onsdag 29 februari 2012

Före/efter: samma hörna i bebisrummet



Samma hörna med och utan platsbyggda garderober.


Renoveringen i Lillys rum innebar bland annat att de platsbyggda garderoberna fick ryka. Man kan kanske undra varför när vi ändå placerat en fristående garderob på nästan samma ställe, men jag är väldigt glad att vi gjorde det för det ger mycket mer rymd till rummet. Ytan i rummet som tillkom är bara 1,8 x 0,6 m ( =  ca 1,1 m2) men det ger som sagt mer rymd än så till rummet som för övrigt är ganska litet. Nu har vi i alla fall valmöjligheten att placera garderob och annat var vi vill. Jag tänker mig på sikt att detta kanske kan bli en mysig liten sovalkov för en liten knatte om några år. Här kan ni ser fler bilder från rivningen av rummet.

Garderoben heter Stuva och kommer från Ikea. Hyllplanen och konsolerna är även dom från Ikea. Historien om hyllplanen som från början skulle varit byråer kan ni läsa om i detta och detta inlägg. Golvet är en tvåstavig sidenmatt ekparkett som vi har på hela ovanvåningen. Tapeten heter Erik och kommer från Sandbergs. Fler bilder från rummets andra hörn kommer såklart, kanske inte med så tydliga före/efter bilder men ni kanske vill se ändå.



Böckerna på översta hyllan kanske ni minns från er barndom? Dom vackra plåtburkarna Svea Choklad och Göta konfektyr kan ni se lite närmare här.

11 kommentarer:

  1. Svar
    1. Vad roligt att du gillar den. Den heter Erik och kommer från Sandbergs. Jag skriver till det i texten ovan.
      Kram Linda

      Radera
  2. Vilken fin hörna - så roligt att få se föregick efter bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det kul när man har bild på precis samma hörna innan och efter.

      Radera
  3. Wooww vilken skillnad..Duktig du är!

    SvaraRadera
  4. Fint det blev,vilken skillnad kram

    SvaraRadera
  5. Så fint!!! Det låter så mysigt med sovalkov framöver också!! Gillar också ränderna på väggen!!! Hoppas allt är bra med er! Kram

    SvaraRadera
  6. Det blev ju mkt finare! Fin tapet...
    Vet du ifall byxorna är hög eller lågmidjade?

    SvaraRadera
  7. Helt rätt tänkt! Mer rymd och öppnare intryck! Garderoben är jättefin. Vi ville ha en likadan till tonårssonens rum, men den passade inte i måtten. Så vi hade den som modell och byggde en egen i rätt mått helt enkelt :)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Men gud vad fint det blev, verkligen skillnad :) Tapeterna var hur fina som helst, och hyllorna också med alla fina saker!

    SvaraRadera
  9. wow, det blev jätte fint :D

    SvaraRadera