måndag 12 december 2011

Att besöka en fyradagars bebis

Även om maten är den bästa presenten vill man ju ge en nyfödd någon fin sak dessutom.





Vår gå-bort-middag till den nyblivna tvåbarnsfamiljen.


Igår fick vi äran att besöka en fyradagars bebis. Våra vänner har fått en dotter. Deras son har blivit storebror. Visst är det något speciellt att få träffa en så alldeles nyfödd liten bebis. Och hela familjen för den delen. Alla lika stolta. Med paket och mat åkte vi gladeligen till dom. Att bli bjudna på hemlagad mat var något vi fick erfara av dom när Lilly kom till världen och det var den klart bästa present man kunde få i det läget. Det var så fantastiskt tycker jag så detta får hamna i kategorin Heta tips.

Kycklinggratängen som vi bjöd våra vänner på är ingen flott middag precis men ack så enkelt och gott och en bra rätt att göra mycket av så man har att värma till lunch dagen efter. Känns bra att våra vänner slippa fixa lunch idag.

Kycklinggratäng med pasta (från Stora pastakokboken), 6 portioner
4 kycklingfileér
300 gram pasta
1/2 dl olivolja
1 lök, hackad
1 morot, hackad
3 skivor bacon, hackad
2 zuccini, hackad
1 burk tomatsoppa, ca 450 gram
1 dl gräddfil
3 3/4 (ca 180 gram) riven meddellagrad ost

1. Putsa kycklingfileérna. Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär kycklingfileérna i tärningar. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs som hastigast på stark värme tills de är brynta med inte genomstekta, låt rinna av på hushållspapper.
3. Fräs lök, morot, bacon och fräs på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt zuccini och tomatsoppa, ge det hela ett uppkok och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
4. Rör ihop pasta, kyckling, tomatröra och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen i en gratängform och strö över den rivna osten. Grädda i ca 20 minuter till gratängen fått färg och är genomvarm.

Tips: Vi brukar göra dubbelt recept i en stor gräntgform men även göra lite extra av det "såsiga" så gratängen blir extra krämig.

4 kommentarer:

  1. Mmm, det såg gott ut. Måste jag helt klart testa i veckan. Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken underbart omtänksam gest att göra för era vänner! Dessutom ser det vansinnigt gott ut. Tack för tipset Linda! Och att snusa på nyfödd bebis är ju bara så mysigt. :)

    Ta hand om dig och ha en fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Tack Lotta,
    fast jag vill nog förtydliga att det var våra vänner som gjorde just detta för oss när vi fick Lilly. Det var då jag upptäckte att det var den bästa presenten. Såklart man vill göra samma sak tillbaka.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Ja hemlagad mat är den bästa presenten! Det såg riktigt gott ut måste pröva det receptet!

    :)

    SvaraRadera