lördag 16 oktober 2010

Ungsstekt lax med korianderdoftande tomat- o mangosalsa och kornris

Ungsstekt lax med korianderdoftande tomat- o mangosalsa och kornris (Bild: Allt och/eller Inget)
Lördagsmiddagen blev nästan god som godis. Mitt nya bästa ris är kornris. Har du inte ätit det så prova. Nästan som kalaspuffar. Nja inte riktigt men otroligt gott. Salsan till var fantastisk. Koriander ger så fräsch smak på nåt sätt. Recepten i Linas matkasse denna gång var de bästa hittills!
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram 100 gram mango ur frysen.
  2. Skär 600 gram laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Strö över ca 3/4 tsk salt och 1,5 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  3. Koka 3 dl kornris i 5,5 dl vatten. Tillsätt gärna 1 tärning grönsaksbuljong till vattnet.
  4. Finhacka 1/2 rödlök, 4 tomater, 1 avocado och 1/2 kruka färsk koriander. Blanda allt i en skål. Tillsätt mangon, 1 msk olja och ca 1 tsk sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar.
Snabbt och enkelt och en riktig höjdarsalsa!

1 kommentar:

  1. Hej Linda!

    Tack för receptet. Det ser väldigt smarrigt ut och något som säkert skulle gå hem här hemma då vi älskar lax hela familjen. Så tack för tipset! :)

    Ha en fin söndag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera