Köttbullar i citronfrisk gräddsås.
Linas Matkasse bjöd på en annorlunda köttbullsrätt denna vecka; köttbullar i citronfrisk gräddsås med varm haricots vertssallad och potatis. Passar sommaren fint. Fräsch och friskt. Vill du prova? I så fall får du receptet här. Receptet är för fyra personer.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka 900 gram potatis.
- Blanda 500 gram nötfärs med 1 tsk soja och 15 gram persilja (frusen). Tillsätt 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma färsen till 20 stycken köttbullar och lägg dem väl utspridda i en ugnsfast form, ca 20-30 cm. Stek köttbullarna mitt i ugnen i 5 minuter.
- Medan köttbullarna står i ugnen: Rör ut 1 msk vetemjöl i 1 dl grädde. Tillsätt 1,5 dl vatten och rivet ska av 1 citron (bara det yttersta gula).
- När köttbullarna stekt i 5 minuter: Häll blandningen runt köttbullarna i ugnsformen och ställ in i ugnen ytterligare 6-8 minuter, tills såsen kokat ihop.
- Strimla 1/2 purjolök tunt och finhacka 1/2 burk soltorkade tomater. Fräs dem hastigt i en stekpanna i lite olja. Lägg ner 250 gram haricots verts (frysta) och låt allt bli varmt utan få färg. Pressa över cirka 1/2 msk citronsaft och krydda med svartpeppar.
- Servera köttbullarna tillsammans med varm haricots vertssallad och potatis.
Rullade köttbullar som väger cirka 25 gram styck.
Haricots vertssallad.
Ååå det där läta spännande!! kanske man kan laga till i veckan :) Kram
SvaraRadera