fredag 11 februari 2011
Krydda kvällen
Är du också uppmärksam på vilka matvaror som innehåller natriumglutamat och försöker undvika det? Färdiga kryddblandningar som grillkrydda, tacokrydda och aromat innehåller allt som oftast just natriumglutamat som är en smakförstärkare. Är du en av dom som kommer äta tacos ikväll när det är fredag och vill undvika natriumglutamat? Gör egen tacokrydda. Det är så enkelt och smakar mumma!
Recept, ca 2 dl (använd ca 2 msk till 400 gr köttfärs)
2 msk chilipulver
2 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 msk socker
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 msk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk maizenamjöl
Både lökpulver och vitlökspulver kan uteslutas och istället använda färska kryddor om ni önskar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för tipset Linda! Det receptet skrev jag av direkt. :) Vi har under flera år försökt undvika natriumglutamat så mycket vi har kunnat. T.ex. har vi bytt buljongtärningar till den ekologiska varianten som inte innehåller natriumglutamat.
SvaraRaderaJag hoppas att du och familjen får en riktigt fin helg. :)
Kram på dig
Tack för blandningen - den ska testas! Tacokrydda är en av de saker som ännu inte har blivit utbytt i vårt hus.
SvaraRaderaHar helt enkelt inte spanat efter just natriumglutamat, men tack vare mycket ekologiskt i huset, vet jag att vi undviker många tillsatser.
Härlig blandning på bloggen - allt och inget, precis som utlovat;-)
Ha en skön helg!
/Anneli
Bra Linda att du slutat med färdigköpt. Men när jag läser ditt recept så innehåller den GRILLKRYDDA! Uteslut den för den behövs inte.
SvaraRaderaDet blir mycket godare om man gör sin egen, inte så sött!
Ha de så gott Linda!
Karin
@Karin
SvaraRaderaOj då, det skulle inte stått med för jag gjorde som du och tog bort den. Tack för du påtalade detta! Jag raderar det genast i inlägget.
Jag har faktiskt testat med riven lök istället för lökpulver och pressad vitlök istället för vitlökspulver. Men det går ju lika bra vilket som.
Kryapådigkram!
Linda
Tänkte kommentera det också men kände mig som en petmaja. Lök och vitlök är godast färska:-)
SvaraRaderaJag mår lite bättre nu!
Kram kram
Tack för tipset.
SvaraRaderaOj, det här visste jag inte alls! Men tack för tipset! :)
SvaraRaderaKram Dessi