torsdag 31 maj 2012

Vit vardagsduk i vax

 Vit vardagsduk i vaxad linneväv.


Jag har märkt att ekbordet torkar ut ganska snabbt när man torkar mååååånga gånger på träet varje dag. För att skydda bordet, men även för att få ett ljusare intryck i vardagsrummet, lade jag på en vit vaxduk. En sån där ni vet som liksom ser ut som linnetyg. Jättefint är det. Men nu är jag istället rädd om duken och därför har det dessutom hamnat tallriksunderlägg ovanpå duken. Knasigt va.

Jag tror nog att jag lade duken på fel håll i början när jag lade den icke vaxade sidan uppåt. Jag tog ju den finaste sidan upp, man är ju van att ta rätsidan uppåt. Men om man spiller flytande på den sidan kommer väl det att gå in i tråden gissar jag. Duken skyddar ju fortfarande bordet på detta sätt men jag vill ju inte behöva tvätta duken stup i ett. Det är ju därför jag köpte en avtorkningsbar duk. Nu har jag istället lagt den vaxade ytan uppåt. Vilket är rätt tror nu, hur gör ni?Vit vaxduk Maya från Himla.

Skyddande tallriksunderlägg från Ikea.

Det allra finaste på bordet; förgätmigej som min dotter plockat till mig när hon var ute med farmor.

tisdag 29 maj 2012

Lillebror har fått ett namn


 Vår son Valter.


Imorgon är lillebror fem veckor och äntligen har gossepojken fått ett namn. Låt oss presentera vår son och Lillys lillebror - Valter. 56,4 cm lång iklädd allra skönaste ekologiska bomullen från Imps&Elfs. Himmelsblå som fortfarande matchar hans ögon. 4620 gram och fortfarande en tid kvar tills han fyller ut byxorna. Men ledigt är skönt.

Tack för era namnförslag, både här och här.
måndag 28 maj 2012

Vår dag


Min polkarandiga tjej visar fläcken på knäet från dagens utomhuslek på förskolan med gatukritor. Fläcken smälte samman väl med den rosa färgen i ränderna, så hon valde nog krita med omsorg. Top och tajts från Tumble N Dry, ett märke som jag nyligen upptäckt och blivit förtjust i. Även gårdagens vita tjats är från TND.


Idag hämtade jag min tjej tidigare på förskolan. Jag och Lillebror var på BVC strax innan lunch och plockade då upp Lilly på hemväg. Jag tänkte att det kunde vara skönt för Lilly att sova hemma och ostört nu när hostan kommit tillbaka på nätterna. Dessutom var det skönt för mig att slippa åka iväg igen efter bara en timma hemma. Jag hade också hoppas på att båda barnen skulle sova samtidigt så jag också kunde ta en tupplur, men min tupplur blev bara 20 minuter. Kanske är det just vad en tupplur bör vara egentligen. När Lilly vaknade sov Lillebror gott i ett par timmar till så han fick vara kvar inomhus medan tjejerna tog med sig babyvakten och gick ut i trädgården för att leka. Det är roligt att vara ofta i trädgården som vi är i år, man riktigt ser hur växterna växer från dag till dag. Helt otroligt.

Lillebror vägde 4620 gram och är 56,4 cm lång.


Självfallet en stund i sandlådan.

Yes igen


Rengöring av teakbordet kommer innebära många timmar till. Här ser ni smuts i tre grader.


Det pratas ju mycket om fina flaskor med diskmedel i bloggvärlden och jag själv har skrivit om Maison Belle för en tid sedan. Nu har jag trots att jag är väldigt nöjd med MB-diskmedlet köpt Yes igen. Vanlig grön Yes. Detta på rekommendation av både JRAB och Mio. Nu undrar ni väl varför.

Jo. Jag tänkte köpa något superrengöringsmedel till trädgårdsmöblerna i teak. När jag läste närmare på flaskan stod att medlet inte fick komma i kontakt med aluminium/metall. Mannen i butiken tyckte inte jag skulle ge mig på detta medel utan att testat med Yes först. Schyst försäljare. Yes är ju billigare än det där supermedlet som kanske ändå skulle förstört benen på bordet och stolarna.

Yes ska tydligen vara väldigt bra för avlopp också. Kanske inte för miljön (det har jag ingen koll på) men däremot för att undvika fett som lägger sig i avloppsrören under diskbänken. Det var cirka fem år sedan vi rengjorde vårt avlopp i köket och nu var det dags igen. Varje gång diskmaskinen tömdes hörde man kluck-kluck-kluck-ljud från avloppet en bra stund efteråt. Detta ljud irriterade mig. Och dessutom är det ju bättre att rensa avloppet innan det blir stopp. Killen från JRAB sa att det är vanligt att vattenskadorna uppstår genom att man åker hemifrån med diskmaskinen igång och när den sedan ska tömma och stoppet satt sig kommer allt vatten upp genom diskhon och rinner ned på golvet...

För att håller rent i avloppet framöver rekommenderade JRAB-killen Yes. Han menade att om man använder Yes maskindiskmedel och vanligt diskmedel kommer man få svårigheter att få stopp i köksavloppet. Det låter väl bra. Men tänk om man vill ha Maison Belle. Ja ja, då kan man väl hälla en skvätt Yes ändå i diskhon emellanåt. Något han tyckte man skulle göra då och då är att fylla ena diskhon med riktigt hett vatten och hälla i rejält med Yes (när vattnet är upphällt så du slipper skummet). Spola sedan med fullt tryck från kranen i den andra hon samtidigt som du tar bort proppen i den hon med upphällt vatten. Akta du du inte bränner dig när du tar ur proppen.

Nu har jag påbörjat rengöringen av våra teakmöbler med Yes. Den ljusgrå halvan av bordet är rengjord med tvättsvamp och Yes. Ramen är rengjord först med tvättsvamp och sedan med kraftigare borste och rejält med Yes. Bortre delen av bordet ser väldigt svart ut. Så såg det ut innan. Och jag har inte ens tänkt att det är smuts som ligger på bordet. Det är ju inte direkt något som följer med om man torkar med en trasa. Nu återstår ett antal timmar av rengöring för att få bordet rent. Och de åtta stolarna.


söndag 27 maj 2012

Mors dagIdag hyllar vi alla mammor. Likaså jag har firat min mor. Detta genom att jag och mina syskon med familjer blev bjudna på middag av mor & far på en herrgård i närheten. Borde ju varit det omvända en sådan här dag egentligen. Jag var lite orolig för hur det skulle gå med två barn på restaurang, varav en med kraftigt spring i benen. Men det gick så himla bra. Lillebror sov nästan hela middagen. De slutade med att min mamma frågade om hon fick ta upp honom från vagnen fast han sov. Såklart hon får. Och Lilly blev underhållen av alla så inga problem för henne heller.

Jag tycker bara så synd om min dotter idag som vaknade i morse och var jättesnuvig igen. Och hostig. Hon ropade på oss även i natt och när vi kom in pekade hon på överläppen och sade högt och nästan lite ledset "snoooooor". Alltså hur många gånger ska förkylningen återkomma egentligen. Stackare, kan hon aldrig få känna sig helt pigg? Hon har ju bara varit frisk i knappt en vecka typ. Detta virus verkar gå runt i vår familj. Tur att vi har en tid till vårdcentralen på tisdag då de ska kolla henne för allergier. Jag ska även be dom ta prov på mykoplasma enligt läkaren på barnakutens inrådan.

Efter middagen fick Lilly springa av sig i gräset utanför. På bilderna ser hon nog ganska pigg ut ändå även om näsan rinner. Solhatten är ett hett tips. Lillebror fick en likadan av gammelmormor häromdagen och jag tyckte att det kunde vara skoj om de har likadana. Det ångrar jag inte en sekund. Solhatten från Kik Kid är tunn och sval. Lilly gillade den verkligen. Hon blev inte svettig och tyckte själv att det var skönt att slippa solen i ögonen även i bilen. Detta är första huvudbonaden som någonsin fått sitta på i bilen. Det ni. Och om någon har likadana tajts som Lilly kan jag direkt säga att de hamnade med rumpan fram, men det går det också. Vi hann inte vända på dom. Strunt samma.

_ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering:
Flera av er verkar gilla klänningen som är från Nova Star och heter Noomi. Ni kan se fler bilder här: http://alltochelleringet.blogspot.se/2012/02/paisleymonstrad-noomi.html.

Pingstafton hos oss


Några rosa bubblor innan maten på altanen i kvällssolen.


På grund av alla basiller som härjat här fick vi ställa in det planerade aftonbesöket. Maken passade på att göra överraskningsmiddag till mor, inte sin mor utan sina barns mor istället. Kvällen var lugn och skön, dottern somnade redan halv sju helt utmattad efter en hel lekdag hos farmor. Lillebror var ganska lugn men vaken stor del av kvällen. Två kvällar i rad han varit lite mer vaken, men så är han ju faktiskt drygt en månad nu också.

Middagen bestod av den bäst grillade och godaste köttbiten jag ätit på länge. En fantastiskt kryddad entrecote med ancho-rubb som var mörad att den nästan smälte i munnen. Till detta hemgjord BBQ-sås och skrynklig småpotatis. Gillar ni BBQ-sås, gör denna. Gillar ni inte köpt BBQ-sås (som jag), gör denna hemgjorda. Till efterrätt fick jag grillad ananas med yoghurtglass.Överraskningsmiddag från maken.Lillebror myser med sin pappa och gosedjur.

lördag 26 maj 2012

Skepp å hojNybadad Lillebror. 


Lillebror fick sig ett bad igår när det var så varmt. Visserligen badar ju de små ganska varmt (37 grader), så svalkande är det kanske egentligen inte. Men ett bad är ju aldrig fel. Han gillar det dessutom. Hans första bad på BB var ingen höjdare men nu njuter han när öronen kommer ner under vattenytan och ljudet påminner om i magen.

Efter ett bad vill man ju ha rena kläder. Varför inte en liten skepp-å-hoj-body i värmen. Blått, rött och vitt är verkligen somrigt för mig. Bodyn är från svenska ekologiska Duns, detta är vårt första plagg därifrån. Har du testat dom? Gillar du ekologiska kläder?


 Lite luft på altanen i kvällssolen. Solhatt Po.P.

Sova på Spoling

Tupplur på skötbordet.


Båda mina barn gillar/har gillat att ligga på skötbordet som spädbarn. Det är ingen favoritplas för Lilly nu när hon är i "kan själv"-stadiet men hon gillade skötbordet ovan som spädbarn och jag tackar även för att Lillebror gör det. För visst är det smidigt att kunna lägga barnen där medan man tar en dusch. Lillebror tröttnade dock på att inspektera spotlights-lamporna i taket idag så han slog igen ögonen istället.

För att ingen ska tro att jag att jag riskerar att mina barn ska rulla av skötbordet vill jag berätta att skötbordet liksom är skålat. Babyn ligger liksom som i en hängmatta fast på omvänt håll. Vid huvud- och fotända finns också upphöjda kanter. Detta budget-skötbord från Ikea har varit helt fantastiskt och har slagit skötbordet från Baby-Dan med hästlängder. Jag tror att bebisarna gillar att Ikea-skötbordet är skålat och liksom omsluter dom lite till skillnad från ett vanligt helt plant.

Skötbordet Spoling kan vi först upplevas lite ostabilt men jag tror det finns en tanke med det också. Alltså att barnen gillar att det gungar lite. Behöver ni ett skötbord kan jag varmt rekommendera detta.
fredag 25 maj 2012

Rogivande

En sovande bebis i sjalen, det är rogivande det.


Att ha en sovande bebis i bärsjalen, det är rogivande det. Att det dessutom är fredag kväll, klockan är 19:45, dottern sover sedan en timma och maken står vid grillen - det gör inte det hela sämre. Hemgjorda grillade hamburgaren med hemgjord dressing blir det ikväll. Ännu har jag inte hunnit sitta ned i fåtöljerna, men kvällen ser lovande ut.

Ha en fin kväll ni alla!


Sitta en stund


En solig morgon med fåtöljerna på plats. 


Jag är så glad att jag hann få dom på plats igår. Idag önskar jag lite tid att få sitta en stund. Att sitta lite på rumpan i några minuter. Hinner man inte lägga upp benen ser ni att fotpallen kan skjutas in under stolen. Bra tänkt Ikea.
 

 Till vänster i bild mina nedlusade Vingad benved. Håll tummarna att de återhämtar sig...

torsdag 24 maj 2012

Fåtöljerna på plats

Kvällsbild med nya fåtöljerna på plats.


Oj vilken dag. Nu är jag helt slut. Är så trött så jag är yr. Konstigt nog har jag ännu svårare att gå och lägga mig när jag är såhär övertrött. Då är det som att kroppen liksom tycker man ska hålla igång lite extra för att inte däcka ihop. Idag har jag verkligen hållit igång.

Vakna. Amma. Fixa Lilly. Lämna på förskolan. Inhandla växter. Dricka kaffe. Snabb-blogga. Skura krukorna. Plantera växter. Amma. Äta lunch. Inköp på Ikea. Hem och tömma bilen. Hämta på förskolan. Åkte med Lilly för att köpa sandaler till storasyster. Hem och göra smoothi till mellanmål. Amma. Byta kläder på Lilly. Skruva ihop Högsten med "hjälp" av dotter. Leka med dottern på altanen. Byta blöta kläder. Leka ännu mera. Skruva lite till. Servera middag till dottern. Duscha med dottern. Läsa med dottern. Amma. Natta dottern. Äta själv. Ut igen och skruva Högsten på riktigt. Plocka undan allt som dragits fram ute. Vattna. Blogga. Amma. Och här kommer några bilder på detta. Och nu är klockan galet mycket för mig.Första ombytet kläder som blev helt genomvått när Lilly tittade in i munstycket och sprutade åt fel håll, rakt i ansiktet på sig själv.


 Ombytt och ny lek. Vi lånade Lillebrors badbalja och spolade upp vatten. Här tror jag ankan och bläckfisken pussas. Och ifall någon undrar är de inte den riktigt Lillebror som sträcker upp armen från vattenytan...... det är bara pojkdockan. Här ser ni någon som gärna också ville bada.


 Och min hjälpreda som gärna ville försöka skruva precis som jag.

Svart skönhet

 Ett smakprov av dagens plantering.


Tänk att sjukdagar även kan föra något gott med sig. När maken ändå legat hemma på soffan och kryat på sig har han kunnat ha lillebror hemma medan jag kunnat åka några ärenden ensam. Dels går det ju snabbare att åka själv men ibland är det också skönt att uträtta några ärenden ensam. Att gå i sin egen takt liksom. Att inhandla växter är något som jag helst gör i min egen takt. Utan barnstress. Mest beror det på att jag är så velig så jag behöver fokusera för att kunna bestämma mig. 

Efter att jag lämnat på förskolan idag åkte jag till Nyströms Trädgård där jag skulle hämta några nya växter som inte riktigt vill trivas hemma hos oss. De är så justa och byter ut dom gratis. Samtidigt passade jag på att inhandla lite fint till krukor som förgyller här och där. En riktig skönhet jag fick med mig hem var den här svarta petunian.

Jag är liksom lite "allergisk" mot färgade blommor. Egentligen gillar jag färg i massor men på blommor har jag helst vitt, grönt och silver. Dels är det för att det inte ska skära sig mot vårt tegelröda hus men för övrigt kan jag inte beskriva vad det är som gör att jag helst inte vill ha så mycket färg. Jag har dock upptäckt att jag gillar mörkröda växter som nästan slår lite i lila-svart. Typ den japanska lönnen, perukbusken och chokladblomman. Så vad kunde väl passa bättre än några svarta petunior på altanen ihop med lite tjusigt gräs och brokbladig murgröna. Två sådana här uppsättningar fick jag i jord idag och det piffade genast till altanen efter vintern.Vackert gräs som vajar i vinden. Svart petunia.

Jäkel att stuva


Högsten inlastad.

Jag gjorde slag i saken och införskaffade dom. Högsten alltså. I all hast glömde jag kolla utrymmet i bilen och tänkte inte heller på bilbarnstolen. Amningsminnet ni vet. Men skam den som ger sig. Även om jag inte kunde fälla mellan bagaget och baksätet fick jag med mig allt jag tänkt. Jag var lite osäker på om själva fåtöljen verkligen skulle få plats i bagaget. Om jag inte hade fått in dom hade jag väl fått gå in igen och göra ett återköp tänkte jag. Genom att låta de höga ryggstöden ligga ovanpå baksätets ryggstöd löste sig detta enkelt. Jag får nog lov att säga att jag är en jäkel på att se vad som får plats i en bil. Jag lyckades ju även få in sex Vågö i vår förra bil. Det ni.

Sjuk av trädgårdsmöbler

En slapp stund i en Högsten skulle sitta fint. (Bild: www.ikea.se)

Det finns så många fina trädgårdsmöbler så jag blir nästan sjuk jag också. Att få slappa i en Högsten fåtölj under markisen som ska levereras nästa vecka, det skulle sitta fint det.

Visst kan man se en likhet med den här som jag önskade mig redan för ett år sedan. Nästan så dessa skulle passa i ett inlägg under kategorin Lyx eller Budget. Visst påminner dom om varandra även om formen egentligen är olik.

På tal om sjuk. Tack för era gulliga hälsningar till Lillebror! Natten har gått bra. Visserligen har han vaknat många gånger av att han är täppt men han har inte fått samma svåra hosta och andningssvårighet som natten innan. Nu hoppas vi det går åt rätt håll. Tack igen!


onsdag 23 maj 2012

En natt på barnakuten


Min lille sjukling.


Fy för basilusker. Nu räcker det. Lilly har ju dragits med långvarig förkylning och jobbig hosta. Förra veckan nådde det sin topp och nu är hon tack och lov bättre. Maken har också legat hemma i pyjamasbyxorna sen i måndags men honom tycker jag inte så fasligt synd om. En vuxen kan ju liksom hantera det på ett annat sätt än ett barn. Det är ju trots allt en övergående sjukdom. När de små drabbas känner man sig dock maktlös. Lilly fick kämpa med sin hosta nattetid och nu har jag en liten till att oroa mig för.

I natt åkte gossepojken och jag till barnakuten. Även Lillebror har nu fått basiluskerna som ger hosta. I natt hostade han så slemmet åkte upp och ned och det bubblade ur munnen på honom innan han sedan kräktes upp slemmet. Då lättade det. En infektion i nedre luftvägarna är vad han fått. Han hade dålig syresättning när vi kom in på akuten så han fick andas in adrenalin i två omgångar för att vidga luftrören. Efter det var syresättningen något bättre och tack vare att det behövde han inte läggas in. Om det inte blir värre. Nu får vi hålla vår gossepojk under uppsikt och åka tillbaka om det blir lika kämpigt igen eller värre.

Mina små älsklingar.

tisdag 22 maj 2012

Solhatt och gummistövlar


 Såhär glad blir man i solhatt och gummistövlar.Lilly har blivit frisk från sin dunderförkylning men i helgen hoppade den över på maken istället. Så igår när jag hämtat Lilly från förskolan tillbringade vi eftermiddagen i trädgården. Maken och Lillebror sov gott inomhus. Alla var nöjda. Nu håller jag tummarna för att Lillebror ska klara sig från detta förkylningsvirus.

Lilly invigde sin nya röda solhatt och ville trots att det inte fanns en droppe regn ha sina prickiga CelaVi-stövlar som jag reafyndade för väldigt länge sedan. Ibland har jag upptäckt att det är svårt att förutse storlek osv för framtiden, då blir inte ens rea-köp billiga. Men ibland blir det bra också.

Jag passade på att dra upp lite ogräs och Lilly traskade bredvid mig och småpratade och sjöng lite grann. Vi kikade också på de fina blommorna i äppelträdet.


 Äppelblomster.
På och av med hatten. Och så kunde man visst gömma sig bakom den också. Mössa Villervalla, tröja Po.P., byxor Po.P., stövlar CelaVi.

måndag 21 maj 2012

Förskolans framsida med segelduk


Sandlåda som småbarnen verkar gilla, vilket man nästan kan förstå... 


Visst ser det mysigt ut att få sitta där under segelduken en solig dag. Jag tror barnen kommer stormtrivas här i sandlådan som också har två små hus med sittplatser både inomhus och på verandan. Bakom vänstra huset kan barnen gå på "bryggan" (som ni ser bättre här).

Rutschkanan som jag trodde skulle vara utan stege fick visserligen ingen stege med däremot en trapp. Men visst ser det mindre farligt ut med denna rejäla trapp än en brant stege.

Att ha dessa nya fina lekstationer är fantastiskt. Barnen gillar det verkligen. Vad som inte är lika kul är att gå hem. Jag kan lova att det har varit lite svårt att gå raka vägen hem. Lilly sitter gärna i gungorna en stund. Eller ja, tills jag har sagt femton gånger att "nu MÅSTE vi gå hem".

Och detta är bara framsidan. Ni ska få se baksidan sen också. Tur att vi inte går förbi den när vi ska hem.


 Nya ruschkana på småbarnens lekdel.
Även gungorna är anpassade för de allra minsta. 


 Gissa om Lilly gillar gungorna.

söndag 20 maj 2012

Jeansblått till storasyster

Svärmor har svårt att låta bli att handla åt barnen när hon åker förbi barnklädesbutiker. Det tackar vi för. Den här söta uppsättningen kom hon med senast. Nu längtar vi efter sommarvärme också så vi kan använda hela jeansdressen med trosa, solhatt och klänning. Allt från Name It.

Blomknappar i ryggen.
Söt spetskant nedtill som bryter fint mot jeanstyget.


Liten trosa att ha under.


Och solhatt till strålande dagar.

lördag 19 maj 2012

Isblått från Wheat

En fördel med att få barn med olika kön är ju att få uppdatera klädförrådet. Även om vi fått massor av fint och även fått låna vill jag ju köpa lite själv. När jag hittade en rabattkod med 40 % hos Bibilo.se kunde jag inte låta bli att klicka ett par ursöta isblå linnebyxor från Wheat och två matchande bodys. Favoritklänningen som Lilly hade på sitt dop kommer ifrån just Wheat. Kanske blir detta gossepojkens favoritbyxor.

Använd rabattkoden ”spring” så får även Du 40 % rabatt på ditt köp. Rabattkoden gäller fram till 30 maj 2012.

Isblå chinos i linnekvalité från Wheat.  Marinblå kortärmad body med träknappar fram.Långärmad body med små små stjärnor. Finns även som kortärmad.

fredag 18 maj 2012

En dag i förskolans tjänst

Många tandborstmuggar att diska.


Har man sitt barn på förskola i ett föräldrakooperativ innebär det också lite arbete för oss som föräldrar. Anledningen till att vi hjälper till är för att förskolan istället ska kunna lägga mer pengar på barnen och den verksamheten. Till exempel finns ingen vaktmästare utan det är några föräldrar som tillsammans delar på detta ansvar. Hos oss är alla placerade i någon så kallad aktivitetsgrupp; maken är med i trädgårdsgruppen och jag är med i trivselgruppen. Att vara med i trädgårdsgruppen innebär för honom två veckor att klippa gräset på våren och två veckor på sensommaren. Att vara med i trivselgruppen innebär att man förbereder inför föräldramöten och sommarfest osv genom att fixa med fika bl.a. Förutom att vara med i aktivitetsgrupperna ska föräldrarna även vara med på en städdag på våren och en på hösten. Städdagen nu i april var fyra dagar innan Lillebror föddes så istället för att städa då fick vi en uppgift i efterhand. Igår hade vi en dag i förskolan tjänst.

Vi skulle egentligen haft barnvakt till Lilly så att maken och jag kunde fixat allt tillsammans samtidigt men med tanke på Lillys dunderförkylning ville vi inte riskera att smitta mina föräldrar. Istället åkte maken och jag växelvis. Jag fyllde Lillebror med mat och lämnade sedan hemmet i några timmar, tills både jag och Lillebror blev hungriga igen. Jag hade i uppgift att städa barnens skötrum och barnens två toaletter. Att göra sådan där storstädning var för mig ett riktigt träningspass med tanke på hur inaktiv jag varit under min graviditet. Känns inte som jag har en enda muskel kvar i kroppen. Efter tre timmar åkte jag hem för att fylla på med mat både i mig och Lillebror och sen tillbaka och städa två timmar till. Hem igen, och nu var det bråttom. Maken skulle iväg och klippa gräset med sin gräsklipparkompis 30 minuter senare och då skulle vi hinna äta middag också. Maten stod på bordet när jag kom hem så det hann vi även om vi fick äta växelvis eftersom Lillebror var lite kinkig precis då.

Gissa om jag var helt slut efter gårdagen. Huvudvärken följde med hem från förskolan och satt i hela natten ända till eftermiddagen idag trots ett att antal värktabletter och några omgångar i massagestolen. I natt hoppas jag på skönhetssömn. Helst ingen huvudvärk. Förhoppningsvis en snart pigg dotter som sover lugnt. Och så vore det ju toppen om Lillebror vill somna om snabbt efter amningarna i natt också.

Passade på att ta några bilder på förskolan när jag var där. Lilly blev stormförtjust i bilderna när jag visade dom för henne. Tror hon längtar till måndag redan. Följ med på en lite tur på Lillys småbarnsavdelning.
Utklädningshörnan.
Läshörnan.
I ateljén.Såhär fina konstverk produceras i ateljén.
Kökshörnan.
Och en av barnens lilla söta toaletter som jag städade. Kanske lite svårt att se på bilden hur liten wc-stolen är, men tänk er att en liten tjej som Lilly själv kan sätta sig på toastolen.  Såhär glad blev sjuklingen när mamma kom hem igen. Röda leggings med knappar nedtill från Po.P. Randig tunika ärvd av Maja.