fredag 31 augusti 2012

Mini på mini-sim


Mini-sim för barn mellan 2-5 år.

Idag började min dotter på simskola. Hon älskar att bada och i sista minut hade vi tur att få en plats just på fredagar som vi önskade. På fredagar får "syskon-barn" nämligen inte gå på förskolan hos oss, därför har maken tagit föräldraledigt den dagen. Skönt för mig och Valter. Och kul att ha en veckodag tillsammans med hela familjen. Just därför ville vi gärna ha simskolan den veckodagen.

Idag var första gången. Lilly var väldigt förväntans full. Hon har pratat mycket om "skolan" (simskolan) och "öken ida" (fröken Frida) de senaste dagarna. Idag var det dags och jag fick äran att se henne kliva i bassängen alldeles själv för första gången. Med sex andra barn. Barn mellan 2-5 år. Min lilla två-åring var verkligen "mini" i klassen. Minst på "mini sim 1".

Visst märktes det att hon var minst. Hon behövde t.ex. hjälp av fröken på rutschkanan och för att kunna ta sig upp på bassängkanten från vattnet. När barnen skulle flyta på en flyt-groda stod Lilly mest och tittade på de andra barnen. Detta tror jag inte hade så mycket med hennes ålder att göra utan mer hennes personlighet. Hon brukar stå och kika och "känna in" innan hon ger sig in i leken. Det var lika dant när hon började förskolan. När grodflytstunden var till ända, då var Lilly påväg för att hämta sin gula groda vid trappan, då var hon redo. Nu är hon nog redo till nästa vecka.

4 kommentarer:

  1. Åh va spännande att få gå på simskola!! Vår son har gått två terminer men vill ha uppehåll nu och då får det bli så - men det är en mysig grej oavsett man åker själv med honom eller hela familjen!

    SvaraRadera
  2. Så underbart gulligt! Mysigt med familjemys så där. Kram Nillla

    SvaraRadera
  3. Så mysigt det ser ut! Å så stor Valter har blivit! Jag har haft strul med internet ett tag och inte kunnat kika runt så mycket!
    Roligt att vara tillbaka här!

    Kramen!

    SvaraRadera
  4. Det är bra att börja vänja tidigt med vattenlek. Molly har gått på simskola ett år, men vi hoppar över nu till hösten och kör vårsimskola istället. Hon har betett sig lite konsigt senaste månaden. Hon vill inte vara med på några aktiviteter. Har blivit jätteblyg. Hon vill inte ens dansa i höst. Något som hon gjort i flera år. Vet inte vad det är för fas, men det är väl bara att avvakta lite. Kram

    SvaraRadera