tisdag 7 december 2010

Rutigt, prickigt och randigt

En Rutig och en prickig från P.o.P. (Mobilbild: Allt och/eller Inget)
Jag var hos Polarn O. Pyret för att titta efter en julklänning till Lilly. Butiken var laddad med roliga kläder och dekoratörerna hade verkligen lyckats med skyltningen. Det var P.o.P-klassiskt randigt blandat med både rutor och prickar, hej vilt om vartannat. Även den gulliga hålstickade koftan blev tuff tillsammans med brunprickig klänning och randiga tajts. Likaså den blå-vit-röd-rutiga klänningen, som för sig själv såg väldigt flott ut, blev tuffare och busigare med randiga strumpbyxor till. När jag gick till butiken var jag inställd på den ena av klänningarna ovan men ändrade mig tvärt när jag fick se hur de kombinerat kläderna. Tvärt var nog fel ord för jag var så pass velig att jag både fick mms:a och ringa maken för smakråd. Maken, ja ni hörde rätt. Jo han kan faktiskt hjälpa mig i sådana här situationer. Eller så säger han bara nåt som han tror jag vill höra för att jag ska bestämma mig snabbare ;-) Hur som helst, jag valde slutligen den som jag inledningsvis inte hade fastnat för. Detta tack vara fin skyltning i butiken. Och maken. Det gör så mycket när man får se hela kittet från topp till tå. Nackdelen är väl att det blir dyrt, för man vill ju köpa alla delarna också. Vilken kan jag väl inte avslöja redan nu, för det ska väl vara en överraskning på julafton. Ps. Ursäkta mina förfärligt dåliga bilder. Det känns som jag är den enda i världen utan en iPhone... Jag hoppas tomten är snäll i år :-)

5 kommentarer:

  1. Hihi, sån är killen med....att han nog oftare än jag tror säger att jag ska välja det han tror att jag egentligen vill :)

    Fina är dom iaf!

    Ska bli spänannde att se vilket kit du valde.

    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Superfint! Och du är inte den enda i världen utan en iphone ;-) Jag vill inte ens ha en :-D
    Vad roligt att du gillade mitt pepparkakshus! Blev så glad när jag läst att du tyckte det var fint. Nu är det pimpat med silverkulor också. Får se om jag visar det sen. Har du gjort något? :-)
    Jag har köpt en klänning till lillan på lindex. http://www.lindex.com/se/shop/barnklader/ Det är den grå klänningen med röda blommor, för 199.- :-)
    Nu är jag ju riktigt nyfiken på vilken klänning som du har köpt men jag tror Lilly blir superfin i båda!
    Ja jag såg de bildena! Jättemycket snö och fina bilder. Tycker det känns lite tråkigt att vi har så lite snö här, är ju van med mycket mera.
    Ang. lillans mage så går det i vågor. Inatt sov hon väldigt dåligt och som grädde på moset så har jag blivit förkyld! Jag som inte har varit förkyld på 2 hela år.. säkert längre. Hoppas verkligen att lillan klarar sig. Känns svårt att undvika henne då man ska amma och sova med henne men tur att maken är hemma i veckan i alla fall. Jag ska i alla fall ta och googla kummin. Tack för tipset! :-) Just nu läser jag "boken" och ska börja föra sömlogg. Hur går det för dig med boken? Hur sover Lilly nu?
    Oj! Har Lilly fått en tand! Nelia har inga än och jag har känt efter ordentligt. Kan tänka mig att det gör ont att amma med tänder i munnen. Vad roligt att hon vänt på sig. Nu kommer det att smälla till och snart rullar hon hela tiden. Nelia tar sig någon meter utanför babygymmet. Man får passa sig och gömma undan farliga saker som kablar och tunga föremål som de kan riva ner.
    Sköt om er!
    Kram Sara

    SvaraRadera
  3. Hej Sara!
    Nä det har inte blivit något pepparkakshus här, jag föstår inte hur du har hunnit med en liten hemma och maken på tjänsteresa. Jag tycker inte jag hinner något... Tyget till julgardinerna ligger och väntar på mig fortfarande :) Vill gärna se det pimpade huset sen!
    Vad fin klänningen var! Lindex har mycket fint till barnen. Jag gillar deras pyjamas också.
    Lilly sover inget vidare för tillfället men jag tror nog att det har med med utvecklingssprånget att göra än med magen. Hm, det är inte alltid lätt att veta vad man ska göra som underlättar. Just nu sover hon precis inpå mig och äter tre-fyra gånger per natt. Och hon vägrar sova i sin egna vagga. Men men, det blir väl bättre med tiden :)
    Hoppas du inte behöver vara långvarigt förkyld och att lillan slipper. Skönt att du har maken hemma när du inte är på topp. Krya på dig Sara!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Hej :-)
    Jag gjorde nog pepparkakshuset då maken var hemma ;-) Men nog är det så att man hinner väldigt lite ibland. Jag håller på måla lite saker och just då man satt penseln i handen och börjat så passar lillan på att vakna. Ibland är det inte ens lönt att börja med något. Pepparkashuset är ju köpt! Så det är bara att montera ihop och dekorera. Det roliga alltså :-)
    Hur gammal är Lilly nu? Minns att då lillan blev 19 veckor så förändrades hon och jag läste boken och fick värsta aha upplevelsen! Älskar den boken!! Nu börjar jag märka av att hon är på väg mot v.26..
    Igår somnade Nelia 24.00 efter att ha varit vaken sen 19.00 sen åt hon 04.15, 07.00 och somnade sen om till 09.00. Rätt perfekt förutom att hon somnade så sent!
    Tack Linda! Jag gör allt för att krya på min till Lucia ;-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Hej Sara!
    Även om du inte gjort pepparkaksdegen och ritningen till huset så är jag imponerad att du hunnit :)
    Lilly är 23 veckor nu. Mitt i vecka 23 nu. Och det är tydligen då det börjar enligt boken. Jag läste på sidan 150 och det stämmer så otäckt bra... Jag håller med om att även Lilly ändrade sig vid 19 veckor, då var hon nog klar med förra utvecklingssprånget. Och sedan har det väl varit några någorlunda lugna veckor nu innan DETTA började... Märkte du av "klännighete" (tycker det låter hemska att säga så när de egentligen bara tröstar efter närhet, men de kallar ju det så i boken) redan i vecka 23? Eller är det först nu? Vad skönt att du får iaf fyra timmar sammanhängande sömn. Det betyder mycket. Just nu har jag till och med tagit bort vaggan från vårt sovrum för Lilly sover ändå inte där. Nu sover vi alla tre i dubbelsängen ett tag. Hoppas du känner dig piggare från förkylningen!
    Kram!

    SvaraRadera