Om jag inte hade tagit magbilden dagen innan julafton hade jag nog
trott att jag
svalt en hel skinka, för oj vad mycket gott vi ätit i
helgen. Det var första året som vi firade julen hemma hos oss, visst
innebär det mycket stök och tid i köket men samtidigt får man ju
möjlighet att testa rätter som man själv tycker är spännande. Vårt
julbord bestod av klassiker blandat med några nykomlingar som
juligt fröbröd, kålsallad med granatäpple (receptet hittar du
här hos Ica) samt lönnsirapsbakade äpplen och lök (receptet hittar du
här
hos Ica). Revbenen griljerades i porter och sirap. Portersmaken var
dock ingen höjdare för gravida smaklökar men både dottern och övriga
gäster tyckte dock de var goda.De lönnsirapsbakade äpplena var goda men
ingen stor smakupplevelse. Däremot kålsalladen blev en av mina favoriter,
mums!
Gravidmagen dagen innan julafton, vecka 24 (23+1).
Chokladdoppade marschmallows med hackad mandel.
Porter- och sirapsspjäll, kålsallad med granatäpplen, lönnsirapsbakade äpplen och lök.
Wienernougat, busenkel och omtyckt av många. 100 gr flagad rostad mandel, 250 gr smält Odense nougat, 150 gr hackad mörk choklad. Rör ned den hackade chokladen i den smälta nougaten och blanda även i den rostade mandeln. Bred ut på bakplåtspapper.
Oj, va gott allt såg ut! :D
SvaraRaderaVad mycket gott ni ätit!!
SvaraRaderaGod fortsättning på Julen
Kram Charlotte
Så mycket gott, ja man äter en hel del under julhelgen, önskar dig en riktigt mysig annandag kram
SvaraRaderaSå mycket gott! Kålsalladen lät fräsch! Gjorde något liknande fast med grönkål!
SvaraRaderaFin mage!
Kram
Älskar wienernougaten. Åt precis sista biten. Strykande åtgång. Kram
SvaraRadera