fredag 11 februari 2011

Krydda kvällen

Är du också uppmärksam på vilka matvaror som innehåller natriumglutamat och försöker undvika det? Färdiga kryddblandningar som grillkrydda, tacokrydda och aromat innehåller allt som oftast just natriumglutamat som är en smakförstärkare. Är du en av dom som kommer äta tacos ikväll när det är fredag och vill undvika natriumglutamat? Gör egen tacokrydda. Det är så enkelt och smakar mumma! Recept, ca 2 dl (använd ca 2 msk till 400 gr köttfärs) 2 msk chilipulver 2 msk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 msk paprikapulver 2 msk spiskummin 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk oregano 1/2 tsk timjan 1/2 msk svartpeppar 1/2 tsk cayennepeppar 2 msk maizenamjöl Både lökpulver och vitlökspulver kan uteslutas och istället använda färska kryddor om ni önskar.

7 kommentarer:

  1. Tack för tipset Linda! Det receptet skrev jag av direkt. :) Vi har under flera år försökt undvika natriumglutamat så mycket vi har kunnat. T.ex. har vi bytt buljongtärningar till den ekologiska varianten som inte innehåller natriumglutamat.

    Jag hoppas att du och familjen får en riktigt fin helg. :)

    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Tack för blandningen - den ska testas! Tacokrydda är en av de saker som ännu inte har blivit utbytt i vårt hus.
    Har helt enkelt inte spanat efter just natriumglutamat, men tack vare mycket ekologiskt i huset, vet jag att vi undviker många tillsatser.

    Härlig blandning på bloggen - allt och inget, precis som utlovat;-)

    Ha en skön helg!

    /Anneli

    SvaraRadera
  3. Karin Sandel2011-02-11 19:37

    Bra Linda att du slutat med färdigköpt. Men när jag läser ditt recept så innehåller den GRILLKRYDDA! Uteslut den för den behövs inte.

    Det blir mycket godare om man gör sin egen, inte så sött!

    Ha de så gott Linda!

    Karin

    SvaraRadera
  4. @Karin
    Oj då, det skulle inte stått med för jag gjorde som du och tog bort den. Tack för du påtalade detta! Jag raderar det genast i inlägget.
    Jag har faktiskt testat med riven lök istället för lökpulver och pressad vitlök istället för vitlökspulver. Men det går ju lika bra vilket som.
    Kryapådigkram!
    Linda

    SvaraRadera
  5. Tänkte kommentera det också men kände mig som en petmaja. Lök och vitlök är godast färska:-)

    Jag mår lite bättre nu!

    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Oj, det här visste jag inte alls! Men tack för tipset! :)

    Kram Dessi

    SvaraRadera