tisdag 27 december 2011

Att ha firat jul en gång till

Ikväll har vi firat jul ingen fast denna gång med min familj. Mina föräldrar, syskon, svägerska, svåger och alla Lillys fem kusiner. Lillys kusiner är mellan tolv och tjugofyra år så hon är som en liten sladdkusin kan man säga. Man kan lugnt säga att hon får full uppmärksamhet från alla och det gillar hon såklart. Vad hon inte gillade var när hon skulle ge ifrån sig julklappar till kusinerna. Lilly hade svårt att förstå att alla presenter faktiskt inte var till henne. Så när kusinerna öppnade sina julklappar blev Lilly helt förtvivlad, hon trodde ju att även de var till henne. Lilly fick fantastiskt fina presenter som gjorde både henne och mamman glada.

Lilly får hjälp av sin moster att öppna julklappen som innehöll Herr Nilsson.


 
Lilly med sina tre tjejkusiner. Inte ens snöret räckte för att trösta när de stora tjejerna fick sina julklappar.


Pyjamasbus med busmorfar och ett klisterhjärta precis innan läggdags.



Tjejen som gillar bus.


Julmaten hade vi tröttnat på vid det här laget så istället bjöd vi på citron- och rosmarinamarinerad kycklingfilé med avoriris (se recept nedan). En perfekt rätt som kan förberedas innan och dessutom går bra att tillaga i långpanna om man är många. Till efterrätt fick min familj pannacotta med hallonsås (färska tinade hallon som mixas till en sås och sedan passeras genom en fintrådig sil, rör sedan ned siktat florsocker).



Recept från Linas matkasse v. 48 (4 portioner)
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner avoriris enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Blanda 3 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 dl vatten och 1 msk honung. Pressa ner saften från 1/2 citron och pressa 2 vitlöksklyftor. Repa bladen av 1-2 rosmarinskvistar och stöt dem i en mortel. Blanda ned allt i oljan och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Riv ned 100 gram grana padano (parmesanost) i blandningen.
4. Lägg ca 600 gram kycklingfileér som du delar på längden i en ugnsfast form. Halvera 250 gram körsbärstomater och fördela körsbärstomaterna och ostblandningen över kycklingen och stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Servera kycklingen med avorisris och en trevlig sallad.

4 kommentarer:

  1. Låter supergott! Perfekt till många. Så roligt med en Jul till. Vi har också en till som väntar. I din hemstad tror jag (alltså där jag tror att du bor)

    SvaraRadera
  2. Mysigt och vilka vackra ögon din dotter har. Vill käka upp henne hehe.

    Hoppas ni haft en fin jul och att ni mår bra.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Inte lätt att vara liten och inte riktigt förstå att alla paket inte är till en själv. Men hon är ju bedårande söt så jag förstår att hon får rejält med uppmärksamhet. Hur gammal är hon. Jag har inte koll på det. Receptet låter gott. Det ska jag absolut prova. Kram

    SvaraRadera
  4. @Sarah
    Vad fint du skriver om min dotter :) Hon blir 1,5 nu i början av januari. Det är en härlig tid även om hennes vilja frestar på hennes mammas gravidhumör ibland ;)
    Kram Linda

    SvaraRadera