tisdag 10 april 2012

Lite nytt och några reklamationer


Kollage eget. (Bilder: www.lindex.se)


Idag har jag varit på reklamationsrunda. Inget jag tycker är kul men ändå något jag inte vill avstå. Maken kan hellre välja att slänga än ta sig omaket att reklamera. Jag tar mig omaket även om jag drar ut på det in i det sista på grund av att det är så tråkigt. Dels vill jag ju hellre få en ny vara eller pengarna tillbaka och dels vill jag att butikerna ska få veta när produkterna inte håller. Sånt är ju bra för dom att få veta för framtiden. Kanske kan de förbättra sina produkter eller kanske väljer någon butik att inte längre saluföra ett märke som har många reklamationer. Det finns ju flera anledningar.

Den rutiga Po.P-koftan fick nu definitivt stanna i butiken. Efter första missfärgningen fick jag en ny och nu när även denna tvättats (separat och med Color Catcher) blev ändå de beiga rutorna rosa. Sånt där kan jag störa ihjäl mig på. Fick erbjudande om att köpa den för halva priset och få mellanskillnaden i pengar tillbaka men Nej tack. Jag vet att jag ändå inte kommer använda den när den blivit dassig i tvätten. Trist men sant. Nu får jag jaga en ny lämplig tröja istället.

Nästa anhalt var H&M där jag lämnade tillbaka ett par Mama-jeans som gått sönder i tyget. H&M erbjöd mig att köpa byxorna för 25 % av priset och få resten av pengarna tillbaka. Det var ett riktigt schysst erbjudande. Dels vill de slippa hantera reklamationerna och dels vill de få oss att tänka på miljön och använda plaggen trots en liten defekt. God tanke. Men även här tackade jag faktiskt Nej även om jag gillar idén. Jag hoppas slippa gravidbyxor om 9 dagar + max 14 dagar om jag går över tiden.

I en annan lokal butik fick jag även lämna tillbaka ett par Melton skinntofflor som Lilly haft som innetofflor på förskolan. Trist när de spricker i sömmarna efter så kort tid. Men vad glad man blir när butiken utan problem bara tar emot reklamationen. Sån där service och smidighet betyder mycket.

Även om jag mest lämnade ifrån mig saker idag fick den blivande tvåbarnmamman med sig lite kläder hem. Visst ska väl en nyförlöst kvinna ha något nytt att klä sig i? Vid besöket på Lindex, för att införskaffa några amningslinnen (har du inte testat dessa förresten så gör det), svepte jag även över det lilla lilla som fanns kvar i deras Modern Preppy-kollektion med Gwyneth Paltrow. Måste erkänna att jag nästan skäms för att jag inte tagit mig i kragen att kolla in kollektionen tidigare. Jag som dessutom gillar den stilen på sommaren. Men men. Idag fanns det i alla fall en skjorta och en tröja som jag tror kommer passa mig när magen försvinner. Även en jättemjuk och härlig jeansklänning fick följa med hem. Amningsvänlig med tryckknappar.

6 kommentarer:

  1. Tänk vad butiken växer när de hanterar reklamationer på ett sjysst sätt. Det är väldigt, väldigt bra. Även om bäst är om man aldrig behöver gå tillbaka med något. :)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så, men jag brukar tänka att det är ju inte alltid butikernas "fel" när det är fabrikanten som slarvat i tillverkningen. Om det inte är så att butiken bara saluför sina egna produkter vill säga. Service i dagens samhälle tycker jag blir viktigare och viktigare, det kan man till och med vara beredd att betala extra för.

      Radera
  2. Påsken har varit ok. Vi har varit ensamma. Orkar inte så mycket mer. Begravning av farmor på fredag och jobb/pengastress spär på ytterligare och jag är bara sur, vresig, bitter och vill ingenting. Keep me posted ang bebbe. Kram Sahra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du kikar in Sahra! Usch förstår att det är mycket nu... Söt du är som ber mig uppdatera dig om bebbeb :) SKöt om DIG! Kram

      Radera
  3. Vad duktigt av dig. Fast det är rätt, man ska inte nöja sig med att behålla saker som gått i sönder.
    Jag har oxå köpt den där randiga tröjan på Lindex, gillar verkligen ryggen på den.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att vi har lika smak, visst var den läcker i ryggen den där tröjan!

      Radera