lördag 31 mars 2012

Rött från CL.O.T.

Underbar röd färg.


När man växer runt midjan och bara har några veckor kvar känner man inte direkt för att göra nya klädinköp. Inte jag i alla fall. Men med en liten accessoar kan man ju pigga upp även en outfit som man tröttnat på.

Direkt när jag såg detta armband fastnade jag för den röda färgen. Och lika fint är det i verkligheten kan jag lova. Vill du kika på fler varianter av armbandet och färger kan du kika in hos CL.O.T. pärlor & annat.

Ugglans ho-ho och gråtUgglehalsband tillverkat av "CL.O.T. pärlor & annat".

Gästerna förra helgen skämde bort Lilly med flera fina presenter, bland annat det här fina halsbandet som min kompis mamma tillverkat. Lilly gillar de flesta djuren och tycker det är kul att härma deras läten. Det senaste ljudet hon lärt sig är ugglans. Att få ett uggle-halsband kunde inte komma mer passande. Ho-hooooo, ho-hoooooo. Halsbandet kan ni hitta här om ni är intresserade.

I går kväll avtog de söta uggleljudet och övergick i gråt. När min lilla flicka hade sovit knappt en timma vaknade hon med jätteont i magen. Hon ville att vi skulle sitta hos henne och det brukar hon bara vilja när hon är sjuk. Och visst var hon sjuk, den där jäkla magsjukan är tillbaka. Magen ville inte ge sig och denna gång var det blöjbyten stup i ett istället för att byta nedkräkta lakan. Hela familjen var trött igår kväll så det slutade med att vi alla gick och lade oss med lilltjejen mellan oss.

fredag 30 mars 2012

Radhusdrömmar utmanar

Jag fick en utmaning av Radhusdrömmar för en tid sedan vilken jag tyvärr glömt bort mellan magsjuka och annat. Idag är jag redo att anta utmaningen.

1.Vad gjorde du för 10 år sedan? Det största var att jag blev tillsammans med min man som jag då känt i ungefär ett år. Vi arbetade på samma företag och kärleken växte fram. Jag flyttade till staden där jag hade mitt arbete och skaffade mig en lägenhet som jag inte sov en enda natt i, efter tre månader sade jag upp lägenheten och vi bestämde oss för att skaffa en gemensam större lägenhet. Efter att under våren och sommaren ha bott två personer på 44 kvm flyttade vi i september till en fyrarymmare med två badrum. En herrtoa och en damtoa som vi kallade det.
2. Vad gjorde du för 1 år sen? Jag var föräldraledig med Lilly, gick på öppna förskolan och träffade underbara mammavänner. Fick njuta av när Lilly började ta sina första steg med gåvagnen i maj månad efter att hon övat benmusklerna en vecka i barnpolen i Turkiet.
3. Fem snacks du gillar? Hm, jag är inte så mycket för snacks, mer för godis om man säger så. Om jag måste välja säger jag såhär: Jordnötsbågar; Olw Cheez cruncherz; salta skruvar; popcor; lättsaltade chips.
4. Fem sånger du kan utantill? Oj, sjunger mest barnsånger för tillfället... Sov du lilla videung; Min ponny; Björnen sover och ett gäng till.
5. Fem saker du skulle vilja göra om du var mångmiljonär? Anlita hantverkare som renoverar färdigt huset; arbeta med något som motiverar mig mer än pengar; åka på semester med familjen ofta; arbeta deltid; unna mig mer lyx i vardagen.
6. Fem dåliga vanor du har? Att jag påbörjar saker utan att slutföra dom; att jag periodvis är nagelbitare; att jag periodvis äter för mycket onyttigheter; att ofta är uppe senare än vad min morgontrötthet egentligen klarar av; att jag bryr mig lite för mycket om vad "andra tycker och tänker".
7. Fem saker du gillar att göra?  Att vara ledig tillsammans med familjen och umgås; att resa och uppleva nya platser; att fika på kafé; att greja med allt möjligt när jag har tid och kan göra det helhjärtat (fixa, pyssla, sortera, organisera, renovera, planera); att lata mig.
8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?  Man ska aldrig säga aldrig, men som det känns nu är det dessa saker: Crocs i all ära men inte utanför trädgården; kamouflage-kläder; reklamkläder med blaffiga tryck; tubsockor; hm... att detta skulle vara så svårt. Brukar mest tänka på vad jag vill klä mig i eller köpa :)
9. Fem favoritsaker? Vetevärmaren; mina Hush Puppies innetofflor, min säng, kameran och datorn.
10. Och jag skickar vidare utmaningen till de här fem, bloggarna som jag är nyfiken på! 


Fyll en flaska

Återanvänder återvinningsbar pumpflaska.


Handsprit burkar finnas i vårt hem och varje gång jag ser flaskan tänker jag på hur trist den ser ut. Nu har jag löst detta genom att fylla en flaska från Maison Belle som blivit tom. Och för att även gäster ska veta att det är just handsprit i flaskan så har jag satt en dymo-etikett på flaskan. Visst är det sjuttio?! Men läckert tycker jag. Riktigt läckert. En dymo präglingsapparat finns att köpa på Clas Ohlson för en billig penning, här.

Hm, riktigt hur jag tänkte när jag tog fram rekvisita till bilden kan jag nog inte svara för. Sprit som sprit kanske. Brunt som brunt. Nån slags koppling finns det väl även om den kanske inte är så passande egentligen. Jaja, det är ju åtminstone den andra flaskan som är i fokus.

torsdag 29 mars 2012

Tvättråd från Po.P

Colour Catcher införskaffat. Och den observante ser en fräsch tröja i bakgrunden...


Frågvisa Linda måste ju alltid ta reda på vad jag gjort för fel, och i detta fall OM jag gjort fel. Så jag mailade kundtjänst på Polarn & Pyret och fick detta svaret på min missfärgning häromdagen.

"Generellt sett ska man kunna tvätta färgade/mönstrade plagg med vita fält i med andra färgade plagg med vita fält i. Men hur färger fäller och beter sig beror också på vilka fiber du blandar. Ett blått polyesterplagg behöver till exempel inte fälla alls på ett vitt polyesterplagg, medans det fäller på vit bomull och gör den blådassig. Andra saker som kan påverka hur mottaglig fibern är att färgas är hur fibern är behandlad under tillverkningsprocessen och hur plagget är färgat.

Vi på Polarn O. Pyret testar alla våra plagg för färghärdighet, att de inte färgar på fibrerna acetat, bomull, polyester, polyamid, akryl och ull. Om ett plagg fäller för mycket på en fiber, men inte fäller på sig själv,  använder vi istället tvättrådet ”tvättas separat”. Just röd och turkos är svåra färger att få att inte fälla.

I ditt fall är det som du själv skriver, antagligen klänningen som har fällt på den vita rutan. Intressant är om alla tre plaggen är 100% bomull. Är även fodret i klänningen 100% bomull? En skillnad mellan den randiga tröjan och Polarn O. Pyrets rutiga är att den randiga tröjan ser ut att vara garnfärgad, medan rutorna på PO.P plagget är tryckta. De betyder att plaggen är behandlade olika i tillverkningen och kan förklarar varför två lika fibrer reagerar olika när de utsätts för samma färg, förutsatt att även den randig tröjan är tillverkad i bomull."

Jo även klänningen och underklänningen var 100 % bomull. Visst var det ett seriöst tvättråd jag fick. Det känns dock lite svårt som kund att kunna ha koll på hur fibrerna är behandlade. För att slippa oroa mig för detta har jag nu införskaffat Color Catcher. Har ni testat dessa?

Förutom tvättråd fick jag dessutom en ny tröja utan problem när jag visade den missfärgade tröjan i butiken i min lilla stad. Tack för att ni gav mig valfriheten att få pengarna tillbaka eller en ny tröja. Jag vill ju gärna ha tröjan så självklart tog jag en ny sådan. Jag fick då höra att om även denna skulle missfärga sig var jag välkommen tillbaka igen. Tack Polarn & Pyret!

onsdag 28 mars 2012

Före/efter: platsgjuten entrétrappDen platsgjutna trappan hos oss. Grunden är "lappad" och lagad eftersom den gamla trappan hade ett annat utförande, därav murbruket som lyser ljust. Hela grunden ska målas i enhetlig färg framöver.När jag visade påskliljorna vid entrétrappan häromdagen var det några av er som även lade märke till trappan och undrade om vi gjutit den själva. Nja, den är platsgjuten och enligt våra önskemål men vi har haft hantverkare som gjort arbetet. Jag bjuder här på några bilder före, efter och under arbetets gång. Jag kan inte utförligt beskriva de olika arbetsmomenten eftersom vi alltså rent fysiskt inte gjort det själva. Men om ni är i startgroparna att gjuta en trapp hos er kan det åtminstone ge en hint om vilka arbetssteg som ska gås igenom och man kanske kan få en uppfattning om hur stort/litet arbetet blir. Varsågoda att följa förändringen. Den ursprungliga trappan från 1961 klädd med granit. Inramad av ett klassiskt trappräcke. Vackert egentligen, men trappan var i renoveringsbehov och huset behövde dräneras. Därmed fick även det fina syrenträdet med sin trolliknande stam ryka. 

Före.Dräneringen påbörjad och trappan grävs bort.


Det var ganska otäckt att titta ned från dörren när trappan var borta. Ni ser stegen som börjar på marknivå och går ett par meter ytterligare nedåt under marknivå. Från gatan såg entrén ut såhär... Nog om dräneringen. Marken lades igen och vi hade en provisorisk trappa. Över vintern. Tänk er att kliva upp och ned där i snöväder... Men allt går.
Nya trappan påbörjas. Här grävs frigolit ned i marken.
En slags ram snickras på plats.
Ramen är färdig enligt våra önskemål. Jag vill så gärna ha en trapp där man kan gå ned både direkt utåt gatan men även till vår lila uteplats på framsidan som har morgonsol. Och så blev det.
Mera frigolit för att "fylla" lite tror jag, alltså för att det ska gå åt lite mindre cement. Och armeringsjärn.
När trappan göts blandades färgpigment i cementen för att färgen skulle matcha stenläggningen. Under gjutningen var vi inte hemma så då kunde jag inte ta några bilder. När vi sedan kom hem och såg resultatet blev jag först så besviken att jag inte ens ville ta fram kameran. Vi hade beställt en slät trappa med raka kanter men istället hade någon av hantverkarna trott att det skulle bli halt och hade därför dragit med en grov sopborste och skapat en slags grov struktur som ytskickt vilket också gjorde att kanterna blev rundade. No, no, detta var inte vad jag hade beställt. Så firman fick snällt lägga sig på knä och ta fram all världens sliputrustning. Sliparbetet tog nog nästan en vecka... Sen var jag nöjd.
 Vår underbara trapp som också är så skön att bara sitta ned i i morgonsolen en stund.Efter.
Om ni bortser från blomman (vilken nästan upptar hela bilden...) kan ni se en närbild av ytan. Eftersom trappan slipades kommer de små stenarna fram som använts i cementblandningen. Detta tycker jag ger ett fint liv åt ytan.

Tack för alla hälsningar

Magen i vecka 38 (37 + 0). Alltså bara tre veckor kvar.


Tack alla ni för era fina krya-på-dig-hälsningar! Det värmde mycket. Idag har jag bytt från pyjamas till vanliga kläder och jag känner mig faktiskt helt okey nu igen. Det tar ju ett litet tag innan man äter som vanligt men annars känner jag mig bra. Lugn i magen igen. Förutom bebisens kraftiga sparkar då. Det är utan tvekan en krabat med starka ben där inne.

Barnmorskebesöket denna veckan har redan flyttat två gånger på grund av magsjukan. Nu hoppas jag kunna gå på kontroll på måndag igen. 

tisdag 27 mars 2012

Tre veckor kvar och magsjukIkväll fattar jag mig kort. Att ha tre veckor kvar och vara magsjuk är ingen vidare kombo vill jag lova. I gravidapp:en från Libero står att det är dags att ladda med kolhydrater. Det får garanterat vänta några dagar till. Det står också att värkarna börjar bli starkare och oftare. Och jag kan säga att det ökas nog på ytterligare av magsjukan, trodde nästan att jag skulle föda mitt i alltihopa i natt. Att ha magknip i tarmar som redan är ihoptryckta av den stora magen, det gör ont.

måndag 26 mars 2012

Därför surar jag

Tre plagg med vitt i. Hade du tvättat dom tillsammans? Jag gjorde det och den rutiga tröjan blev missfärgad. Benvitt har blivit grått...


När man tycker att man tänker efter före och sorterar tvätten noga men ändå lyckas med att missfärga, då blir i alla fall jag sur. Skit samma om det var en gammal urtvättad sak men när man precis köpt den vill man ju inte råka ut för detta. Nu ska vi se om ni hade sorterat som jag. Såhär tänker jag när jag sorterar plagg med vitt i.

Om man har ett plagg som är flerfärgat, i mitt fall röd- och vitrutig, får man ju anta att tillverkaren har koll på infärgningen så att inte det röda i tröjan färgar av sig på det vita i samma tröja. En förutsättning är ju att man tvättar på det gradantal som är angivet. För ni vet väl att vissa plagg kan bli missfärgade om man tvättar dom för kallt. D.v.s. om det står 60 grader kan det var så att det röda färgpigmentet behöver denna temperatur för att "sätta" sig och inte fälla på det vita. I dagens tvättsuck stod 40 grader på PoP-lappen och jag körde just fyrtio grader.

För att inte bara behöva köra ett enda plagg brukar jag samtidigt tvätta andra plagg som också har vitt i sig. Alltså de plagg som har vitt tyg i sig, inte vita tryck på sig. Till exempel en bubbelrosa- och vitranding tröja som jag då också förmodar att den tillverkaren tänkt till så att inte det rosa ska fälla ut på det vita. Och en klänning som är grön med vitt mönster i och dessutom har en vit underklänning får man ju förmoda att den heller inte fäller grönt vid rätt temperatur. 

Varken den vita underklänningen eller de vita ränderna i den bubbelrosa tröjan blev missfärgade men de benvita rutorna i dragkedjetröjan blev liksom grå. Hur kan det bli så? Det måste ju vara det gröna som fällt eller? Och varför drar Polarns tyg liksom åt sig detta när inte andra vita plagg gör det? Jag har faktiskt varit med om detta på en vit- & rödrandig PoP-filt när Lilly precis fötts. Och det verkar visst vara fler av er läsare som upplevt detta med Pop-rödvita kläder.

Det är inte ofta jag missfärgar men det händer. Just sådana här fall, där plaggen är både vita och kulörta i sig, tycker jag är mest irriterande. Det är ju inte så lätt att påverka själv. Visst har även jag upptäckt i efterhand att det legat något rött i maskinen när jag kört nya vita fräscha lakan från Himla som då naturligtvis blev rosa. Då är det ju så uppenbart vad det beror på och därför irriterar det mig inte på samma sätt. Alla kan vi ju missa. Men när man gjort vad man tror är rätt och ändå blir det fel. Då blir jag sur.

Det kanske är dags att börja använda såna där tvättlappar som ska dra åt sig överskottsfärg. Color Catcher. Tack vare dom ska man kunna blanda färger hur som helst. Jag har haft tvättlapparna på prov en gång tidigare men jag vågade ändå inte blanda huller om buller med färger. Vem vill riskera en missfärgad tvätt?? Här hittade jag något test av just dessa färgfångare och det verkar dock som om de faktiskt fungerar. Efter detta kommer jag nog införskaffa dom ändå. De hade nog räddat mig idag.

När man läser om hur de där dukarna fungerar så handlar det om att de är laddade med positiva joner och fungerar därmed som en magnet. Kan det vara så att Polarn också laddar sina kläder med positiva joner ;)


Strax efter midnatt

Lördagskvällen spenderades med underbara vänner här hemma. Efter att de åkt och att vi tagit hand om disken och precis somnat vaknar vi av Lillys gråt. Ofta gnyr hon bara lite runt den tiden i någon minut och sen somnar om själv. Men nu var det mer ihållande och övergick liksom i ett annat slags gny. Maken gick in till henne och förstod direkt när han öppnade dörren och det luktade kräk. Stackars lilla tjej, där låg hon och försökte hitta en plats som inte var full av spya. Överallt hade hon, i öronen, håret, hela pyjamasen usch ja. Och alldeles rött var det, då blir man först lite rädd tycker jag. Men det var av förklarliga skäl eftersom hon ätit både blåbär och jordgubbar. Efter tvätt och nya lakan somnade hon och sov lugnt resten av natten. Hon verkade piggare på morgonen redan och vi bestämde oss för att ta en nypa frisk luft i stadsparken. Skönt men det var dock ingen värme kvar hos oss här på söndagen. Hua.

Idag Lilly hemma från förskolan eftersom de har en 48-timmarsregel sedan sista kräkningen. Maken är hemma han med... ligger nedbäddad och är illamående... Usch det här bådar inte gott. Dessutom skäms jag så gentemot våra vänner som jag innerligt hoppas slipper denna sjuka. Man vill ju verkligen inte smitta någon med magsjuka.

Jag känner ännu inget men är sur ändå. Sur för att jag precis upptäckt att jag missfärgat Lillys rutiga nya tröja i tvätten (den hon har på bilderna nedan). Hur fasen kunde det blir så!? Ni ska få se och tala om för mig vad jag gjort för fel!


 Gung gung. Efter att testat lite grann gungade hon så hon satt och fnissade.


Även om solen var framme så var det ingen värme. Snälla mormor hade köpt en matchande sjal till Lillys outfit som hon kunde värma halsen med som tur var. Visst är det svårt att se magsjuka i denna tjej. Mest bus tycker jag.


Lilly värmer händerna hos pappa, en i handen och en i hans nacke. Och så passade de på att gå och kika på djuren också. Med mitt tempo var jag framme när de redan hade tittat färdigt typ.

 

Hemma igen var det fortfarande svårt med maten men att knapra på havrekuddar gick fint. Tydligen gav de lite energi till för här satte damen sig i fåtöljen och läste "Ingrid ska resa" (av Katerina Janouch). Fin bok måste jag säga.Lite mys igen.
 Sjalen kan man ju även ha på huvudet inte bara i halsen.

söndag 25 mars 2012

Dagisskor till små fötter

 Fredag kväll och skorna invigs med att åka till farmor & farfar. Tjejen är redan trött och garderar sig med dubbla gosefiltar för bilfärden. Dubbla nappar också som ni ser.


Det blev ett par Glosteps från Timberland som ska fungera som dagisskor. Inte röda som jag visade här, men blå. Tack för era synpunkter i inlägget "Från ko till sko". Efter att ha hört er vara nöjda med denna modell tvekande jag inte längre och nu när Lilly har testat att leka i dom är jag mer än supernöjd. Skorna är så nätta och springvänliga.

Vi skippade alltså GoreTex-varianten för att den skon var så mycket "grövre" liksom. Lilly är ganska liten och nätt i sig och det blir så mycket sko att dra runt på för henne. När det regnar kommer ju ändå gummistövlarna vara på tänkte jag och ni har ju bekräftat min tanke även om detta. Det är verkligen fantastiskt att kunna få hjälp av er såhär via bloggen, tack!


Marinblå Glosteps från Timberland. Röda byxor från Polarn & Pyret. Den observante ser borrdammet efter elektrikern som satt in några "spottar" över taket vi källarentrén.

lördag 24 mars 2012

Före/efter: utomhusbelysning hos ossFöre. En ärgad kopparlampa från 1961.


Hos oss har det tagit tid att få upp ny utomhusbelysning men nu äntligen är den på plats. Lagom när vinterns mörka kvällar är över. När våren och ljus kvällar istället möter oss efter en arbetsdag. Med ljusa kvällar kommer ju också värmen. Och varma kvällar innebär sena kvällar utomhus. Så visst blir det fint med lite belysning till de varma sena sommarnätterna också. Och även om vi inte vill tänkta på det nu kommer ju en höst igen. Här bjuder jag på några sena kvällsbilder, både från dagens soltimmar och nattens svarta timmar.


Efter. Lampa A.01från Zero med glödlampa som har inbyggt skymningsrelä. På bilden är den tänd för första gången, då lyser den en stund innan den känner av att den ska släcka sig igen.1960-tal kontra 2010-tal. Ni får gärna låta bli att titta på vår omålade grund...Nya lampan matchar ringklockan bättre.A.01 Zero fick även sitta på väggen på altanen. Att det behövdes en kabelränna för att kunna höja armaturen lite tycker jag inte stör. Och istället för en kabel liggande på marken finns nu några nya eluttag också. Kan vara praktiskt när man vill ställa några armaturer på altanen framöver.Och såhär ser det ut i kvällsmörkret vid entrén och på altanen.

fredag 23 mars 2012

Lite gult och lite gott i mitt kök

Påskliljor på trappen, väkommen in till lite gult och gott i köket.


Idag har påsken fått smyga sig in hos oss. På entrétrappan planterade jag några små påskliljor och likaså i tekoppen som tidigare i veckan var fylld med pärlhyacinter. Köket har i vanliga fall också gula detaljer så egentligen är det inte mer påsk i mitt kök än en kopp på bordet. 

Inför helgen gillar jag att fylla på med färsk frukt så igår handlade vi hem lite gott. Lilly är en fruktoman och även jag, dock enbart som gravid. Att Lilly älskar frukt tycker jag är toppen. Frukt och grönsaker gå alltid hem hos henne. Som ni ser är det bara ett fåtal jordgubbar kvar. Två små lådor åt hon och jag upp igår kväll. Idag har maken fått köpa hem tre nya askar. Jordgubbar är nåt jag aldrig kan äta för mycket av. Oavsett om jag är gravid eller ej.

Här bjuder jag på några bilder med lite gult och lite gott. Trevlig helg till er alla!Frukthyllan som även brukar få sig en bukett tulpaner till helgen.Druvor, äpplen och apelsin är nog favoriterna bland frukter. Jordgubbar är också mycket omtyckt.Pink Lady, min favoritäppelsort just nu. Vilka gillar ni?
Ni köper väl ekologiska bananer, så mycket godare tycker jag. Oss passar det dessutom bra att dom är lite mindre än icke ekologiska. Och tacka vet jag Icas ätmogna avokado, mums. Förresten påverkar avokado bananens mognadsprocess precis som äpple? Den tanken slog mig nu när jag ser att jag lagt dom i samma skål. Och så påskliljorna i tekoppen.

Vackra Francois Ghost


Francois Ghost från Kartell. (Bild: www.stardustmoderndesign.com)


Spegeln som skulle duga i väntan på en annan spegel gick ju i krasch igår. Och jag som liksom inom mig hade accepterat att det var andra saker som behövde prioriteras innan spegeln skulle bytas ut har nu fått ett nytt sug efter denna goding från Kartell. Jag ska inte ta åt mig äran för det var maken som surfade runt och hittade en massa godingar en höstdag 2011 och hittade då denna som vi så gärna vill ha. Visst är det läckra färger som man blir riktigt glad av? Fast det skulle nog trots det få vara den transparenta som skulle få flytta in i vårt sovrum. Någon gång i framtiden. (Bild: www.stardustmoderndesign.com)


 (Bild: www.stardustmoderndesign.com)

Många års olycka

Krasch kan man väl sammanfatta detta med.När man tänkt ha en lugn kväll händer det här. Ett stycke stor spegel (knappt 1 x 1 m) och en underbar Globe-vas som rymde mina trähalsband går i krasch. Med i raset faller även ett smyckesträd (under spegeln) och några halsband som går av. Men det bästa mitt i allt. Lilly var inte i närheten.

Detta är alltså spegeln som blev förvisad från vardagsrummet. Där stod den på sidebordet och varje gång jag har tittat på den har jag känt mig som en dålig förälder som låter den stå så. Det räcker ju med att Lilly bara går emot bordet lite för hårt så kan den rasa. Det kändes därför skönt när den byttes ut till en tavla i vardagsrummet.

Spegeln hamnade då på byråerna i sovrummet. Hm, inte bättre det egentligen. Men där inne springer inte Lilly på samma sätt som i vardagsrummet så jag kände inte att risken var lika stor. Och i väntan på att ekonomin skulle tillåta en annan spegel som vi sett ut fick den duga där så länge. Lyssna nu, förra veckan,  f ö r r a   v e c k a n, var jag påväg att skruva upp den på väggen för jag tyckte faktiskt att den kunde få duga där ett ta till. Men det blev inte gjort. Och spegeln blev uppenbarligen inte långvarig på byrån, för när de nytvättade strumporna skulle i lådan igår kväll rasade spegeln några minuter efter att lådorna stängts. Krasch. Jösses vad glassplitter kan sprida sig. Det fanns verkligen i  h e l a  sovrummet.

Hur många års olycka ger det här?


onsdag 21 mars 2012

Bubbla eller boll

 Är det en tuggummibubbla eller en boll??

Tänk att de små lär sig något nytt varje dag. Allt från stort till smått. En sak min lilla tjej lärt sig idag är att man kan ha bollen i munnen. Inte vet jag hur och varför hon kommit på detta men som på bilden var väldigt kul att gå omkring med bollen när vi kom hem från förskolan. Att mormor och morfar var här gjorde ju att det blev ännu roligare att busa med bollen och busiga morfar. Lilly satte bollen i munnen, skakade på huvudet och tycket att "moffa" skulle ta den.

Leksaker behöver inte vara avancerade. Ofta är det väl de enkla som är roligast. Sen hon fick denna bollen för någon vecka sen har Lilly velat leka med den nästan varje dag. "Bolla" som hon säger när hon vill hämta bollen och leka med den. Bollen är en klassisk COG-boll som ofta används i skolor och föreningar. Bollen är en skumboll med ett greppvänligt ytlager som ska vara väldigt slitstarkt tack vara dubbla lager. Efter att Lilly satt tänderna i bollen ikväll har den fortfarande en hel fin yta. Verkligen en boll jag kan rekommendera. Vi köpte den i en lokal leksaksbutik men det finns säkert att beställa på nätet också. Här kan ni läsa om tillverkaren.

En kopp pärlhyacinterEn kopp pärlhyacinter.


Många använder äggkoppar till att sätta tussilago i. Visst borde man kunna använda en tekopp till att sätta pärlhyacinter i. Jag orkade faktiskt inte gå ned i källaren och hämta en kruka så det var först av lathet jag tog en tekopp från Gröna Anna istället. Där har sen pärlhyacinten fått stå kvar. Jag tyckte det blev riktigt fint. Hoppas ni får en fin dag!