onsdag 13 juli 2011

Äran att få bli ett år äldre

Tårtan som jag inte vågade prova igen.


Idag har vi firat min födelsedag. Egentligen firades jag redan förra helgen när vi hade 1-årskalas för Lilly men just dagen man fyller känns ju ändå lite speciell. Så idag har det varit min dag och vi har bara gjort saker som jag önskat.

Efter lunchen som intogs på stan strosade vi omkring i några butiker för att om möjligt göra några reafynd. Jag inhandlade bland annat min första (i vuxen ålder i alla fall) jumpsuit. Jag fick också fått välja ut min present hos en guld- och silversmed här i stan - ett par örhängen av stora sötvattenspärlor som är aningens "tillplattade" i formen. De är så snygga och sitter väldigt fint i örat då de inte "tippar" av tyngden. Till detta ett halsband av mindre sötvattenspärlor med ett dekorativt spänne.

Jag kan inte säga vilket som är bäst av överraskning eller valfrihet eftersom jag älskar både och. Genomtänkta överraskningar är ju fantastiskt men att få välja fritt är inte fy tusan det heller ;) Makens överraskningar brukar planeras långt i förväg och har fallit väl ut de flesta gånger. Inte konstigt, för han är väldigt lyhörd och uppmärksam på vad jag gillar och uppskattar. Denna födelsedag fick jag faktiskt både överraskning och valfrihet i och med att jag fick en förtidig födelsedagspresent också.

Ett måste på en födelsedag är väl egentligen en födelsedagstårta men dagen bjöd inte på någon sådan utan vi gjorde marängsviss istället. Tårtan på bilden bakade jag till Lillys dop och eftersom det blev en riktig tårtfadäs vågade jag inte prova idag igen även om jag gärna hade velat. Jag trodde verkligen jag hade hittat Den tårtan till Lillys dop; chokladbotten och hallonmousse. Kombinationen av sött och lite syrligt tycker jag är så gott. Och dessutom rosa. Av fem tårtor blev fyra misslyckade, så totalt. På dopet. Det ni, gör inte om det! Tårtorna bakas i förväg och förvaras i frysen. De ska sedan tina under dagen då de ska serveras. Man kan väl säga att mina tinade lite för bra, de rann liksom ut... Jag ska lägga ut receptet och beskrivningen en dag så ska ni får tala om för mig vad jag gjorde för fel. Kanske är det så att det är svårt att handskas med gelatin. Ja, ja, marängsvissen med hemkokt chokladkolasås gick inte att misslyckas med i alla fall.

Middagen bjöd även på riktigt smarrig helgrillad oxfilé med vitlökskräm och ungsrostad potatis. Och i trevligt sällskap av svärföräldrarna, svåger och hans tjej. Det känns fint att få äran att bli ett år äldre.

6 kommentarer:

  1. Vad har det varit för en dag?? Är det en vanlig dag?? Nej det är INGEN VANLIG DAG för det är fina lindas födelsedag hurra hurra hurra!!!!!
    Stort grattis gumman!!! <3
    det låter minst sagt som att du har haft en underbdag och upskattade present. Toppen att du har införskaffat dig en jumpsuit dom är bra sköna!!! =)
    marängsviss är vell toppen gott och godare en tårta!! ;)
    Hoppas attnatten blir lugn och fin så att du får sova gott utan att lilly vaknar. Krmar

    SvaraRadera
  2. Grattis!!! Låter som du haft en härlig födelsedag! Kram

    SvaraRadera
  3. Men vad kul, vi fyller på samma dag och vi är precis lika gamla!!! Grattis till oss båda en dag i efterskott!

    Själv jobbade jag hela 11 timmar igår, maken var bortrest och dagen avslutade jag helt utslagen i soffan med kladdkaka. Firandet får vi ta någon annan dag.

    SvaraRadera
  4. Grattis på födelsedagen Linda! Verkar som du haft en underbar dag :-)

    Stor kram från oss!

    SvaraRadera
  5. Grattis, Grattis i efterskott! Här har jag inte haft tid att läsa bland favoritbloggar på några dagar och har ju missat detta tills nu.

    SvaraRadera
  6. Grattis i efterskott :) Tårtan såg iallafall väldigt god och fin ut på bild så man kan inte tro att den var misslyckad, men det är ju typiskt att det hände på dopdagen som man vill ska vara perfekt, men det blev säkert en fin dag ändå! Och marängsviss är ju faktiskt godare än tårta ;)

    SvaraRadera