Grönsakspytt med kidneybönor o olivmarinerad feta- o kronärtskockssallad.
Här får ni ett tips på en snabb och enkel och dessutom överraskande god maträtt. Jag är ingen större fans av bönor men i denna rätten kände man inte ens smaken av dom. Tapenad-dressingen på bädden av kronärtskockehjärtan och fetaost var mycket smarrig. Toppingen med pumpakärnor var också en smakhöjare.
Från Linas matkasse, recept till 4 personer:
- Koka 4 portioner matvete.
- Dressing: Blanda 3 msk tapenad, 1 msk olja, 2 tsk balsmanvinäger och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
- Tärna 2 pkt fetaost. Häll av vätskan och skär 1 burk kronärtskockshjärtan i klyftor. Blanda på ett stort salladsfat (så övriga ingredienser också får plats sedan). Häll över dressingen och ställ åt sidan.
- Skär 1 grön paprika i tunna klyftor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs hastigt paprika och 250 gr körsbärstomater. Tillsätt sedan 230 gr kidneybönor, väl sköljda, och låt dom bli varma.
- Fördela grönsaker och kidneybönor ovanpå fetaost- och kronärtkocksalalden. Strimla 1/2 knippe salladslök och strö över salladen tillsammans med 40 gr pumpakärnor.
- Servera tillsammans med matvete.
Hej Linda! Ser riktigt gott ut. Hoppa det är bra med Lilly, ingen feber? Kram, Monika
SvaraRaderaHos Svanarna är det fortfarande sjukstuga.Tråkigt.