Julmustkyckling med ris och ljummen kålsallad.
Coca-cola marinerat kalvkött (fantastiskt!!!) har jag ätit men aldrig tidigare kyckling med julmust, förrän ikväll när Lina bjöd på detta i veckans kasse. Flera av recepten i Linas matkasse är lite adventsinspirerade denna omgång. Igår åt vi torsk i apelsinsås. Mums tyckte Lilly. Jag med. Köttfärssåsen ska kryddas med kanel. Sånt är lite kul tycker jag. Det roligaste var helt klart julmusten. Prova vet ja! Smidig vardagsmat.
Recepetet är till fyra personer.
1. Koka 4 portioner ris.
2. Dela 600 gram kycklingfilé på längden. Bryn kycklingen i en traktörpanna i lite olja. Kycklingen ska inte genomstekas utan kokar färdigt i såsen.
3. Strö 1/2 msk vetemjöl över kycklingfileérna. Tillsätt 2 dl julmust, 1 dl (jag tog 1,5 dl) grädde, 1 tärning kycklingbuljong (jag tog 1,5 msk kycklingfond), 1 tsk mald ingefära och 2 tsk kinesisk soja. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
4. Under tiden: Strimla ca 300 gram salladskål och 1/3 purjolök (gärna det vita) tunt. Fräs purjolök, salladskål och 300 gram frysta ärtor. Smaka av med salt och peppar. Strö över ca 40 gram torkade tranbär.
Oj så himla gott det där ser ut!!! Gillar kyckling och det där receptet verkar ju huuur spännande som helst!! Och så himla fin duk du visar längre ner bland inläggen!!! Den skulle jag gäääärna vilja ha!!!
SvaraRaderaStöööörsta kraaaaaaaaamen aka
Vad gott =) Har precis lagt ut en ny tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om godsaker =)
SvaraRaderaCoca-Cola och öl har jag hört talas om i maten, men inte must. Men det låter tillräckligt spännande för att vilja prova. Hälsn/Sahra
SvaraRadera@ A house with a view
SvaraRaderaVad roligt att du gillade maträtten och duken :) Maträtten var väl värd att testas. Kramar Linda
@sarah
SvaraRaderaVad roligt att du tyckte det lät spännande. Precis så tänkte jag också när jag läste receptet. Och det var värt att prova :) Kram Linda