måndag 16 september 2013

Borsta med bambu


Plastbanta i badrummet. 


Min barn har fått tandborstar i bambu istället för plast. Visst ser man att Valter gillar den. Tandborsten i bambu. Jag gillar tankarna om att plastbanta vårt hem. Någon skrev att de aldrig skulle kunna ha en sådan här tandborste på grund av att de inte ens kan se när deras barn har en glasspinne i munnen. Ja, man kan ju kanske förstå Valters frisyr är som den är. Håret reser sig.


Tandborsten i bambu hittar ni hos Lapland Eco Store. Och där står det såhär om tandborsten.

"En riktigt fin eko tandborste för barn, tillverkad i bambu. Tandborsten är miljövänlig, naturlig, plastfri, BPA-fri, giftfri, återvinningsbar och 100% nedbrytbar! Tandborsten har ett mjukt och lent skaft samt en mjuk borst av bambukolsfibrer som effektivt borstar munnen ren samtidigt som den är skonsam mot tandköttet. En tandborste i bambu förorenar inte miljön och är ett bättre alternativ till engångstandborstar i plast.

Skaftet är tillverkat i hållbart skördad bambu och borsten är tillverkad av bambukolsfibrer (bio polymer från bambu cellulosa, helt utan plast). Bambu är en mycket förnybar resurs. Tekniskt sett är bambun ett gräs och inte ett träd, bambun är den snabbast växande plantan i världen. Bambu kräver inga bekämpningsmedel eller konstgödsel för att växa och gör den till ett starkt ekologiskt val. Bambu är lätt och starkare än trä och samtidigt naturligt fläckresistent och antibakteriell. 

Naturlig, plastfri, BPA-fri och helt giftfri. Tandborsten tillverkas pandasäkert, djurvänligt och hållbart. Bambun kommer från områden där det ej bor pandor (Zhejiang och Anjui). Inget barnarbete förekommer i fabrikerna där tandborsten tillverkas, och det krävs rättvis och skälig lön för både bambuleverantören och arbetarna i fabriken."


4 kommentarer:

  1. Den ser lite stor ut för honom? Är den tänkt till småbarn eller är den egentligen mer för 3 år och uppåt? Tror inte Alfred skulle gilla att få hörntänderna borstade med en sån stor borste! Protesterar inte Valter något?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tandborsten benämns ju inte "baby" utan "barn" så det är mycket möjligt det är från 3 år, vet faktiskt inte... Men båda mina barn (1,5år och 3 år) använder denna nu. Storleken verkar inte besvära dom även om de hade mindre tandborste innan.
      De "gillar" att borsta tänderna; eller gör det utan protest iaf :)
      Precis när Valter fick sina första tänder och vi började med tandborstningen så undrade han nog lite vad vi höll på med men nu gapar han och borstar gärna själv också. Eller vi, det är inga problem. De får alltid borsta en stund själva innan vi borstar på slutet.

      Radera
  2. Bra tips! Visste inte om att det fanns tandborstar annat än i plast. Gillar frissen med :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss, visst är han söt i håret. Det står alltid åt alla håll :)
      Jag tänkte inte heller på det innan, att man kan välja annat att stoppa i munnen är plast.

      Kram Linda

      Radera