lördag 17 mars 2012

Blå lördagsfrukost



Blå haklapp, blå skål, blåbär och blå ögon. Ser ni minen "Låt mig äta min blåbär i fred nu"?!


Direkt när Lilly vaknar på morgonen dricker hon en flaska välling. Inte vilken som helst, det ska vara den färdigblandade drickfärdiga sorten. Den blir liksom lite slätare och fylligare än den man blandar med pulver som gärna blir lite grynig. Jag förstår henne faktiskt. Det blir ju tyvärr dyrare med dessa förpackningar och det blir många förpackningar som i sin tur påverkar miljön. Men vad gör man inte för att ens barn ska få i sig mat. Hon kommer ju inte vilja ha detta för resten av sitt liv i alla fall. Jag måste erkänna att det är väldigt smidigt med de där förpackningarna, bara att öppna och hälla upp i nappflaskan. De kan till och med förvaras i rumstemperatur så det är smidig att ha med sig också.

När hon sedan kommer till förskolan klockan åtta på morgonen äter de frukost där. Varannan dag fil och flingor och de andra dagarna havregrynsgröt. Till det serveras smörgås. Hemma äter hon inte så värst mycket det här "frukostmålet", kan det bero på det nybakade brödet på förskolan kanske... Jo i och för sig äter hon ganska bra om hon får äta av min havregrynsgröt eller min yoghurt/müsli, det kanske handlar mer om att hon vill sitta i knät hos oss. Ger man henne frukt och grönsaker äter hon åtminstone upp dessa. Ni vet, plockar av osten från smörgåsen äter den och äter paprika och gurkan.

Idag när det är lördag fick hon blåbär till yoghurten. Farmor vet att Lilly gillar blåbär och frukt så hon lämnade en förpackning till henne igår. Jo, alla som var kvar skulle i yoghurten. Och visst ser det gott ut.

Nu har mannen skjutsat Lilly till sin farmor och farfar som ska leka där en stund idag. Jag har kokat förmiddagskaffe och mannen har köpt blåbärsmuffins på hemväg. Mums.


3 kommentarer:

  1. Gullunge! Hon vet vad hon vill. Och vad hon inte vill. :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  2. Vi hade nästan alltid de där engångstetrorna med på resor. Ganska opraktiskt es det tar så mycket utrymme. Men det har räddat oss otaliga gånger.

    SvaraRadera
  3. Ja det verkar vara mycket om och men med barn och mat. Vi ger just nu lillan mjölkersättning så hon tjockar till sig lite mer. :) Använder också den färdigblandade sorten, väldigt smidigt. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera