måndag 21 februari 2011

Att gifta sig på Arlanda V.I.P.

Skira körsbärsblommor är det första man möts av.

 
Går du i giftastankar? Kanske kan detta vara något för dig? Att under din vigsel samtidigt njuta av fantastisk miljö på Arlanda VIP-service. Det första som möter dig i VIP-lokalerna är en rad körsbärsträd. Dessa slussar dig vidare in i en rofylld och behaglig miljö, skapad av Jonas Bohlin - arkitekt och inredningsdesigner. Han har kombinerat natur, inredning och konst till en upplevelse för både öga och själ. Idag var det fem år sedan vi var där och här kommer några bilder från vår stora dag. Tänk om man kunde få göra om det :) Var och hur gifte Du dig? Det finns ju så många fina sätt idag att gifta/viga sig på, det behöver ju inte var i en kyrka om man inte vill. Dagen innan bröllopet åkte vi och våra föräldrar till Arlanda för att äta middag tillsammans och övernatta på Radisson SAS Sky City. Vårt plan till Thailand skulle lyfta vid lunchtid så för att hinna gifta oss och umgås en stund efteråt fick det bli ett förmiddagsbröllop. Vigseln skedde klockan 09:30 och efteråt serverades champagne, snittar, kaffe och bröllopstårta.


Klockan är 08:30 och vi väntar på att bli upphämtade av VIP-service för att åka från hotellet till VIP-service lokaler. Jag var smått nervös i denna stund. Trodde inte att bröllopsnerverna skulle killas eftersom det var en sådan lite vigselakt men det gjorde de ändå ;)

 
Körbärsgången på Arlanda VIP-service med ett antal Formula soffor. (Bild: www.arlanda.se)

 
Jag tvivlar på att det finns något vackrare än körsbärsblommor. Visserligen äkta då.

  "Altaret" på Arlanda VIP-sevice och snygga bordet Liv Rund. (Bild: www.arlanda.se)

  Alldeles nygifta med vigselbeviset i handen. Förflyttar oss här från "altar-rummet" till rummet där mat och dryck var uppdukat.

 
Mycket snyggt, allt snyggt. Bland annat Bohlins lampa Liv och servisen Corona. (Bild: www.arlanda.se)

 
Interiörbild Arlanda VIP-service. Fåtölj Formula och lampan Cirkus över matbordet. (Bild: www.arlanda.se)

Efter vigselceremonin kan man beställa mat och dryck efter önskemål. Vår förmiddag förgyllde vi med skumpa och snittar, vilka slank ned lätt eftersom jag inte kunde äta någon frukost pga nervositet :) Bröllopstårtan var av jordgubbar och vit chokladmousse.

  Efter vigseln lämnade vi föräldrar och brudkläder hemma, nu stod planet till Thailand och väntade. Maken har precis upptäckt att plånboken låg kvar i kostymen... Tur vi upptäckte det innan planet lyfte för den ville vi ju inte lämna hemma. Bangkok = shopping !!!

 
Först fyra dagar i Bangkok. Staden är så häftig, skitig, vacker, stressande, cool inte minst färgrik - den har ALLT.

 
Sedan två veckor direkt på stranden i Hua Hin på underbara hotellet Mariott. Hit vill vi absolut åka tillbaka någon gång i livet.

 
Thailands frukter smakar som om gud har odlat dom. En ananas om dagen slank lätt ned. För 8 kronor fick man en hel ananas skuren som glasspinnar.

 
Från värme till kyla. Väl hemma väntade fotografering och bröllopsfest. Här med fotografen Rogö på isen som lagt sig lagom till vår hemkomst.

 
Vi som nygifta och frusna, på en frusen Vättern. 

7 kommentarer:

  1. Åh vilket härligt inlägg. Vilket
    coolt ställe att ta bröllopsbilderna på.

    Jag är ogift och inte förlovad :-(

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara bilder!

    Jag älskar moln tygerna, tror att jag haft de flesta färgerna ;) tyvärr fungerar de inte så bra som sängkläder då de blir väldigt tvättblekta men gardiner tvättar man ju inte så ofta.
    Tycker absolut att du ska köra på moln, men det hade varit roligt att se vilka du velar i mellan :)
    Jag är super nyfiken på din Lillys rum! Hoppas du lägger upp några bilder när rummet är klart :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. @mammaxtre
    Tack :)
    Det är aldrig försent om man vill :)

    @Madeleine
    Tack!
    Jag har redan köpt det andra tyget så det får bli det ett tag, men det blir nog Moln någon gång i framtiden. Såklart ni ska få se bilder på hennes rum såsmåningom :) Jag hoppas att butiken fått hem taklampan till helgen så vi kan skruva upp lite belysning där inne.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Vilket underbart inlägg Linda! Fantastiska bilder och text som andas så mycket kärlek och lycka. Härligt! :)

    Och ett stort grattis i efterskott till er på er bröllopsdag. En dag väl värd att fira! :)

    Hoppas att ni får många lyckliga år framöver! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Gillar verkligen din klänning!

    SvaraRadera
  6. Hade jag ingen aning om att man kunde gifta sig där. Det ser fint ut!

    SvaraRadera