäst? Jag har varit och klämt på kuddarna hos BoConcept, dessutom köpt och även lämnat tillbaka dom. Tyckte liksom de var lite platta  i stoppningen och såg lite futtiga ut i vår soffa. Visst är det väl som med mycket annat, man får oftast vad man betalar för. Hays kuddar har jag inte känt och klämt på men jag tycker de ser fylligare ut. De har ju också ett större format vilket tilltalar mig. Men visst är också prislappen både större och fylligar. 749 kr jämfört med 259 kr. Har du klämt på Hay-kuddarna? Är de värda sitt pris? Kanske inte när man har småbarn...

Det där med kuddar är något som måste mogna fram innan jag kan bestämma mig. Nu har jag haft sidenkuddar i alla dess färger i några år och är sugen på något annat nu. Annat tyg, annan stil. Men vad? Vad har du för favoritkuddar inför hösten?Kudden Dot från Hay, 749 kr.


Kuddar från BoConcept, 259 kr.Jag testar kuddarna mot vårt sofftyg i butiken. Hay-kudden som ser lite fluffigare ut. (Bild: www.hay.dk)

tisdag 23 augusti 2011

God kväll

Här är tjejerna ensamma hemma i några dagar. Det var ett tag sedan så det känns ovant. Det verkar på nåt sätt som att små barn förstår mycket mer än man tror. Jag tror idag att min lilla dotter ansträngde sig för att underlätta för mig när hon skulle gå och lägga sig. Hon gjorde inte en endaste protest, hon bara lade huvudet mot snuttefilten, stoppade in nappen i munnen och sedan var det klart. Innan detta varvade hon själv och självmant ned i soffan i några minuter medan jag plockade in i diskmaskinen. Såhär satt hon i soffan när jag tittade till henne i vardagsrummet. Nattsagan hade hon redan läst och prick klockan sju var hon redo att sova.

Nu ska jag ta med mig babyvakten ut i trädgården och vattna våra växter. Ska även titta till vårt enda äppelträd, som består av tre äppelsorter som jag tyvärr inte vet vad de heter. Några äpplen verkar det bli i år. 

Redo att lägga sig prick klockan sju.


Tre äppelsorter på ett och samma träd.

Gräs, ogräs o ogräsmedel

Dagar blir till veckor. Hej på er, det var ett tag sedan.

Jag har ju tidigare, i detta inlägg, visat vår klövermatta som även innehöll lite gräs och ganska många grodblad samt en och annan ytterligare ogrässort. För att bli av med klövern gödslade jag med Stroller Kombi T-Plus som tydligen ska vara det enda medlet som tar just klöver. Nu ska ni få se resultatet. Visst har det blivit avsevärt mycket bättre men jag tycker trots allt att medlet borde varit bättre med tanke på pengen som det kostade. Jag har gödslat två gånger i sommar med sex veckors mellanrum. Egentligen tre, hör här.

Första gången jag lade ut Stroller Kombi T-Plus gick jag med en strollervagn fram och tillbaka på gräsmattan. Jag tyckte jag var SÅ noga och verkligen tittade efter hjulspåren för att inte missa några fläckar. Trots detta så såg jag efter cirka en vecka att gräset blev väldans grönrandigt, eller gulrandigt hur man nu vill se på ränderna. De sträckor där jag hade gått blev gröna och där jag hade missat såg gulgröna ut i förhållande till det mörkgröna gräset. Jag var då snabbt ute och gick en gång till de gula sträckorna. Man får dock vara noga så att man inte "övergöder" några ställen för då blir gräset helt grått och dött. Det lyckades jag såklart med så nu har jag fått stödså några små partier.

Efter cirka sex veckor var de flesta grodbladen ruttna och även vissa andra ogrässorter men klövern verkade inte ge sig så jag lade ut en omgång till. Denna gång gick jag med strollervagnen på motsatt håll.

Första gången på ena hållet.


Andra gången på andra hållet.


I ärlighetens namn tycker jag faktiskt inte att medlet är värt sina pengar. Det är dyra korn. Jag har för mig att det kostar ungefär 700 kr för ca 500 m2 gräs. Och detta har jag rullat ut två gånger. Men å andra sidan har det blivit så pass mycket bättre så jag skulle inte vilja ha det ogjort. Är man lite ihärdig kanske man lyckas säga adjö till klöver till slut.

Före ogräsmedlet, mycket klöver och grodblad.

Efter ogräsmedel, mindre klöver men det finns kvar. (Mobilbild...)

onsdag 17 augusti 2011

Ni måste få se den

Ni måste få se den, innan sommaren är förbi. Sommarväskan som min moster gjort till min mor. Direkt när jag såg den frågade jag mamma vad det var för en fin väska. Jag trodde knappt mamma först när hon berättade att min moster hade gjort den för den är så enormt välgjord. Remmarna som man hänger på axeln eller håller i är så välgjorda att de ser ut som köpta remmar eller maskinstickade sådana. Hela väska är lika välgjord. Insidan är fodrad och har innerficka samt dekorativa sömmar. Att göra saker välgjorda det är min mosters melodi det. Det finns inget hon gör som inte är med stil och finess. Titta och njut.

Kök att snegla på

Maskulint och stilrent från Uno Form.
Vårt kök är bara fyra år gammalt så det kommer dröja många år innan det ska bytas ut. Om jag skulle gjort om det idag skulle det fortfarande vara vitt och se ut ungefär som det gör eftersom jag tycker det passar vårt hus bra. Men jag kan ändå inte låta bli att snegla på köket som var med i ett av tidningen Plazas sommarnummer. Så skulle vi istället bo i någon flott takvåning eller i en "rå" fabrikslokal i framtiden då skulle jag mer än gärna vilja ha ett sådant här lite maskulint och mörkare kök. Hemtrevligt men ändå stilrent. Jag sneglar också även på typ persiska mattor och försöker hitta ett ställe här i huset som den kan passa. Hur snyggt är inte denna mattan i detta kök? Och lamelluckor som jag förr inte kunde tro jag någonsin skulle gilla men helt plötsligt känns de så klassiska och tidlösa. Luckan heter Classic (kommer från Uno Form). Jag ser förresten på Uno Forms hemsida att luckan är designad redan 1968, det betyder ju att den skulle kunna göra sig även i vårt 60-talshus. Så vem vet, när det vita köket har gjort sitt då kanske det är dags för lite valnöt. Men framförallt lamell skulle jag säga. Såhär står det på Uno Forms hemsida: Grundmodulen skapar med sin harmoniska form och sina mått en interiör i balans. Intrycket blir både lätt och minimalistiskt. De rena linjerna ger lugn och ro och gör att det höjer sig över alla trender som kommer och går. Det är originaldesign med perfektion från sockel till överskåp. Och som alla andra designklassiker har vårt koncept skapat en utgångspunkt för en lång rad andra designkök som inspirerats av uno forms rena, funktionella linjer. Oj vad jag håller med. Här får ni se några bilder till.
(Bild: www.unoform.dk)
(Bild: www.unoform.dk)
(Bild: www.unoform.dk)
(Bild: www.unoform.dk)

tisdag 16 augusti 2011

Dansar gör vi också

När vi inte spelar fotboll eller är i lekparken så läser och sjunger vi ganska ofta. Dansar gör vi också. Här får ni se Lillys dans, första videoklippet är filmat för drygt en månad sedan och det andra för drygt en vecka sedan. Man kan nog inte säga att dansstilen har utvecklats så mycket dock :)

Idag sjöng Lilly med i låten Lilla snigel. Å vad man blir varm i hjärtat när de små utvecklas och lär sig nya saker. Jag hoppas kunna spela in hennes sång snart, tyvärr blir det nog svårt att göra det utan att min sångröst också kommer med ;) Visst är det hemskt att höra sin egen röst på videoklipp. Nu får ni börja med att bortse från min bebisröst när Lilly dansar. Men den bjuder jag på. Lilly gillar den i alla fall. Och det gillar jag.


Tryck på Play-pilen för att starta.
Lilly dansar till favoritlåten Give me everything.


Tryck på Play-pilen för att starta.
Lilly dansar till favoritlåten Give me everything.

Fotbollspel

Vad härligt det är nu när vår bebis liksom blivit ett litet barn. Bebistiden är ju underbar på sitt sätt men alla åldrar är väl underbara på något sätt. Nu kan vi "bara" gå ut i trädgården och leka för att få dagsdosen av frisk luft. Jag gillar verkligen smidigheten i att enkelt komma ut i friska luften trädgården.

När hon var bebis och satt/låg i vagnen fanns det inte mycket mer än att promenera som vi kunde göra utomhus. Visserligen är ju promenader bra för mamman, men den motionen får man se till att skaffa sig på annat sätt nu. Jag gillar verkligen att det är så smidigt nu att få frisk luft, att man inte behöver packa med sig en massa saker utan man kan gå in och hämta det som behövs. Maten finns inom räckhåll när den behövs och blöjbyten kan ske smidigt när det behövs, osv. Idag har vi varit ute och spelat fotboll och haft rundvisning med grannen i vår trädgård som hade uppmärksammat planteringen som jag gjorde igår.


Tryck på Play-pilen för att titta på videoklippet. Fotbollsspel på en väldigt oklippt gräsmatta...

måndag 15 augusti 2011

Gungeligung

Idag är det måndag igen och vi behöver en lugn dag hemma utan tider att passa och måsten att göra. Vi har bara gjort det som vi kände för. Att gå till lekparken kunde vi inte motstå fast att det kom några droppar regn. Lilly gillar verkligen bebisgungan för den kan man gunga högt i utan att ramla ur.

Stora gungan.Men det var den lilla gungan som var roligast, så rolig att Lilly hissnade och fnissade. Kolla filmen nedan.Tryck på Play-pilen för att titta på videoklippet. Jag blir illamående bara av att titta, men det verkar inte så Lilly fått min åksjuka...

Tjugosju växter till

Framåt kvällningen hann vi även med att köpa hem växterna till vår nyanlagda rabatt. Här ser ni dom uppställda hos trädgårdshandlaren som vi brukar handla av. Nyströms trädgård erbjuder otroligt bra hjälp och kan verkligen sin sak. Det finns inte en fråga som de inte kan svara på och de har alltid fina tips och ideér. Jag pratade med Ulrica i telefon på dagen och när vi kom framåt kvällen hade hon plockat ihop och ställt fram en rad som vi kunde titta på och diskutera utifrån. Resultatet blev som nedan.


Grön alunrot, perukbuske, vinteriberis, gräs, röd alunrot, vit ros, bergormrot.

fredag 12 augusti 2011

Fyrklöverstur


Ser ni något fyrklöver?

Klöver hit och klöver dit och ännu har jag inte visat resultatet av ogräsmedlet. Har inte hunnit får ordning på mina bilder från digitalkameran så för tillfället är det bara mobilshots som visas här. Kan avslöja att jag inte är helt hundra nöjd men det är i alla fall betydligt mindre mängd klöver i gräsmattan nu.
Nu kommer ni nog dock tro att jag är galen när jag drar hem såhär mycket nytt klöver till trädgården. Denna gång som krukväxter :) Tokigt va?! Jag har en stor kvadratisk kruka med fylld klöver på altanen. Tänk att där gillar jag dom riktigt mycket men jag avskyr dom i gräset. Och jag har faktiskt hittat några fyrklöver bland kruk-klövern, det måste väl tyda på kommande tur.

torsdag 11 augusti 2011

Fina Frida

Prickiga muggen från Green Gate blir man allt lite glad av.
Här är sockerkakan redan färdig och kaffet smakar extra bra i de nya mysiga kopparna som jag fick av fina Frida häromdagen. Tack tack tack!!! När annat är tungt får man försöka förgylla tillvaron lite grand, sockerkaka en torsdag kan väl vara ett sätt.
Ha en fin dag!

tisdag 9 augusti 2011

Flera växter

Vacker miljö på Nyströms Trädgård. Fantastiska fönster måste jag säga.
Tänk att hösten känns så mycket närmare när sommarsemestern är förbi. Som jag skrev häromdagen har jag mycket kvar att göra i trädgården om det nu blir som jag hade tänkt mig. Tur att augusti faktiskt också kan räknas till en sommarmånad nu för tiden. Så än är ju sommaren inte förbi. Jag ska nog hinna tror jag. Hoppas jag.
Med dagens besök och inköp på Nyströms trädgård och kom jag ett steg närmare målet. Å vad jag gillar att strosa omkring där bland alla fina växter men samtidigt gör det mig lite stressad eftersom jag är så velig i mina köp. Men det som kändes rätt idag var två stycken Vingad benved som jag ska ha stående på altanen i två av Lindesbergskrukorna och tre stycken spets-enar Blue Arrow. Spets-enarna ska få ta plats i ena hörnan av tomten på framsidan. Jag hann precis få ned dom i marken innan skyfallet kom så resultatet får ni en annan dag.
Även sittmöbler för de minsta fanns. Visst är det sött??
I vänstra framkanten är en stor Vingad Benved. Jag köpte modell mindre.
Vingad benved här i sin höstfärg. (Bild: www.odla.nu)
Skyfallet närmade sig, men jag hann.

måndag 8 augusti 2011

Morsor på vift


Några av mina goa mammavänner som jag lärt känna genom Öppna förskolan. (Bild: http://www.karlssonssalonger.se)

Visst ska även mammor få lite ledigt ibland. I fredags kväll tog nio stycken av oss ledigt en stund och träffades för att umgås och ha trevligt. Även om barnen är det käraste vi har är det skönt att få en stund där man inte behöver prata åt ett håll och hålla uppmärksamheten åt ett annat.
Vi samlades hemma hos en av tjejerna och alla hade med sig lite snittar och tilltugg som vi smaskade på. Mmmm, vad gott ni hade gjort tjejer!
Vi hade verkligen skoj kan jag lova. Filmen där vi sjunger schlagerlåtar behåller jag för mig själv :) Men denna fina bild som vimmelfotografen tog på några av tjejerna bjuder jag på.

Lyx eller budget - trädgårdsstol

Vilken är lyx och vilken är budget? (Bilder: www.berga-form.se och www.ikea.se)


Vi är redan en bit in i augusti och jag har fått något ryck med att försöka hinna det som vi hade tänkt att hinna på semestern men inte hann och som jag helst vill hinna innan sommarsäsongen i alla fall är över.

Idag började maken att arbeta efter fem veckors semester vilket betyder att nu ska Lilly och jag klara oss själva på dagarna igen. Det är fantastiskt att få vara hemma med henne men man hinner inte så mycket mer än att ta hand om henne. Så i fredags ringde jag några markarbetare som ska få lägga lite kantsten här till några rabatter jag vill anlägga. Med självgående gräsklippare märker man nu hur viktigt det är att lägga kantsten för att verkligen få gräset att sköta sig självt. På tal om gräs, är nog snart dags att jag återkommer med rapport om hur det gick med mitt klöver.

Något annat jag funderar över är som ni redan märkt trädgårdsmöbler, och nu trädgårdsstolar. Visst är dessa lika, vilken är lyx och vilken är budget. Vilken gillar ni bäst? Om ni tänker bort priset då. Den vänstra stolen, Spring, är från Berga Form och kostar ca 3390 kr. Den högra stolen, Vinö, är från Ikea och kostar 649 kr.

lördag 6 augusti 2011

Ärva kläder

Här provas det massor av kläder i alla tänkbara färger.
Att ärva behöver inte vara tråkigt. För visst är det så att man själv tröttnar på kläder många gånger innan de är utslitna. Och i mitt fall har jag dessutom vuxit ur en hel del också. Man kan väl säga att jag har både en 34- och en 36-garderob som jag vuxit ur. Därför tycker jag det är extra skoj att ge bort nu när "mina tonårstjejer" ungefär har dessa storlekar.
Förutom min egen dotter har jag tre tjejer till som jag också kallar "mina tjejer", det är mina syskontjejer som jag lånar små stunder ibland. I helgen träffades vi när min syster fyllde 40 år och då var såklart hennes dotter och mina brorsdöttrar där också. Vi växlade så att jag tog hand om tonåringarna (yngsta tjejen är inte riktigt tonåring än, de är 12, 13 och 16 år) och de andra vuxna hand om min lilla dotter.
Tror ni tjejerna gillade att moster/faster hade med sig fem XL-kassar med kläder till dom? Det blev nästan som julafton när de fick gå igenom och prova alla kläder, det tog flera timmar :) Jag tror det blev nöjda, för jag har fått rapport om att en av dom till och med hade modevisning för sina föräldrar på kvällen. Och att en outfit från kassarna redan användes dagen efter. Det tar jag som ett gott betyg.
12-åringen i en av hennes "nya" tröjor. Benvit bomullströja med flätmönster från Sisters.
UPPDATERING: Blev just upplyst att jag föryngrade min syster i texten ovan... Det skiljer tio år på oss och det måste betyda att jag nog fortfarande känner mig som en trettioåring eftersom jag skrev att hon är fyrtio. Jag är ju egentligen 35 år... :)

fredag 5 augusti 2011

Slöa i Alize

Varför ska alla snyggsnygga solstolar kosta sådär åttatiotusen? Jag surfar och surfar för att hitta solstolar tillbaksidan. Helst ska dom såklart vara bekväma, snygga, inte tokdyra och helst underhållsfria. Just nu drömmer jag om en Alize från Fermob, tänk att få slöa i denna. Fermob har mycket som faller mig i smaken, det har ni kanske läst om HÄR tidigare.
(Bilder från http://www.fermob.com)

torsdag 4 augusti 2011

Lyx eller budget - solsäng

Vilken är lyx och vilken är budget? (Bilder: Berga Form och Ikea)
Jag skulle gärna vilja ha nya solsängar till vår altan. Om inte plånboken satte begränsningar skulle jag kunna tänka mig stolen Access från Berga Form. Ett alternativ till denna är Äpplarö från Ikea men frågan är om jag snabbt kommer tröttna på denna... för egentligen är det bara hjulet som är riktigt likt ;)
Den vänstra solsängen är lyxvarianten från Berga Form, för 8590 kr på Rum 21. Den högra solsängen kostar 995 kr och finns på Ikea.
Vad har du för favoriter när det gäller solsängar? Tipsa mig gärna!