torsdag 5 maj 2011

Badförberedelser

Idag provar vi badkläder inför turkietsemestern. De verkar passa fint i storlek men det är ju ändå så svårt det här med att skydda barnen i solen. För vad jag förstått ska små barn heller inte smörjas med solkräm eftersom deras organ inte kan ta hand om de kemiska ämnena i solkrämer. Det finns ju bra badkläder som täcker mycket av den känsliga huden på de små kropparna. Med dessa nästintill heltäckande kläder, solhatt och badskor så är ju mycket hud skyddad. Lite solkräm på de delar som ändå skymtar fram kan väl inte vara så farligt eller hur resonerar ni? Jag tänker att det borde vara bättre med lite lite solkräm än att de bränner sig. För det är ju inte enkelt att hålla de små rörliga bebisarna stilla under parasollen.
Idag är det ju dock inget väder för utomhusbad så nu tar vi istället fram badkläderna för inomhusbadet och åker till badhuset istället för stranden. Inomhusbadbyxorna är ju täta som en blöja men hur gör man förresten på stranden, har bebisar badblöjor under badkläderna på stranden?
Solhatt och badtröja som täcker armarna, båda med faktor 50.
Surf-tjej?? Heldress med solskydd 50.
Alla lappar ska inspekteras av de den lilla damen, här i badbrallorna som är något stora i midjan.
Pappa upp i dagen; ett öga på tvn och liten rumpa som ger byxhäng ;)

2 kommentarer:

  1. Skönt med semester, är riktigt avis! Jag har också haft Polarn och Pyrets badkläder till barnen och jag har varit jättenöjd med dem. Även solhatten. Jag är inte så jätteantig solskyddsfaktor men väljer gärna om det går utan parabener och annat som inte är bra.

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  2. Vad söt hon är!
    Nä, att smörja på de ställena som skymtar fram kommer vi göra i sommar! Har även köpt en uv filt på babyland som vi använt mycket, sval och skön!
    Ha det så skönt i solen!!!
    Kram Therese L

    SvaraRadera