Ljummen caprese.
Efter ett litet uppehåll med Linas matkasse hade jag nu hunnit längta efter en ny leverans. Idag kom den. Och alla rätter lät riktigt smarriga. Vad sägs om "Citron- och vitlökskyckling med ris och färsk spenatsallad", "Pannbiff med lök, kokt potatis och lingon", "Wok med minimajs, sojamarinerat fläskkött och nudlar", "Stekt torsk med dill- och citronolja, prosciuttochips och sparris", inte så tokigt va?
Men först ut till middagen ikväll blev "Färsk gnocchi med marinerade bönor och ljummen caprese". Bönor är egentligen ingen favorit hos mig men sedan Linas matkasse har jag faktiskt lärt mig att äta dom, de är ju trots allt nyttiga. Och med dagens marinad var de riktigt smarriga. Testa själv, här kommer receptet.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förbered gnocchi-koket genom att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull men vänta med att lägga ner dem.
- Ljummen caprese: Skiva 1/2 rödlök tunt. Fördela ringarna i en ugnssäker form. Lägg 500 gram körsbärstomater ovanpå. Ringla över 2 msk olja och strö över 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar. Ungsbaka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Tärna 250 gr mozzarella. När tomaterna är klara fördela mozzarella och blad från 1 kruka basilika över de varma tomaterna.
- Marinerade bönor: Finhacka 1/2 rödlök. Blanda löken med 1 msk olja och pressa ned 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 1/2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Skölj 230 gram kidneybönor noga och blanda med marinaden.
- Koka 800 gram gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Medan de kokar förbereder du en stekpanna och hettar upp lite olja. Bryn sedan den färdigkokta gnocchin. Var försiktig så de inte bränner fast. Krydda med salt.
- Servera den nystekta gnocchin tillsammans med marinerade bönor och ljummen caprese.
Kokta och stekta gnocchi.
Mm, det lät supergott! Kanske skulle testa Linas matkasse ändå...
SvaraRadera