måndag 26 december 2011

Att tro att man svalt en skinka

Om jag inte hade tagit magbilden dagen innan julafton hade jag nog trott att jag svalt en hel skinka, för oj vad mycket gott vi ätit i helgen. Det var första året som vi firade julen hemma hos oss, visst innebär det mycket stök och tid i köket men samtidigt får man ju möjlighet att testa rätter som man själv tycker är spännande. Vårt julbord bestod av klassiker blandat med några nykomlingar som juligt fröbröd, kålsallad med granatäpple (receptet hittar du här hos Ica) samt lönnsirapsbakade äpplen och lök (receptet hittar du här hos Ica). Revbenen griljerades i porter och sirap. Portersmaken var dock ingen höjdare för gravida smaklökar men både dottern och övriga gäster tyckte dock de var goda.De lönnsirapsbakade äpplena var goda men ingen stor smakupplevelse. Däremot kålsalladen blev en av mina favoriter, mums!

Gravidmagen dagen innan julafton, vecka 24 (23+1).



Chokladdoppade marschmallows med hackad mandel.





Porter- och sirapsspjäll, kålsallad med granatäpplen, lönnsirapsbakade äpplen och lök.






Wienernougat, busenkel och omtyckt av många. 100 gr flagad rostad mandel, 250 gr smält Odense nougat, 150 gr hackad mörk choklad. Rör ned den hackade chokladen i den smälta nougaten och blanda även i den rostade mandeln. Bred ut på bakplåtspapper.

5 kommentarer:

  1. Oj, va gott allt såg ut! :D

    SvaraRadera
  2. Vad mycket gott ni ätit!!

    God fortsättning på Julen
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott, ja man äter en hel del under julhelgen, önskar dig en riktigt mysig annandag kram

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott! Kålsalladen lät fräsch! Gjorde något liknande fast med grönkål!

    Fin mage!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Älskar wienernougaten. Åt precis sista biten. Strykande åtgång. Kram

    SvaraRadera