fredag 10 september 2010
Plommontider
I år är det trångt i plommonträdet. Man kan nästan tro att det är gigantiska druvklasar, men det är faktiskt plommon. Jag tittar på dom varje dag nu för att se om de är mogna. Man får ju passa lite på dom. Det är svårt att se när dessa är färdiga för de blir liksom aldrig helt gula. Förra året väntade och väntade jag på att de skulle bli gula men till slut så blev de övermogna utan att växlat från grönt till gul.
Vet du vad detta är för sort? Vad gör Du för smarrigt av plommon? Tar tacksamt emot tips!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lite sylt till fibergröten kanske går bra. Har du inga rktigt mörkt röda plommon? Mamma Eva bakar "Tysk plommonkaka" , men plommonen bör vara av den mörkröda (blå) sorten. Kanske Sviskon. Kram, Monika
SvaraRaderaAv garnerna jag har kan man virka söta månadsnallar, gå in på Järbogarns hemsida, mönster är gratis. Du har ju en mamma som fixar det mesta med garn.Kram, Monika
SvaraRadera