måndag 9 januari 2012

Att jaga ljuset och ljuskällan



Siluett -lampan skulle nog passa finfint.


Nu när julen och adventsgranen är bortplockad från Lillys rum har hon ingen fönsterlampa längre. Efter all julmysbelysning vi haft där inne, med både adventsgranen och ljusslingan, känner jag nu ett stort behov av att hitta en fin och lämplig ljuskälla till hennes fönster. En lampa som kan växa med henne tänker jag. Själv är jag inte så mycket för sockersött och inte heller de där lamporna med barnmotiv på. I ett barnrum blir det ju ändå så mycket annat, både mönster och färg från leksaker och böcker osv.

Det jag tänker på mest är att det måste vara en lampa som barnen inte skadar sig på ifall den åker i golvet. Lampor i glas, som garanterat kommer gå sönder, har jag redan valt bort. Inte heller en alltför tung lampa, där de kan kan komma i kläm, vill jag ha. Kanske är det för att vi har sittbänkar framför fönstret och jag ser riktigt framför mig hur lampan garanterat kommer åka ned någon gång. Hur har ni tänkt kring dessa säkerhetsfrågor på barnens rum? Har ni klistrat fast lampan på fönsterbrädan, det är ju faktiskt ett alternativ.

Idag efter lunchsömnen åkte Lilly och jag en sväng för att kolla bland annat på lampor. Den första som uppfyllde mina krav och föll i smaken var lampan Siluett från BSweden. Den är lätt och är i plast. Jag gillar den. Frågan är om Lilly kommer gilla den och vill ha den med sig framöver. I och för sig är det ingen katastrof för den kommer garanterat finna en ny plats någonstans i vårt hem annars. Det enda jag inte gillar är att allt jag hittar nu för tiden är så fasligt dyrt.


Perfekt fönsterlampa tack vare sin smala siluett. Såhär frostvit skulle den nog bli isåfall.  (Bild: www.svenssons.se)

6 kommentarer:

  1. Lampan är verkligen snygg kram

    SvaraRadera
  2. Väldigt snygga lampor. Skulle kunna funka i ett barnrum. Mollys rum har två smalare fönster. Vi valde att ha hängande belysning. En säkerhetsåtgärd. Sedan har vi ljusslinga. En helt fantastisk med runda frostade glaskulor med änglar på. Ger ett perfekt nattlampeljus till henne. Hon har även en ljusslinga i form av blommor som sitter i snedtaket ovanför sängen. Ger också perfekt myspysbelysning. Och taklampa förstås.

    SvaraRadera
  3. Den i frost/vitt tycker jag väldigt mycket om. Melker behöver en ny fönsterlampa. Tack för tipset.

    Ha en bra tisdag

    SvaraRadera
  4. Snygg, vill ha, vill ha :) kram

    SvaraRadera
  5. Fin! Visst blir det lite tomt när julsakerna åker bort. Särskilt belysningen saknas.

    SvaraRadera
  6. Hej på er! Visst blir det tomt och mörkt när alla ljuskällor försvinner från fönster och i rum. Vi har fortfarande granen kvar , den får nog stå en vecka till.Den är fortfarande grön o fin. Kram, o ha det gott/ Monika

    SvaraRadera