torsdag 5 januari 2012

Att vara gravid i vecka 26




Dagens: Tunika/klänning "Frk" reafynd från Åhlens. Gravidtajts med skinnimitation från H&M.


Idag går jag in i vecka 26, alltså 25+0. Det där med räkning av graviditetslängd är inte det enklaste. Sjukvården/mödravården räknar fullgångna veckor och dagar; därför säger man 25 fullgångna veckor plus 0 dagar. Imorgon blir det alltså då 25 fullgångna veckor och 1 fullgången dag. Så fortsätter man räkna man till 25 + 6 och efter det byter man vecka på nytt.

Det där med att klä sig när man är gravid är heller inte helt enkelt. Nederdelar brukar jag byta mot gravidplagg redan runt vecka 12 men det är väl egentligen inte förrän nu som jag börjar fylla ut den höga resårlinningen som är på gravidbyxor. Dock tycker jag det är så obehagligt när vanliga byxlinningen trycker mot nedre delen av magen så hellre lite extra tyg under tröjan är trång midja. Det finns ju gravidbyxor som är låga i livet istället för höga men de tycker jag också trycker obekvämt.  Upptill kan man ju faktiskt med dagens mode använda många vanliga plagg. Några gravidlinnen eller längre undertröjor som täcker resårlinningen på nederdelarna och sedan klarar man sig långt med vanliga tunikor och tröjor.

Visst har jag även överdelar som är gravidkläder men jag har upptäckt är att jag aldrig mer efter graviditeten vill använda plagg som det står Mama eller liknande i. Andra "vanliga" plagg som jag kunnat ha under graviditeten känner jag inte samma motstånd till att använda sen som icke gravid. Därför spanar jag just nu mest bland de vanliga hyllorna efter kläder som räcker till en växande mage och som jag förhoppningsvis vill använda även efter april. Häromdagen hittade jag ett reafynd på Åhlens, en svart/blå/cognac-färgad tunika med knytband i midjan som jag nog kommer kunna växa femton veckor till i.

2 kommentarer:

  1. Jag minns så väl hur trött jag vara på¨mammakläder i slutet av min senaste graviditet. Min ängtan efter att shopppa kläder :-)

    Var rädd om dig

    SvaraRadera
  2. Jättesnyggt. Älskade OddMolly kläder under de två senaste graviditeterna. De har vida sjyssta tunikor som passade perfekt. Överlag är ju modet så att det passar gravidos som icke gravidos. Jag tycker det är fint när magen verkligen accentueras. Det gör inget om det blir lite tight upptill. Men absolut inte byxor/kjolar. Där måste det vara bekväma linningar.

    SvaraRadera